Szekeres Viktor

Vasárnaptól ellepik a Hősök a TV2-t

Míg az RTL Klub megfáradt és sablonos nyomozós sorozatokkal veszélyezteti agysejtjeinket, addig a TV2 az utóbbi idők legeredetibb szériájával, a Hősökkel rukkolt elő.

Furcsa kettősség jellemzi a hazai tévés piacot, pláne, ha sorozatok szempontjából vesszük szemügyre. Egyrészről az RTL Klub nemcsak összesítésben, hanem sorozatok terén is fölényesen veri a TV2-t - a legnézettebb sorozat idehaza a Cobra 11, de az ősz egyértelműen A szökésé volt, mely például Amerikával ellentétben idehaza sokkal nagyobb népszerűségnek örvendett, mint a TV2-s konkurencia. A Született feleségek, de említhetnénk továbbá a keddi kórházas blokkot (Vészhelyzet, Grace klinika), valamint a pénteki Lost-részeket, melyek előtt ugyancsak fejet kellett hajtania a TV2-nek.

Másrészről viszont a 2007-es évben az látszik, hogy az RTL erőteljesen ráült a babérjaira és nem kockáztat, inkább biztosra megy, kivár, így vásároltak egy-két nyomozós sorozatot, míg a TV2 minden fronton kínálni is szándékozik valamit a magyar nézőknek - és kockáztat. Elég csak az idehaza népszerűséget sosem jelentő, de a rajongók szívét megdobbantó scifi-sorozatok sohasem látott inváziójára gondolni (Eureka, 4400) és ha emellé odavesszük a rekordidő alatt Magyarországra érkező Hősöket, akkor annyi bizonyosnak tűnik, hogy a csatorna mindent megtesz a sikerért. (Tavaly a Rejtélyek városa egy fokkal hamarabb került bemutatásra, de nézettség alapján bukott sorozatról volt szó, míg a Hősök az idei amerikai tévés évad legnagyobb sikere.)

Klikk ide!

Pedig a sorozat története közel sem tűnik eredetinek. Sok különböző nemzetiségű és korú átlagember van a középpontban, akik egymástól függetlenül, szépen, fokozatosan felfedezik, hogy nem mindennapi képességek birtokában vannak. Ennyiből még lehetne a próbálkozás egy X-Men vagy egy 4400-klón is (sőt a Rising Stars című JMS-képregény is hasonlóról szólt), de a megvalósítás egyedisége, ahogy beindul a sorozat, minden koppintási vádat eloszlat. A műfaj tehát a comics-tematikát veszi alapul és ki tudja, hogy holmi Bölcs Istvánok (ld. 168 óra) hírhedt véleménye óta változott-e a képregények hazai megítélése, de fennáll a veszély, hogy sokak fejében még mindig csak szitokszóként és alantas művészeti ágként funkcionálnak, melyeket csak 6 éven alul szabad fogyasztani. Remélhetőleg a Hősök erre a vélekedésre is rá fognak cáfolni.

A történetről többet nem is érdemes leírni, hiszen azzal az élvezeti értéket csökkentenénk, annyit viszont érdemes megjegyezni, hogy a sorozat a Lost által megnyitott ösvényen indul el. Tehát nem részekre lebontott történettel rendelkezik, hanem egy hosszú, összefüggő, egy évadon, vagyis 23 részen keresztül ívelő sztorit kapunk, melynek a szigetlakók kanosszajárásával szemben konkrét lezárása lesz az évad végén, így aggodalomra nincs semmi ok. A készítők nagyon ügyes módszerrel Amerikában sikeresen érték el, hogy a nézők minden részre kíváncsiak legyenek, hiszen a 24-re és az Alias-ra is jellemző módszerrel, minden részt a dramaturgia csúcsponton fejeznek be, általában olyan történésekkel, hogy a néző csak keresi az állát és tátogva a következő részt követeli.

A Hősök premierje vasárnap lesz a TV2-n és a csatorna azonnal duplarésszel indít, hogy aztán a jövő héttől kezdve már csütörtök esténként 21.00-tól kerüljenek adásba a részek - meglehetősen kemény vetélytársakkal szemben, hiszen a Fábry Show, valamint a folyamatosan a nézettségi listák élén tanyázó Gálvölgyi és Antal Imre lesznek az ellenfelei.

Az év kérdése tehát, amire nemsokára megtudjuk a választ, hogy a magyar közönség vajon hogy reagál pár szuperhős világmegmentő kalandjára, elutasítással vagy érdeklődéssel?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bogyo999 #63
    a google találatszámlálásra ott a GoogleFight (nagyon király lap :))
  • Falatka2003 #62
    winnie-vel kell egyetértsek. SGA egy nagyon primitív SG-1 utánlövés. 6 részt bírtam anno nagy nehezen legyűrni, de semmi újat nem mutattak, mindent ellőttek már SG-1-ben. Csak más (és JOBB) szereplőkkel, akik nem irritálták a gyomromat. Félelmetesen gagyi sorozat (SG-1-et is abbahagytam S09 közepén, nagyon bóvli lett. Azért most, hogy tudom, vége lesz, lehet ledarálom azt a 1,5 évadot egyben, ha nagyon sok időm lesz, vagy naponta 1-et altatónak.)
  • Seth #61
    winnie-vel na kukacoskodj, keni vágja a témát ^^
  • winnie #60
    az a baj, hogy szinte megalázóak az ilyen belekötések, mert csak nyerni lehet részemről. mindegy, leütjök a magas labdát.

    "ez csak a te általános és szűklátókörű véleményed lehet..."

    nem hiszem, mert nekem már a minisorozat elég volt a bsg-ből, az első részt meg sem néztem.

    1. a bsg nézettebb. tévében is, torrentszerte is, de mindegy, ez nem számít, nem a tömegízlés határoz meg egy sorozatot.
    2. a bsg kritikailag is elismert sorozat - majdnem megkapta a tévés oscar, vagyis az emmy-jelölést.
    3. sokkal többet írnak a sorzatról híreket meg minden egyebet - gondolom a google is több találatot ad.

    egész egyszerűen a bsg kifinoultabb, több layeres scifi. afféle politikai szappanopera is. de ezt biztosan jobban tudja, aki nézi. (sorry, én nem megyek le fanboy szintre, hogy "az a jó, amit én nézek, a többi szar, mert az én ízlésem az univerzális tömegízlés" (érdekes jelenség a más sorozatok és más véleményt vallók csuklóf*kája)

    "és hogy a prison break lenne a legnézettebb "friss" - röhögőgörcs - amcsi sorozat?"

    az. itthon. (nyilván amerikában már rég nem friss)

    " Talán utánanézhetnél mielőtt hülyeségeket írogatsz!"

    nem kell, fejből is megy -de adok linket az adatoknak, ha gondolod. idehaza az új sorozatok közül azt nézték a legtöbben. ha a régieket is idevesszük, akkor a cobra 11, walker és a vészhelyzet nézettebb.
  • Griphons #59
    "meg egyábkáént is általános véleméy, hogy a bsg jobb, miknt az sga."
    ez csak a te általános és szűklátókörű véleményed lehet...
    és hogy a prison break lenne a legnézettebb "friss" - röhögőgörcs - amcsi sorozat? Talán utánanézhetnél mielőtt hülyeségeket írogatsz!
  • Griphons #58
    BitGate...
  • Dredd #57
    sziasztok, a 17. részhez tudna valaki dobni egy olyan torrent linket, amin működő verziót tudok letölteni? letöltöttem egy francia feliratos verziót és a szokásos angol verziót is (Heroes.S01E17.HDTV.XviD-LOL), de mind a kettőnél ugyanazt a hibát jelzi a lejátszó (BSplayer és Mplayer is). privát üzenetben is jó a link, nagyon megköszönném! megőrülök, hogy holnap jön a 18-as, és nem tudom, mi van a 17-esben, miután a 16-osnak úgy lett vége, ahogyan vége lett :D
  • Gerygrey #56
    beteszik a fábry ellen kérdem én komolyan gondolták ezt?

    Ezért kell netről sorozatot nézni. Engem már régóta hidegen hagy az elavult tévétársaságok nézettségi harca, hogy amikor én tévét szeretnék nézni akkor vagy nincs semmi nézhető, vagy két csatornán egyszerre van valami ami érdekel. HD-rip amúgy is jobb minőségű.
  • winnie #55
    "Az egyetlen nézhető sci-fi a TV2-n a Csillagkapu"

    az eureka, battlestar galactica vagy 4400 rajongók nem értenének egyet. meg egyábkáént is általános véleméy, hogy a bsg jobb, miknt az sga.
  • ssdb #54
    Hát... a hősöket gépen nézem, szal minek 2x. Fábry egyértelműen :P