SG.hu

Elismerte az adatletöltést a Fidesz

A párt szerint Hiller István mai vádaskodásának egyetlen célja elterelni a figyelmet arról, hogy az MSZP számtalan alkalommal kisérelt meg támadást a Fidesz.hu ellen.

"Hiller István mai alaptalan vádaskodásának egyetlen célja volt, elterelni a figyelmet arról, hogy az MSZP kampányközpontjának munkatársai számtalan alkalommal kíséreltek meg támadásokat a www.fidesz.hu weboldal ellen" - írja Révész Máriusz, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szóvivője mai közleményében. Révész szerint ahogy az elmúlt hónapokban számos alkalommal, a mai napon is előfordult, hogy az MSZP számítógépeiről (például az IP 217.150.130.1 azonosítójú számítógépről) kampányanyagokat töltöttek le a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szerveréről. A közlemény szerint a megszerzett anyagokkal a szocialisták rendszeresen visszaélnek, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség lejáratására használják fel őket.

A fideszfrakcio.hu internetes szerkesztősége szerint nyilvános internetes fórumokon napokon keresztül szerepelt az az információ, hogy a brain.relativ.hu honlapon megtalálhatók az MSZP nyilvánosságnak szánt kampányanyagai. A fórumokon az is megjelent, hogy a honlapra való belépéshez szükséges loginnév az "mszp", a jelszó pedig "pirosvirag".

A szerkesztőség írásában elismeri, hogy megnézték mi található a honlapon, de vitatkozni kénytelenek az MSZP elnökével. A honlapon ugyanis csak PR anyagok vannak, tehát a Hiller István értékelése - miszerint "beláthatatlanok a következmények" - túlzó, indokolatlan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #40
    Van egy kampányfőnök, aztán foglalkozzon ő a dologgal, hárította el a szerverügyre vonatkozó kérdéseket Orbán Viktor Rogán Antalra utalva. A pártelnök a Fidesz szerdai elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón háromszor is elismételte, hogy az ügyre vonatkozóan a kampányfőnök áll a sajtó rendelkezésére.

    Rásózták
    A Fidesz-elnök ugyan provokációnak minősítette az adatlopást, de a nyilvánosság előtt "sózta" Rogán Antalra ezt a "bulvártémát". Az Index információi szerint Orbán állításával ellentétben az elnökségi ülésen is foglakoztak az MSZP kampányanyagok letöltésével.

    A hírek szerint Rogán a testület tagjaitól számos bírálatot kapott azért, hogy újabb hiba csúszott a kampányba. Mint emlékezetes, Rogán már a Magyar Vizsla miatt is magyarázkodásra kényszerült, amikor kiderült, hogy a Szentkirályi utcai Fidesz-központból küldték meg faxon a postának a Vizsla nyomdakész oldalait, holott a kampánylap kiadója azt állította, nincs köze a párthoz.

    Vállalni kell
    A kampányfőnöknek a szerverügyben is többször módosítania kellett a kommunikáción. Az ügy kirobbanásai után a pártsajtó ugyanis azt állította, hogy nyilvános fórumokon találták az MSZP-szerverre való belépéshez szükséges jelszavakat, pár nap múlva azonban Rogán már azt mondta, hogy a "pirosvirag" emailben érkezett.

    A pártvezetés tagjai a hét elején még megpróbálták elbagatellizálni az adatlopás jelentőségét, Pokorni Zoltán pénteken viszont már arra utalt a Napkeltében, hogy a történtekért "vállalnia kell a felelősséget annak a Fidesz-munkatársnak, aki kampányanyagokat töltött le az MSZP szerveréről". "Egy lelkes aktivista, vagy túlbuzgó, ostoba és felelőtlen ember hibát követett el, ennek a hibának álljon elébe" - fogalmazott az alelnök, aki elsőként ismerte el, hogy az ügy "elég rosszul" jött a Fidesznek.

    Az ügyben megkerestük Rogán Antalt is, de eddig nem sikerült vele beszélnünk. Eközben a rendőrség is nyomoz az ügyben, ugyanis a kampányanyagokat készítő Relatív Kft. feljelentés tett ismeretlen tettes ellen. A BRFK szóvivője az Indexnek elmondta, a tanúkihallgatások már folynak, és várnak a szakértői véleményekre.

    Index
  • quentit #39
    >Hol van itt a feltörés?
    >"A fórumokon az is megjelent, hogy a honlapra való >belépéshez szükséges loginnév az "mszp", a jelszó >pedig "pirosvirag".
    >Innentől kezdve nyilvános az egész.

    Nono. Ezt ÁLLíTJA a fidesz. Persze senki még csak nem is hallott róla, hogy fent lett volna bárhol is bármikor. Szerintem a Fidesz Orbán V.-ral az élen hogy is mondjam... khmmm... egyre pofátlanabb...
  • Komolytalan #38
    Elég gyenge hasonlat, kb olyan mint amikor a film másolást bolti lopáshoz hasonlítják. Ha kapok egy jelszót - így vagy úgy - akkor nem fogom ellenőrizni, hogy akitől kaptam, az jogosultan adta-e ide, mert azt _lehetetlen_ ellenőrizni.
  • valaé valaé ná #37
    Nem értem ezt a "nyilvános volt" érvelést.
    Ha valaki elveszti (esetleg ellopják) a kulcsát, majd kiteszik a portára, akkor attól kezdve bárki elkérheti, hogy bemenjen vele a lakásodba lopni egy kicsit?
    Hol van ilyenkor az adatvédelmi biztos? Minden hasonló ügyben bőszen felszólalt eddig.
  • klastrom #36
    Tökéletesen igazad van !
    Csak az én problémám az, hogy így örökre egy csóró putri országban fogunk élni, és soha nem fogunk fejlődni egy cm-t sem.
  • Mynet #35
    Tanulmányaimra visszaemlékezve, egy hálózat vagy rendszer leggyengébb pontja mindig a felhasználó!

    Értem ez alatt, hogy nem feltörve lett a szerver, hanem kiszivárogtatva a belépéshez való loginnév és jelszó!
  • BlackRose #34
    Nem tudom, de ez a politika már régen elvesztett minden normális jelzőt. Kevesen vannak egyáltalán olyanok a politikában akik józan ésszel gondolkodnak, ahelyett, hogy vezetnék az országot és megoldásokat találjanak, párttól függetlenül, ahelyett, hogy összefogva keresnék a legjobb megoldást a legjobb utat, inkább abnormális időpazarlással (pl. tegnap a parlamentben órák hosszat dumálták a marhaságokat, de valójában semmi eredményező dolog nem lett az egésszből), egymást és ezáltal saját magukat is mértéktelenül a sárba vágják, holott egyik oldalnak sincs sem rendes programja sem emberei akik valamit képessek lennének (legyen az akár jó vagy rossz) megcsinálni. Ja és, hogy maradjak a témánál, tényleg röhelyes biztonság lehet, a szakértelemről meg ne is beszéljünk. Na de ahogy már valaki mondta, párt-politikai vonalon soha nem voltak és nem is lesznek szakemberek, az meg, hogy túlfizetettek, most ebből egyenessen látszik, ja de nem csak ebből. Csak képzelem mennyiszer többszörössébe került a gyagyi IT infrastruktúra, és itt egyáltalán nem hiszem, hogy kivétel lenne akármelyik párt sem, sőt sajnos maga a mindenkori Magyar kormány sem, sajnos.
  • jefferson83 #33
    Én is így gondoltam, hogy 4 év vajmi kevés. 4 év "tolvajlás" után csak csinál valamit az ember a következő 4 esztendőben. Ezért is szavaztam a fideszre még annó. Választások után pedig elsüllyedtem szégyenemben, hogy miket csináltak. Erről ennyit, én idén valszeg kihagyom a partyt :)
  • jefferson83 #32
    Ez a kaki nem hoz szerencsét, én inkább kikerülöm .
  • Cat #31