Alex

Megjelent a Ricoh Caplio R8

A Ricoh termékében számtalan, más fényképezőgépben nem megtalálható egyedi fejlesztés van.

A Ricoh bejelentette a Caplio R8-at, mely egy 10 megapixeles, 7.1-szeres optikai nagyításra (28-200mm ekv. átfogás, F3.3 -5.2 fényerő) képes kompakt gép. Hátsó kijelzője szokványos méretű, 2,7 collos képátlójú, viszont felbontása 460 ezer pixel. A gép nem csak paramétereiben tér el elődjétől, hanem komplett dizájnváltást hajtottak végre a formatervezők. A Ricoh célja egy egyszerűen használható gép megalkotása volt egy stílusos, letisztult kinézetű testben. A funkcionális szépség jegyében minden csicsát nélkülöztek, egy olyan masina, melyet mindennap, bárhol használhatunk. Kézben tartását gumirozott markolat teszi biztossá. A minőségi kinézetet a felső rész fémes érzetével és a lencseborítás gyűrűivel akarták fokozni.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az R8 a GX100-hoz hasonlóan képes négyzetes, 1:1-es oldalarányú felvételek készítésére. A normál, téglalap alakú képektől radikálisan eltérő fotókat a gyártó kifejezetten webes felhasználásra ajánlja. A gépben ugyanaz a Smooth Imaging Engine III képfeldolgozó motor van, mint fél éve, 2007. szeptemberében megjelent elődjében, az R7-ben.

A nagyítás sebessége két fokozatban állítható, Van benne CCD eltolásos optikai képstabilizátor, arcfelismerés, makrófunkciók. Az elkészült képek a gépben lévő szoftverrel szerkeszthetők (fényerő, kontraszt, fehéregyensúly korrekció, vágás). A menükezelést egy kedvünkre programozható funkciógombbal gyorsították, és fixálható a legnagyobb rekesznyílás.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Maximálisan ISO 1600-as érzékenységre képes, a videófelvételek pedig 640 x 480 pixeles felbontásban 30, vagy 15 FPS sebességgel rögzíthetők. 24 MB-nyi belső memóriáját SD/SDHC kártyákkal egészíthetjük ki. Energiaellátását nem ceruzaelem, hanem lítium-ion akkumulátor biztosítja. Tömege e nélkül mindössze 126 gramm, mérete 102 x 58.3 x 26.1 mm. A gép márciustól lesz kapható ezüst és fekete színben7, ára 250 angol font lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Flashy #2
    "A Ricoh termékében számtalan, más fényképezőgépben nem megtalálható egyedi fejlesztés van" hol?
  • Gabe Dearborne #1
    Nem nagy ügy. Kompaktokban láttam már jobbat. De aki pont ilyet keres, annak megfelelő lehet.