20
  • arrakistor
    #20
    adja el cd-n 500 Ft/db mint nem egy igen tehetséges roma zenész, vagy menjen az aluljáróba ott 50 ruppó biztos belekerül a kalapjába óránként... azoknak a tehetséges zenészeknek a nyomorúságos sorsa sem érdekel senkit, miért ezeknek a meccettfarq bü*d*s telesz*rnyakúaknak a be nem jött dollármilliárdjai érdekelnének???!!!
  • arrakistor
    #19
    s mint mondottam : oldják meg.. kizárólag az ő bajuk.

    nekem is vannak olyan műveim , amiért dollár milliárdokat buktam az el nem adott példányok után.. ÉS?? ki nem szórja le ??
  • arrakistor
    #18
    dhága bahátom !

    én mint internetelőfizető lajikus, teljesen magától értetődőnek tartom, hogy az internetelőfizetésben
    benne van BÁRMI amit letöltök a zinternetről, csakúgy, mint rajtam kívül a zinternetelőfizetők 110%-a.

    Majd ha fizetős oldarra csüppenek akkor majd esetleg... habár.. én mint lajikus internetelőfizető
    már hallottam olyanokat is hogy a zonlánj banki tranzakciók közben meghekkelik a bankártyaadataimat ezért a fizetős tartalmaktól irtózom, mint a zinternetelőfizetők 98%-a .... azt pedig dhága bahátom, tényleg se nem vagyok köteles tudni, és magasról le is nem érdekel, hogy mi az amiért fizetni kéne és mi az amiért nem, ha egyszer a számítógépes bahátom beállította nekem a DC++-t és a TORRENTET, amin bármit le tudok húzni, mint a zinternetelőfizetők 75%-a.
  • peterx
    #17
    És pont itt van a probléma, hogy még azt is letöltöd ami tetszik nem csak amit ki akarsz próbálni... Ha valami tetszik igenis vedd meg!
  • arrakistor
    #16
    ha fizetnének érte akkor sem kellene a boltban kapható legális sz*rjuk, kenjék a hajukra!
    ami nekem kell azt letöltöm a netről és csak azt töltöm le ami érdekel, de az nem az amit a boltban is lehet pénzért kapni, vagy ha mégis hát így jártak. oldják meg ! kizárólag az ő egyéni szociális problémájuk , ha akármennyi pénzt elbuknak. kutyát nem érdeki.
  • arrakistor
    #15
    nem a vezérigazgatón van a hangsúly drága barátom, hanem a NAGYORRÚ vezérigazgatón, aki semmit nem tett a film/zene/szoftver előállítása érdekében.

    a film/zene/szoftver előállítója pedig oldja meg . kizárólag az ő baja, ha akármennyi pénzt is elbukik az el nem adott sz*rja után.
    ha jót csinál akkor ugyis megveszik személyesen tőle.
    ha pedig nem kap pénzt akkor d*g*lj*n éhen, vagy menjen az aluljáróba zenélni, mint sok tehetséges zenész a békás vagy blaha lujzatéri aluljáróban télen ..

    ennyi.
  • willard
    #14
    Pusztuljon a pénzes warez! Gondolom nem ő törte fel személyesen a programokat, a scene a dicsőségről szól, nem a pénzről! Remélem megkapja a büntetését!
  • peterx
    #13
    Ha mindenki így gondolkodna ahogy te itt most leírtad, hogy pl a vezérigazgatónak eggyel kevesebb kocsija bukik azon h nem veszel eredeti DVD-t, legális terméket, szerinted csak ebbe kerül egy film, játék és egyéb cucc elkészítése; a vezérigazgató hízlalása?

    Mindennek megvan az ára az előállítási költsége és ha szerinted csak emiatt a dolog miatt senki nem venne eredetibe semmit hova jutna a filmipar, szórakoztatóipar?

    Bár sejtem te azok közé az ingyenélő aljanép közé tartozol aki lusta 2 lépést tenni egy boltig amikor BŐVEN vannak megfizethető árú legális termékek, de azért ő inkább csakazértis letölti mert azt gondolja h az ingyen JÁR neki. A nagy faszt JÁR ingyen!

    Olvasd el a 6-os hsz-t mert tanulságos!
  • arrakistor
    #12
    azért legalább bővebben kifejthetnéd legalább nekem , hamár a többieknek nem is, mintegy tanulságképpen, hogy miért is ?
  • peterx
    #11
    Tiszta szánalom vagy ember! nem veszed észre?
  • arrakistor
    #10
    "A rendőrség közleménye szerint az IP címek nyomon követése alapján megállapítást nyert, hogy a szerverek egy Budapest XIII. kerületben lévő internet szolgáltató cég IP tartományához köthetőek. "

    Ezt én is megmondtam volna egy whois-sel 3 másodperc alatt..

    "a ProArt szerint örvendetes, hogy a rendőrség minden korábbinál gyorsabban, feljelentésüket követően mindössze öt nap alatt megindította és lefolytatta az eljárást"

    Igen? És mit csináltak 5 napig azután, hogy megvolt az IP cím?


    "a nyomozati szakasz során minden eddiginél szakszerűbb, hatékonyabb eljárás keretében sikerült megtalálni az illegális tartalmakat tároló szervereket"

    Gratulálok. Milyen ügyes kisfiúk. Egy piros pontot meg is érdemelnek érte.

    "Közleményükben kiemelik, hogy a jogvédett tartalmak illegális internetes terjesztése az alkotóknak közvetlenül, a nemzetgazdaságnak pedig az elmaradt adók és járulékok formájában okoz sok-sok milliós nagyságrendű károkat."

    Igen. A nagyorrú vezérigazgatóknak eggyel kevesebb Audi A8-ast tudnak venni az idén.

    "Nemzetközi felmérések szerint a világ országaiban a teljes internetes adatforgalom közel 80 százalékát jogvédett tartalmak (zenék, filmek, stb.) illegális terjesztése teszi ki."

    Ez van. Ezt kell szeretni.
  • ziipp
    #9
    Amikor kezdett nagy méreteket ölteni a warezolás még sokkal drágábbak voltak, ezért a nép kénytelen volt más megoldást találni. Most viszont már megszokták. Ennyi.

    Az egy dolog, hogy vannak olcsó DVD-k, de azok olyanok is általában: egy tok, benne egy CD. Semmi extra, csili-vili, pedig én ezt várom el minden DVD-től. Másrészt, hogy vannak olcsó DVD-k a piacon, abból nem következik, hogy mindegyik az. Minap meg akartam venni a Keresztapa Trilógiát és majdnem lefordultam a székről amikor megláttam a árát. 17900 forint volt. Majdnem 20 ezer forint. Azért megfontolandó, ha az ember nem keres havi 300 ropit. És sajnos a legtöbb minőségi DVD bizony ebben a kategóriában mozog.

    Magamból kiindulva, csak akkor lesz nagyobb kereslet a DVD-re, ha olyan extrákkal látják el, amit másképp nem lehet megszerezni, és lejjebb megy az ára a "normális" verzióknak is, amiben van háttérinfo, kézikönyv, térkép, ostor, mittomén mi - ez már a marketingesek dolga. :)

    Irigyellek, én is szivesen magaménak tudnék, egy 300 darabos gyűjteményt. De ha csak az általad mondott árral számolok is, az 600000 forint. Szerinted ez megfizethető?
  • GHOST7
    #8
    Azt viszont elfelejtik közölni hogy a fél ország nem tudott miattuk netezni !
    T-com szívott mint állat .
    van olyan cég akinek szereztek 7 órás kiesést és éjfélig melózniuk kellet miattuk.
  • slickboy
    #7
    "az alkotóknak közvetlenül, a nemzetgazdaságnak pedig az elmaradt adók és járulékok formájában okoz sok-sok milliós nagyságrendű károkat." értsd: szarul megy a kiadóknak.
  • Atyuska
    #6
    Már elfogadhatóak a DVD árak, s mégis csúcsokat dönt a letöltés.
    Az alább említett Harry Potter az utolsót leszámítva 1990 ft, az utolsó HP 3790 ft, ami a filmes premier után 3-4 hónappal jelent meg. Egy család ha moziba megy (2 gyerek, két felnőtt) csak a jegyára cca 6000 ft.
    Az csak duma, legyen olcsóbb a dvd, akkor megveszi a warezoló!
    2000 ft-ért már rengeteg nagyon jó kb. fél éves filmet lehet kapni.
    Ja, hogy a letöltés ingyen vagy? Az ellen tényleg nem lehet felvenni a harcot.
    Írom mindezt azért, mert én is dvd szerkesztéssel foglalkozok, s akinek kb. 300 EREDETI dvd-je van !
  • KAWAszaki
    #5
    Ki lehet matekozni, hogy mennyibe fáj egy családnak a heripotter mozi, meg a popkorn. Csodálkoznak , hogy ennyi a letöltés. Ha nem vinné el a jónép fizetésének felét(?!) az adó, akkor elmennének moziba, vagy megvennék a dvd-t legálisan.
  • Shan
    #4
    Nyalják csak a seggüket a proartos köcsögöknek. Bezzeg, amikor én tettem feljelentést, meret betörtek, sz@rtak rám...
  • Riddick
    #3
    Adják olcsóbban,akkor nem fogják tölteni!
  • avman
    #2
    első ?=!
  • avman
    #1
    "Nemzetközi felmérések szerint a világ országaiban a teljes internetes adatforgalom közel 80 százalékát jogvédett tartalmak (zenék, filmek, stb.) illegális terjesztése teszi ki."
    ez szörnyű? ti tudtátok ezt? és mit lehet tenni ellene?