Tóth Kristóf

Canon PowerShot S3 IS bejelentés

A Canon bejelentette be 12-szeres optikai zoom-mal rendelkező PowerShot S3 IS fényképezőgépének piacra kerülését.

A gép a népszerű PowerShot S2 IS utódja. Az elődnél nagyobb, 6 megapixeles CCD szenzort, és megjelenését tekintve új szürkésfekete fémszínű házat kapott. A 12-szeres optikai zoomot (36 - 432mm, f/2.7-f.3.5) egy gyors és majdnem teljesen hangtalan ultraszonikus motor (USM) hajtja. A beépített képstabilizátor ellensúlyozza a fényképezőgép mozgását, így csökkentve az elmosódás valószínűségét nagy gyújtótávolság esetén. Külön tartozékként kapható nagylátószögű és teleobjektív is, amelyek kibővítik a fókusztartományt 27-648 mm-re, és 24-szeres optikai zoom-ra. A szuper makró móddal a fókusztávolság 0 cm, az opcionális 500D (58mm) Makró objektívvel pedig részletes makró felvételek készíthetők.

A képstabilizátor funkción kívül a High ISO Auto és az ISO 800 érzékenységek tovább bővítik a gyenge fényviszonyok közötti fényképezési lehetőségeket. A High ISO Auto automatikusan a nagyobb érzékenységekhez állítja be az expozíciót, így hosszabb záridők is használhatók, valamint stabilabbá teszi a képet a telefotók esetén. Külön ISO gombbal válthatók az érzékenységi beállítások. Az új géppel szélesvásznú (2816 x 1584 pixeles) képek is rögzíthetők 16:9 formátumban, amelyeket utána szélesvásznú televízión is meg lehet tekinteni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A PowerShot S3 IS eddig is kiváló videórögzítési lehetőségei ha lehet, még jobbak lettek: külön videó gombbal azonnal elindíthatjuk a felvételt, így nem kell külön átkapcsolnunk videó módba, ha hirtelen rögzíteni szeretnénk egy eseményt. 30 képkocka/mp-es VGA film rögzíthető 1 GB méretig, sztereó hanggal, illetve rögzíthető 60 képkocka/mp-es QVGA film is a lassú visszajátszáshoz. A videó módban a felhasználó előre választhat expozíciót és fehér egyensúlyt, valamint előre beállíthatja a zoom-ot, majd a felvétel alatt manuálisan állíthatja a fókuszt. A "fotó a filmben" funkció segítségével videózás közben is rögzíthetők fényképek.

A gép 20 fényképezési móddal rendelkezik, többek között a Manuális, Záridő-előválasztás és Blende-előválasztás módokkal. A 2,3 képkocka/mp-es sorozatfelvételi móddal, valamint az új, rövid záridős Sport móddal, és a megnövelt autófókusz pontossággal kiválóan rögzíthetők sportesemények. A különleges téma módok - például az Éjszakai pillanatfelvétel vagy a Hó - speciális megvilágítási körülmények esetén segítenek, míg a Színkiemelés és a Színcsere módok drámai hatások létrehozását teszik lehetővé a fényképek és videók esetén is. A Saját színek fotóeffektusok használatát átdolgozták ebben a modellben, így az effekteket fényképezés előtt vagy után is alkalmazni lehet.

A géppel készült mintaképek a gyártó weboldalán

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #25
    Egy hibás fehér pixel(hotpixel)nem számít hibának hacsak nem úgy hirdetik meg hogy teljesen pixelhiba mentes gép. Az Edigitál németországi disztributor cikkeit forgalmazza és a garanciális javításra is oda küldi vissza a gépeket. Egy két hónap is eltellhet mire visszakapod.
  • Lateralus #24
    A driverét letöltheted innen:
    link

    De jobban jársz ha egy kártyaolvasót veszel hozzá 2-3 ezerért. A Canon szoftverben nagyon gyenge. A kártyaolvasóval gyorsabban és kényelmesebben másolhatod a képeket a szgépre.
    A fapados panoráma programjuk helyett az Autopano-t ajánlom.
    Képnézegető helyett meg az ingyenes Irfanview-t.
  • Soockit #23
    Sziasztok!

    Vettem egy ilyen készüléket, de nem adtak hozzá semmilyen szoftvert. Valaki esetleg a sajátját meg tudná osztani, vagy valami helyet tudnátok mondani, hogy hol tudom megvenni!?
  • takitibi #22
    Ha akartok S2, S3 IS-hez brutál zoom-ot, nézzetek körül eBay-en 3x-os tele előtét ügyben(kb.13E ft=36$), és rendeljetek hozzá magyarországról LA-DC58E (csak közgyűrű, semmi további szar napellenző készlet) közgyűrűt (kb.4-6 ezer ft), és lehet duhajkodni. Majd töltök fel a honlapomra brutál zoomolós képeket. :)
    Üdv!
  • takitibi #21
    Sziasztok!
    Sokunk problémája, hogy nincs magyar kézikönyv.
    Nekem van az S2-eshez, és megosztom veletek:
    http://takrisz.fw.hu
    (letöltés menüpont)
    Üdv.: TakiTibi
  • Blasta #20
    1 pixelért felesleges rohangálni.
    Egy részt lehet nem is foglalkoznak vele, másrészt kit zavar 1 pixel ha a többi 3 999 999 ép és egészséges? :-)
  • Roli #19
    Polo teszek fel képeket, összeválogatok párat priviben elküldöm a linket. De nagyon ajánlom neked is és mindenkinek. Akinek nem kell a bazi nagy zoom annak elég a A*** sorozat is, azokban is ugyan ez a proci dolgozik, de aki szeret kísérletezni meg fejleszteni annak egyértelműen S2-es kell! :D
  • Roli #18
    Ez bennem is felmerült már. márc 2-án kiránduláon is nagyon jól muzsikált! A csajok felfigyeltek rá :)) ;))

    Csak márges vagyok mert felfedeztem egy hibás pixelt, ami mindig fehér marad. Kérlek benneteket, írjátok le mit kell ilyenkor csinálni, és meddig tart a javítás az Edigitalnál, vagy egy pixelt figyelembe vesznek-e egyáltalán
  • takitibi #17
    Hali emberek!
    Nekem egy S2 IS -em van, de én nagyon meg vagyok elégedve vele. Szerintem az s2-től csak annyit újjult az s3, hogy a szoftverét kicserélték. Tuti,mert megnéztem a fizikai tulajdonságát, és csak annyit vettem észre, hogy lefestették feketére.
    Csináltam pár design képet, íme a címe:
    http.66talrisz.fw.hu "Képek" menüpontban megnézhető, hogy azért az s2-es nem sokkal van lemaradva... ;)
    Az uj 6 mpixel az 5,2 mpixeles régi s2-nek az interpolációja. A gép partyfotozásra is alkalmas. Mindenkinek jó fotózást kívánok. csumi!
    Üdv.: Takitibi
  • M2 #16
    Az árát szerintem nem nehéz kitalálni az elődök alapján: megjelenéskor 140 ezer körül, aztán lemegy első lépcsőben 120-ra, majd 100-ra és a következő modell (S4 IS) megjelenésekor - azaz kábé egy év múlva - olyan 80-90 ezer forintra.