Szekeres Viktor

Az RTL Klubon a világ legnézettebb sorozata

A TV2 holmi Hősökkel és scifi agyrémekkel próbálkozik, az RTL Klub cserében 2006 legnézettebb sorozatát küldi a konkurencia ellen. En Garde!

Jó, itt rögtön az elején öntsünk tiszta vizet a pohárba: a Hősök és a scifi is kötelező sorozatok lesznek, de most előbb még pár szó az RTL Klubról. A csatorna szerdán este a Szökés eddig időpontjában a CSI: Miami helyszínelőket küldi harca Horatio Caine hadnaggyal az élen. A vadítóan vörös, napszemüveges Miami helyszínelő és csapata persze nem ismeretlen a nézők számára. A Viasat a minap kezdte el a sorozat negyedik évadát adni, de országos csatornán csak most mutatkoznak be a Miami helyszínelők - várhatóan sikerrel, hiszen Viasata sok embernek nem lévén, még ismeretlen a sorozat. Azt sem szabad feledni, hogy a Viasaton mind a három Helyszínelő-sorozat ismétlése szinte megegyező nézettséget produkálnak az eredeti részekkel, így nem igazán zavarja a nézőt, amit egyszer már látott.

Az persze nagy kérdés, hogy az ősz hazai numero uno friss, nem agyonismételt sorozatát, a Szökést le tudják-e taszítani a 2006/07-es trónról a floridaiak. Mindenesetre az RTL Klub a maga részéről mindent megtesz, teleplakátozta az országot, a tömegközlekedési járműveket és az ingyenes programmagazinokat, hadd hirdessék a Helyszínelők dicsőségét. A sorozat a Reuters hírügynökség - rajongói által kétkedéssel fogadott - adatai alapján 30 millió körüli nézőszámmal a 2006-os év során a legnézettebb sorozat volt a világon, noha Amerikában jelenleg mindössze az 5. legnézettebb.

Klikk ide!

A TV2 egyelőre nem küld konkurenciát az RTL helyszínelői nyakára, mindössze az idehaza eléggé halódó Született feleségek végkicsengését tartja műsoron a 2. évad utolsó pár része erejéig, hogy majd nagy valószínűséggel egy, a tavalyi évadnál nagyságrendekkel erősebben induló Doktor House-t küldjön a rőt nyomozóra és galerijére.

A jelenleg az USA-ban az 5. évadban járó sorozat ellentétben a Las Vegas-i előddel, filozófiájában megegyezik az eredetivel, mégis teljesen más a kinézete, hiszen a miami helyszín más adottságokkal rendelkezik, amire a készítők rá is játszanak. A Las Vegas-i telt sötétséggel és neonszínekkel ellentétben a CSI: Miami-ban fakó, fényes, általában sárgás-barnás színekkel találkozunk. Ebből eredően itt bizony még robbanások, tűzesetek is előfordulnak, hiszen az elem adottságait (így a színét) érdemes kihasználni. A sokszor perzselő hőség, a levegő remegése pedig remek ellentéte a sorozatban olykor központi szerepet játszó tenger zöldeskékjének. Persze olykor a nézők is megunják a folytonos vakító fényt, és a szereplők kimerészkednek a mocsaras külterületekre, ahol kevésbé fakó a környezet.

A nyomozási technikák persze a szokásosak. Jerry Bruckheimer executive producer és csapata mindenféle trükkökkel próbálja lenyűgözni a nézőket - immáron országos lefedettség kíséretében. Szerdánként kilenc óra után, a Barátok köztet követően az RTL Klubon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sopi #109
    Spikee részben igazad van de részben nem..
    A Lostot tényleg húzzák és ez már szinte fáj hogy vagy 10 részen keresztül nem tudnak semmit mutatni, de a Prison Breaket nem huzzák sehova az igy a jo mivel még van vagy 4 rész a 2. évadból.És minden része pörgös. :)
  • Kagemusha #108
    hm
    most komolyan kerdem: nektek meg mindig egy kritikus mondja meg a tutit es meg mindig keptelenek vagytok egymas velemenyet toleralni?
    ezek utan nem csoda, ha ott tartunk, ahol tartunk...
  • winnie #107
    "Csak egyetlen példát mondanék: az első pillanattól kezdve mindenki tudta,"

    de fogd fel, hogy ez baromság. te tudtad. és? ha meg siker lett volna, senki nem mondja, hogy "hehe, nem tudtad". sehteni lehetett, persze. (mondjuk tudtommal egy remake-re sem mondja az ember, hogy DEJÓ!) itthon az eredeti rém rendes is bukta volt, mint ahogy minden szitkom elhasalt.

    utólag okos az ember.

    mitől lett volna halott a vállalkozás, ami 13 országban siker lett, valamivel többen meg nem?

    kétesélyes vállalkozás volt. lehetett volna bombasiker is. az ötletben benne volt a siker. ld. első adás nézettsége. a kivitelezés el lett szúrva, de nagyon.
  • Hunty #106
    "igazából nem kell érteni. ők ezzel foglalkoznak, te nem. ők értik, ez a lényeg"

    Csak egyetlen példát mondanék: az első pillanattól kezdve mindenki tudta, hogy a "Rém rendes család" magyar változata halva született ötlet, nem is értettük, hogyan juthatott egyáltalán eszébe a TV2-nek ezzel próbálkozni. Persze bele is buktak rendesen! De hát ők (is) értik, ugye, ők ezzel foglalkoznak, én (mi) nem...Ja hogy az a TV2 volt, nem pedig az RTL Klub...Így már értem...
  • Natsuto #105
    Ez inkább irónia jó adag szarkazmussal. Csak magában az irónia nem lenne sértő, de ezzel a szarkasztikus felhanggal nem csoda hogy kiveri a biztosítékot a sci-fi (és Heroes) rajongóknál.

    Egyébként csendben jegyzem meg, hogy én szoktam ázsiai sorozatokat nézni (nem anime, sorozat)
  • HJPOWER #104
    Helyszinelni nem fogok,engem nem annyira villanyoz fel a boncolgatós téma, Heroes viszont annál inkább. A kategória legjobbja!!!
  • Maak #103
    ejj, sorry félreértettelek...
  • Ananova #102
    te valami rtl fan vagy? vagymi /bocs a fölötted lévőnek szólt/
  • Ananova #101
    te valami rtl fan vagy? vagymi
  • Spikee #100
    Nyilván hozzá írnak, mert egyhelyben nem lehet :-D akarom mondani, nagyon nyújtják.