Specker Balázs

8 GB-os telefon a Samsungtól

A Samsung bejelentette, hogy az év második felében egy új, 8 GB-os tárral ellátott okostelefont dob piacra Európában.

Az SGH-i310 nevet viselő készülék külsőre a tavaly debütált i300 modell vonásait követi majd. Ugyan mindkét modell a zenehallgatásra helyezi a hangsúlyt, az i310 azonban kifejezetten a digitális zeneőrülteknek készült. Az új telefonban zenelejátszón kívül egy erősítő, Bluetooth támogatás, digitális kamera, nyomtatási lehetőség, valamint videokimenetek is helyet kapnak. A Samsung a tároló kapacítást jelentősen megnövelte, az előző három háttértáras telefon után az új eszközben már 8 GB tárhely lesz - derül ki a cég sajtóközleményéből.

Az ilyen nagy tárkapacítású készülékék ma már jóval olcsóbban előállíthatóak. Az árzuhanás vélhetően jó néhány újítást is a felszínre hoz majd, ám a Samsunghoz hasonló mobilgyártóknak más természetű problémákkal is szembe kell nézniük. "Fontos kérdés, hogy a mobilszolgáltatók mennyire támogatják majd a hatalmas memóriát." - elmélkedik John Jackson, a Yankee Groups elemzője a TopTechNews oldalán. "Jogos a felvetés, hogy megéri-e kifizetni azt a 70 vagy akár 150 dollár (körülbelül 14, illetve 30 ezer forint) ártöbbletet, ha nem lehet kihasználni a tárhelyet."


Jackson azt is hozzátette, hogy az SGH-i310 tulajdonságai inkább lesz a cég irányelveit hűen tükröző, mérföldkőnek tekinthető készülék, mint egy azonnal befutó slágertelefon. "Ez már régi dolog a Samsungnál. Azért rukkolnak elő ilyen készülékkel, hogy megmutassák, ők a piac innovátorai, és hogy mindig egy kicsit előrébb tartanak másoknál" - foglalta össze Jackson. Jackson szerint az ilyen jellegű készülékek az egyéni vásárlók körében sokkal közkedveltebbek, mint a céges felhasználók között. Úgy véli, a vállalati készülékeknél egyre kevesebb hangsúly kerül a beépített memóriára.

Ám a magánfelhasználók közül egyre többen kívánják használni készülékeiket, videolejátszásra, zenehallgatásra, vagy arra, hogy fotókat csereberéljenek. A Samsung - más gyártókkal egyetemben - azon van, hogy megfelelő hátteret biztosítson ezekhez a sok memóriát és funkcionalitást igénylő műveletekhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AYS #27
    Lame: "Legalabb 2 evvel elorebb jarnak pl a Nokianal." -> figyi a nokia már az optikai zoom-mal ellátott n series-en dolgozik.. ami n95 néven kerül be a köztudatba amúgy meg n91-nek 4 gigás van, Sony-nak meg majd megjelenik ugyan ilyen csak nem hdd lesz benne hanem memóriakártya és az is jó pár gigával kápráztatja az embert... igaz az optikai zoom-ba meg a samsung mutatkozik elöbbre mert neki már 10 megapixeles 3x optikai és 5x digitális zoom funkciókkal is ellátta a kamerát. na de mind1 személyes vélemény:P N91 akkor is zsír telefon!:)
  • Gerygrey #26
    ;)Ilyet?
  • Gerygrey #25
    Legális MP3 is létezik a világon lásd iTunes és egyéb marhaságok. Arról nem is beszélve, hogy a 2 megapixeles kamera képeivel, videóival is igen sok tárhelyet meg lehet igen hamar tölteni. Itt nem a k**va szerzői jogokról van szó, hanem hogy milyen jogon vesz tőlem el egy funkciót a készülékből a szolgáltató? Mert ugye, fogyasztói jogok is vannak a világon, és szerintem az emberi populáció 95%-a tartozik a fogyasztók, és csal a maradék 5% a szolgáltatók táborába...
  • vg #24
    Tesco moiltelefont neked!
  • Lame #23
    "Azért rukkolnak elő ilyen készülékkel, hogy megmutassák, ők a piac innovátorai, és hogy mindig egy kicsit előrébb tartanak másoknál"
    Ez igaz is. Legalabb 2 evvel elorebb jarnak pl a Nokianal.
    Csak kar, hogy nallunk nem igazan lehet kapni ezeket.
  • Dave77 #22
    '93-ban a Commodore 64 után az első PC-nkben 2Mbyte RAM (memória ára közel az akkori minimálbér) volt. Akkor úgy gondoltuk, hogy ez még világ a világ elég lesz, olyan sok.
  • Skyline #21
    Azért kiváncsi lennék mekkora "nagyot" szólhat majd az erősítővel rendelkező hangszóró...:)
    Biztos csodás lesz....baromság.
    A 8 gigáról meg annyi hogy a telómhoz vettem 1 gigás memót de nagyon tele nempakoltam....
  • szombat #20
    nekem megadatott a lehetőség, és még mindig itt van nálam hogy teszteljem ennek az elődjét. i300 "csak" 3 gigás winyó van benne... És a hátulján ott van a prototype matrica... Mindegy, a legpoénabb még mindig az amikor felberreg a merevlemez benne, és ilyen kattogó hangokat ad ki
    (rettentesen sokat lehet még mesélni rólna...)
  • Luciferke #19
    Vagy elég lenne egy SD vagy MMC (nemtudom melyik a jobb) bővítőkártya hely is...
  • fishguy #18
    És én is szeretnék csatlakozni hozzátok mert nekem is a telefon szint kizárólag telefonálásra való. A véleményem egyébként az a dologról, hogy nem csak a high-end es cuccokba kene tenni hatalmas 8 gigás vinyót hanem mondjuk 1-2 giga mehetne a középkategóriába, szerintem ez sokkal népszerűbb lenne, és talán hasznosabb is feltéve ha ki tudja az átlagos júzer használni a telefon ezen kapaciását is.