SG.hu

Ismét szervereket foglalt le a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya eljárást indított ismeretlen tettes ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettes két szerveren keresztül nagy mennyiségű filmalkotást, zeneművet és számítógépes programalkotást engedély nélkül közvetített a nyilvánosság felé. A rendőrség közleménye szerint az IP címek nyomon követése alapján megállapítást nyert, hogy a szerverek egy Budapest XIII. kerületben lévő internet szolgáltató cég IP tartományához köthetőek.

2008. március 18-án a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztály Gazdaságvédelmi Osztály I. Számítógépes Bűnözés Elleni Alosztályának munkatársai házkutatást tartottak a XIII. kerületi címen található internet szolgáltató irodájában és lefoglalták a két szervert. A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy a szervereken több terabyte illegális adattartalom található. A szerverek további vizsgálata és az okozott vagyoni hátrány pontos meghatározása érdekében szakértő bevonására került sor. Az ügyben az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya folytatja le.

Bár az akció a novemberben lezajlott nagyszabású lefoglalásoknál kisebb volumenű, a ProArt szerint örvendetes, hogy a rendőrség minden korábbinál gyorsabban, feljelentésüket követően mindössze öt nap alatt megindította és lefolytatta az eljárást, s a nyomozati szakasz során minden eddiginél szakszerűbb, hatékonyabb eljárás keretében sikerült megtalálni az illegális tartalmakat tároló szervereket. Közleményükben kiemelik, hogy a jogvédett tartalmak illegális internetes terjesztése az alkotóknak közvetlenül, a nemzetgazdaságnak pedig az elmaradt adók és járulékok formájában okoz sok-sok milliós nagyságrendű károkat. Nemzetközi felmérések szerint a világ országaiban a teljes internetes adatforgalom közel 80 százalékát jogvédett tartalmak (zenék, filmek, stb.) illegális terjesztése teszi ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arrakistor #20
    adja el cd-n 500 Ft/db mint nem egy igen tehetséges roma zenész, vagy menjen az aluljáróba ott 50 ruppó biztos belekerül a kalapjába óránként... azoknak a tehetséges zenészeknek a nyomorúságos sorsa sem érdekel senkit, miért ezeknek a meccettfarq bü*d*s telesz*rnyakúaknak a be nem jött dollármilliárdjai érdekelnének???!!!
  • arrakistor #19
    s mint mondottam : oldják meg.. kizárólag az ő bajuk.

    nekem is vannak olyan műveim , amiért dollár milliárdokat buktam az el nem adott példányok után.. ÉS?? ki nem szórja le ??
  • arrakistor #18
    dhága bahátom !

    én mint internetelőfizető lajikus, teljesen magától értetődőnek tartom, hogy az internetelőfizetésben
    benne van BÁRMI amit letöltök a zinternetről, csakúgy, mint rajtam kívül a zinternetelőfizetők 110%-a.

    Majd ha fizetős oldarra csüppenek akkor majd esetleg... habár.. én mint lajikus internetelőfizető
    már hallottam olyanokat is hogy a zonlánj banki tranzakciók közben meghekkelik a bankártyaadataimat ezért a fizetős tartalmaktól irtózom, mint a zinternetelőfizetők 98%-a .... azt pedig dhága bahátom, tényleg se nem vagyok köteles tudni, és magasról le is nem érdekel, hogy mi az amiért fizetni kéne és mi az amiért nem, ha egyszer a számítógépes bahátom beállította nekem a DC++-t és a TORRENTET, amin bármit le tudok húzni, mint a zinternetelőfizetők 75%-a.
  • peterx #17
    És pont itt van a probléma, hogy még azt is letöltöd ami tetszik nem csak amit ki akarsz próbálni... Ha valami tetszik igenis vedd meg!
  • arrakistor #16
    ha fizetnének érte akkor sem kellene a boltban kapható legális sz*rjuk, kenjék a hajukra!
    ami nekem kell azt letöltöm a netről és csak azt töltöm le ami érdekel, de az nem az amit a boltban is lehet pénzért kapni, vagy ha mégis hát így jártak. oldják meg ! kizárólag az ő egyéni szociális problémájuk , ha akármennyi pénzt elbuknak. kutyát nem érdeki.
  • arrakistor #15
    nem a vezérigazgatón van a hangsúly drága barátom, hanem a NAGYORRÚ vezérigazgatón, aki semmit nem tett a film/zene/szoftver előállítása érdekében.

    a film/zene/szoftver előállítója pedig oldja meg . kizárólag az ő baja, ha akármennyi pénzt is elbukik az el nem adott sz*rja után.
    ha jót csinál akkor ugyis megveszik személyesen tőle.
    ha pedig nem kap pénzt akkor d*g*lj*n éhen, vagy menjen az aluljáróba zenélni, mint sok tehetséges zenész a békás vagy blaha lujzatéri aluljáróban télen ..

    ennyi.
  • willard #14
    Pusztuljon a pénzes warez! Gondolom nem ő törte fel személyesen a programokat, a scene a dicsőségről szól, nem a pénzről! Remélem megkapja a büntetését!
  • peterx #13
    Ha mindenki így gondolkodna ahogy te itt most leírtad, hogy pl a vezérigazgatónak eggyel kevesebb kocsija bukik azon h nem veszel eredeti DVD-t, legális terméket, szerinted csak ebbe kerül egy film, játék és egyéb cucc elkészítése; a vezérigazgató hízlalása?

    Mindennek megvan az ára az előállítási költsége és ha szerinted csak emiatt a dolog miatt senki nem venne eredetibe semmit hova jutna a filmipar, szórakoztatóipar?

    Bár sejtem te azok közé az ingyenélő aljanép közé tartozol aki lusta 2 lépést tenni egy boltig amikor BŐVEN vannak megfizethető árú legális termékek, de azért ő inkább csakazértis letölti mert azt gondolja h az ingyen JÁR neki. A nagy faszt JÁR ingyen!

    Olvasd el a 6-os hsz-t mert tanulságos!
  • arrakistor #12
    azért legalább bővebben kifejthetnéd legalább nekem , hamár a többieknek nem is, mintegy tanulságképpen, hogy miért is ?
  • peterx #11
    Tiszta szánalom vagy ember! nem veszed észre?