Csabi

Ultravékony Ricoh digitális fényképezőgép

A digitális fényképezőgépek esetében is egyre fontosabb szemponttá válik a könnyű hordozhatóság. Ezért a cégek olyan készülékeket igyekeznek kifejleszteni, amelyek a napjainkban elvárható teljesítményt a kis méretük ellenére is képest biztosítani. A Ricoh a legújabb, Caplio RR1 típusú digitális fényképezőgépének kifejlesztése során is komolyan odafigyelt a könnyű hordozhatóságra. A cég szerint az új kamera az egyszerű kezelhetőségének köszönhetően a kezdő fotósok számára is megfelelő, azonban a Ricoh nem titkolja, hogy a kis készülékét elsősorban a profi fotósok körében szeretné minél népszerűbbé tenni.


A strapabíró, fém burkolattal rendelkező Caplio RR1 nagysága 135,4 x 74 x 26,6 milliméter, míg a súlya akkumulátor nélkül körülbelül 270 gramm. Mivel a vékony kialakítású kamera elsősorban professzionális fényképezéshez készült, ezért a cég igyekezet minél több olyan komponenst belezsúfolni, amelyek lehetővé teszik a hatékony fotózást. A Caplio RR1-ben egy 4,13 megapixeles CCD érzékelő található meg, amely nagyon jó minőségű fényképek készítését teszi lehetővé. A képek felbontása beállítástól függően 2272 x 1704, 1120 x 840 vagy 640 x 480 pixel lehet. A felhasználónak lehetősége van 3-szoros optikai és 6-szoros digitális zoom használatára is. A fényképezést jelentősen megkönnyíti a két colos, kiváló minőségű LCD kijelző, amely több irányba szabadon forgatható.

A Caplio RR1 alapvetően három különböző üzemmódban használható. A fényképek készítése mellett ugyanis lehetőség van audio és rövidebb videok rögzítésére is. A kamera ennek megfelelően többek között támogatja a JPEG, a TIFF, a WAV és az AVI formátumokat. A képek, az audiok és a videok tárolására alapesetben a fényképezőgép 8 megabájtos beépített memóriája mellett egy 64 megabájtos SmartMedia kártya is rendelkezésre áll.

A Ricoh a Caplio RR1 szállítását már elkezdte. A fényképezőgép körülbelül 700 dollárért (200 000 forintért) vásárolható meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Joseph #2
    T. pc,doktorok,
    Oldies korom miatt,van sok cc.30 éves
    családi s egyéb utazás usa,európa
    kapcsán super 8.-as nevű amatőr hangos
    filmem többnyire Kodak,Ferrania,agfa color stb.
    pc-imhez tartozó scenner csak dia és negativ filmhez jó.Hol lehet mai digitális médiához
    áttenni e múzeális,de akkori modern volt jelhordozót?
    köszönettel:
    joseph
  • Laalee #1
    ez pont ugy nez ki mint egy professzionalis fenykepezö...