MTI

Megvalósulhatnak a kibernetikai álmok

Parányi implantátum az agyban, és kész a közvetlen kapcsolat a komputer és az ember között: a kommunikáció ultrahanggal és infravörös sugarakkal zajlik majd, és lehetségessé válik két emberi agy között a direkt összeköttetés, beszéd nélkül is.

A Die Welt című német napilap online kiadásában számolt be részletesen a svájci Luzernben zajló Európai Futurista Konferenciáról, s idézte Kevin Warwickot, a kibernetika professzorát, aki szerint mindez már nem science fiction, hanem a közeljövő. A jövőkutatással foglalkozó tanácskozáson a professzor azt vázolta fel, hogy az emberi agyba ültetett chipek révén sokkal jobb lesz az emlékezet, de a betegségek is gyógyíthatók. A Parkinson kórban szenvedők például képesek lesznek mozgásukat koordinálni, az állandó reszketést leállítani, és járni, amint az implantátumot aktiválták.

Kevin Warwick víziója szerint az új eljárás rendkívüli lehetőségeket rejt az emberek számára, hiszen a gondolatolvasás is lehetővé válik. A professzor roppant érdekes kísérletet hajtott végre saját magán és feleségén. Sikerült összekapcsolnia saját és neje idegrendszerét egy kétirányú chippel, és egy számítógéppel. Az eredmény: felesége tapasztalatait szó szerint a saját testén érezte a tudós...

Arról nem szólt a Die Welt online beszámolója, hogy konkrétan mik voltak ezek a tapasztalatok. Az új technológia felhasználási lehetőségei beláthatatlanok, hiszen az ember fejében lévő chip segítségével esetleg bárki, akinek rendelkezésére áll a megfelelő technika, olvashatna az illető gondolataiban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • John Wayne #7
    Érdekes. Ez legalább olyan korszakváltó technológia, mint az atomenergia, és sajna ezt is fel lehet majd használni mindkét irányban.
  • Normal #6
    Egész jó lesz a szex. :D
  • AgentKis #5
    Igen, de Te is tudni fogod róluk, hogy mért akarják tudni.
  • AranyKéz #4
    Fasza lesz majd tanuláshoz, de felejtsenek el minden wireless dolgot róla :)
  • jasszka #3
    még a gondolataimat is tudni akarják???
  • Mynet #2
    nemá :s
  • egyember1 #1
    na, jön a célzott reklám.... :P