40
  • Cat #40
    Van egy kampányfőnök, aztán foglalkozzon ő a dologgal, hárította el a szerverügyre vonatkozó kérdéseket Orbán Viktor Rogán Antalra utalva. A pártelnök a Fidesz szerdai elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón háromszor is elismételte, hogy az ügyre vonatkozóan a kampányfőnök áll a sajtó rendelkezésére.

    Rásózták
    A Fidesz-elnök ugyan provokációnak minősítette az adatlopást, de a nyilvánosság előtt "sózta" Rogán Antalra ezt a "bulvártémát". Az Index információi szerint Orbán állításával ellentétben az elnökségi ülésen is foglakoztak az MSZP kampányanyagok letöltésével.

    A hírek szerint Rogán a testület tagjaitól számos bírálatot kapott azért, hogy újabb hiba csúszott a kampányba. Mint emlékezetes, Rogán már a Magyar Vizsla miatt is magyarázkodásra kényszerült, amikor kiderült, hogy a Szentkirályi utcai Fidesz-központból küldték meg faxon a postának a Vizsla nyomdakész oldalait, holott a kampánylap kiadója azt állította, nincs köze a párthoz.

    Vállalni kell
    A kampányfőnöknek a szerverügyben is többször módosítania kellett a kommunikáción. Az ügy kirobbanásai után a pártsajtó ugyanis azt állította, hogy nyilvános fórumokon találták az MSZP-szerverre való belépéshez szükséges jelszavakat, pár nap múlva azonban Rogán már azt mondta, hogy a "pirosvirag" emailben érkezett.

    A pártvezetés tagjai a hét elején még megpróbálták elbagatellizálni az adatlopás jelentőségét, Pokorni Zoltán pénteken viszont már arra utalt a Napkeltében, hogy a történtekért "vállalnia kell a felelősséget annak a Fidesz-munkatársnak, aki kampányanyagokat töltött le az MSZP szerveréről". "Egy lelkes aktivista, vagy túlbuzgó, ostoba és felelőtlen ember hibát követett el, ennek a hibának álljon elébe" - fogalmazott az alelnök, aki elsőként ismerte el, hogy az ügy "elég rosszul" jött a Fidesznek.

    Az ügyben megkerestük Rogán Antalt is, de eddig nem sikerült vele beszélnünk. Eközben a rendőrség is nyomoz az ügyben, ugyanis a kampányanyagokat készítő Relatív Kft. feljelentés tett ismeretlen tettes ellen. A BRFK szóvivője az Indexnek elmondta, a tanúkihallgatások már folynak, és várnak a szakértői véleményekre.

    Index
  • quentit
    #39
    >Hol van itt a feltörés?
    >"A fórumokon az is megjelent, hogy a honlapra való >belépéshez szükséges loginnév az "mszp", a jelszó >pedig "pirosvirag".
    >Innentől kezdve nyilvános az egész.

    Nono. Ezt ÁLLíTJA a fidesz. Persze senki még csak nem is hallott róla, hogy fent lett volna bárhol is bármikor. Szerintem a Fidesz Orbán V.-ral az élen hogy is mondjam... khmmm... egyre pofátlanabb...
  • Komolytalan
    #38
    Elég gyenge hasonlat, kb olyan mint amikor a film másolást bolti lopáshoz hasonlítják. Ha kapok egy jelszót - így vagy úgy - akkor nem fogom ellenőrizni, hogy akitől kaptam, az jogosultan adta-e ide, mert azt _lehetetlen_ ellenőrizni.
  • valaé valaé ná
    #37
    Nem értem ezt a "nyilvános volt" érvelést.
    Ha valaki elveszti (esetleg ellopják) a kulcsát, majd kiteszik a portára, akkor attól kezdve bárki elkérheti, hogy bemenjen vele a lakásodba lopni egy kicsit?
    Hol van ilyenkor az adatvédelmi biztos? Minden hasonló ügyben bőszen felszólalt eddig.
  • klastrom
    #36
    Tökéletesen igazad van !
    Csak az én problémám az, hogy így örökre egy csóró putri országban fogunk élni, és soha nem fogunk fejlődni egy cm-t sem.
  • Mynet
    #35
    Tanulmányaimra visszaemlékezve, egy hálózat vagy rendszer leggyengébb pontja mindig a felhasználó!

    Értem ez alatt, hogy nem feltörve lett a szerver, hanem kiszivárogtatva a belépéshez való loginnév és jelszó!
  • BlackRose
    #34
    Nem tudom, de ez a politika már régen elvesztett minden normális jelzőt. Kevesen vannak egyáltalán olyanok a politikában akik józan ésszel gondolkodnak, ahelyett, hogy vezetnék az országot és megoldásokat találjanak, párttól függetlenül, ahelyett, hogy összefogva keresnék a legjobb megoldást a legjobb utat, inkább abnormális időpazarlással (pl. tegnap a parlamentben órák hosszat dumálták a marhaságokat, de valójában semmi eredményező dolog nem lett az egésszből), egymást és ezáltal saját magukat is mértéktelenül a sárba vágják, holott egyik oldalnak sincs sem rendes programja sem emberei akik valamit képessek lennének (legyen az akár jó vagy rossz) megcsinálni. Ja és, hogy maradjak a témánál, tényleg röhelyes biztonság lehet, a szakértelemről meg ne is beszéljünk. Na de ahogy már valaki mondta, párt-politikai vonalon soha nem voltak és nem is lesznek szakemberek, az meg, hogy túlfizetettek, most ebből egyenessen látszik, ja de nem csak ebből. Csak képzelem mennyiszer többszörössébe került a gyagyi IT infrastruktúra, és itt egyáltalán nem hiszem, hogy kivétel lenne akármelyik párt sem, sőt sajnos maga a mindenkori Magyar kormány sem, sajnos.
  • jefferson83
    #33
    Én is így gondoltam, hogy 4 év vajmi kevés. 4 év "tolvajlás" után csak csinál valamit az ember a következő 4 esztendőben. Ezért is szavaztam a fideszre még annó. Választások után pedig elsüllyedtem szégyenemben, hogy miket csináltak. Erről ennyit, én idén valszeg kihagyom a partyt :)
  • jefferson83
    #32
    Ez a kaki nem hoz szerencsét, én inkább kikerülöm .
  • Cat #31
  • Mynet
    #30
    Ha nem tudod, kire szavazz, mert egyik párt sem jobb a másiknál! Attól még a szavazatod fontos!
  • Komolytalan
    #29
    Egyébként megnézte valaki a www.citynet.hu oldalt? Olyan mintha 1-2 óra alatt pakolták volna össze az egészet (főoldal belépés nem müxik, ha átírod az urlt a jóra, utána is szinte minden aloldal not found). Magyarországon 1 cég van csak aki ezt meg tudja csinálni (domain szervereket áthackelni igen gyorsan), az meg ugye az MSZP legnagyobb szponzora, a T-* csoport.
  • Komolytalan
    #28
    Waz, ne legyél már ekkora láma. Beírom ide hogy a 217.150.130.1 oldalról gregor/bernadett név/jelszóval le tudod tölteni az említett hölgyemény homa videoját, akkor te sz.rozol proxyval meg hasonlókkal hogy letöltsd? Olvasták egy _nyílt_ fórumon, hogy itten van az mszp letölthető pr anyaga, hát letöltötték. Mutasson már valaki bármi hackelésre utaló nyomot, mielőtt vádaskodni kezd, mert könnyen fordítva sülhet el a puska (becsületsértés, ugyebár).
  • stukov
    #27
    Hol van itt a feltörés?
    "A fórumokon az is megjelent, hogy a honlapra való belépéshez szükséges loginnév az "mszp", a jelszó pedig "pirosvirag".
    Innentől kezdve nyilvános az egész.

  • Zogu
    #26
    Egyébként is!
  • hPi
    #25
    "például az IP 217.150.130.1 azonosítójú számítógépről"
    217.150.130.1 -> routefinder.citynet.hu
    Ez hogyan is bizonyítja, hogy az MSZP "tört be"?
    Nem vagyok se "balos", se "jobbos", de két ekkora f@szbandát már régen láttam. A gond az, hogy a nép nagy része számítástechnikailag nokedli, ezért beveszi mindkét oldal maszlagát.
    Egyfelől megeszi Révész "netmaster" Máriusz dumáját, hogy egy IP cím már mindent bizonyít. Másfelől szintén megeszi az MSZP hozzá nem értését, miszerint a letöltött anyagok hozzáféréséhez a user / pass "mszp / pirosvirag" volt. Ha az ország fontos dolgait is ilyen hozzáértéssel védik, akkor nagy a kaki.
    Mindenesetre a pártok mellett a pártok túlfizetett rendszergazdáit is minősíti az ügy.
  • Kis-Bob
    #24

    VÁLASZ A 9-ES üzenetre!:

    "Mindig is tudtam hogy az SG jobbra húz... de ilyen szintű elfogultságra nem számítottam...

    A Fidesz feltörte az MSZP szerverét.... ami mocskos és törvénytelen dolog.. bármilyen magyarázkodás lényegtelen és fölösleges!!!

    Még annyi eszük sem volt, hogy legalább proxy mögül csinálják... balfaszok"


    Hát én nem jöttem rá, hogy miből következtetél erre. De lehet, hogy csak én értettem félre. Először is: ezek a cikkek elsősorban a Fideszt járatják le. Tehát nekik nem jó. Ezt bizonyítják a te mondataid is. De az is lehet, hogy nem volt tisztázott számodra, hogy melyik párt melyik oldalt képviseli. Ami azért nem nagy baj, mivel mostanra már egyik pártnál sem lehet biztosra mondani, hogy ő jobb, ő meg bal, hiszen egymás leveséből is szednek egy kicsit. De ha a pártokat kérdezzükk, akkor a Fidesz a jobboldali, és az MSZP a bal. Ami ugye a nevekből is gyorsan kiderül: demokrata, szocialista. Most nehogy mindenki nekemessen ez miatt, hogy ilyen alapvető dolgokat írok. Csak azért írom, mert számomra nem volt érthető, hogy mire alapozta a kijelentését EvilDevil.
  • Dömsödi
    #23
    Ráadásul a fidesz.hu-ról ment a letöltés.
    Legalább annyi eszük lett volna, hogy elmennek egy netkávézóba.
    Ha a politikához is ennyire értenek, mint a számítógép/internetezéshez, akkor végünk van
  • quentit
    #22
    OFF
    A Fidesz már jó régóga konzervatív a javából
    ON
    Amúgy egyetértek azzal, hogy nem szép dolog feltörni, lopni, majd magyarászkodni. A Fidesz bűnt követett el. PONT.
  • sylas
    #21
    JAV - hogyha már mindenki hozzászól akkor én is
    Az igaz hogy 1ik párt sem tudott eddig nagyot alkotni ,de az a 4év vajmi kevés rá
    Ha jó ötletek +már a kezdő tervezés jól menne akkor is 4 év nem elég
    Akármelyik párt van kormányon szinte (nem) változtat sokat az emberek életszínvonalán - mondjuk el is várják tőlük közben meg az ember saját magának teremti meg azt amit el akar érni - szal ha az ember "fel akar törni" akkor tök mind1 ki van kormányon
  • sylas
    #20
    hogyha már mindenki hozzászól akkor én is
    Az igaz hogy 1ik párt sem tudott eddig nagyot alkotni ,de az a 4év vajmi kevés rá
    Ha jó ötletek +már a kezdő tervezés jól menne akkor is 4 év nem elég
    Akármelyik párt van kormányon szinte változtat sokat az emberek életszínvonalán - mondjuk el is várják tőlük közben meg az ember saját magának teremti meg azt amit el akar érni - szal ha az ember "fel akar törni" akkor tök mind1 ki van kormányon
  • Béla bácsi
    #19
    Csak azt ne mondd hogy a többi párt valamivel is jobb. Fel kell egy picit dobni a hangulatot egy jó kis szaftos üggyel. Szánalmas bohóckodás az egész. Úgy elképzelném ezeket az embereket, ahogy reggel a Kossuth tér helyett mondjuk a Keleti aluljárójában gyülekeznének és vinnék őket M0-ást építeni. Persze ilyen soha nem lesz, csakúgy mint jóléti rendszerváltás, meg a többi marhaság se.
  • beatz
    #18
    mindegyik pártra vonatkozik
  • beatz
    #17
    ugyanmár...bi-zo-nyí-té-ko-kat....az az ip cím pingelésből is lehet ne etessenek meg már velem mindenféle hülyeséget
  • tehen_m
    #14
    Viszont te szivesen használsz "feltört" dolgokat. De aki csinálja dögöljön meg.

    A "feltörés" módja meg egyenesen nevetséges. :DDDD
  • Bijesz
    #13
    Ugyanmár itt nem történt hackelés, ez az egész bohóckodás. Ebből is azt lehet leszűrni, hogy a jobb oldali párt jobb híján a buta emberekre probál alapozni. Szánalmas.
  • klastrom
    #12
    Huhuhuhúúúúúúúú
    Forrósodik a levegő pedig hol vannak még a választások...
  • teddybear
    #11

    Megint nem megyek szavazni. Én nem fogok ezeknek a korlátolt majmoknak statisztálni.
  • EvilDevil
    #10
    Remélem a választók többségének helyén lesz az esze április 9-én!!
  • EvilDevil
    #9
    Mindig is tudtam hogy az SG jobbra húz... de ilyen szintű elfogultságra nem számítottam...

    A Fidesz feltörte az MSZP szerverét.... ami mocskos és törvénytelen dolog.. bármilyen magyarázkodás lényegtelen és fölösleges!!!

    Még annyi eszük sem volt, hogy legalább proxy mögül csinálják... balfaszok
  • avman
    #8
    lehetne itt keresnivalója, ha a szokott módon kis technikai leírással, példázattal, törvényi háttérrel szerepelna, ahogy például spammerekkel, krekkerekkel estébékkel kapcsolatosan szokott lenni néha, méghozzá pártatlan módon... ez még szimpatikus is lenne...
  • Anferny
    #6
    Nem az a kérdés, hogy melyik szarba lépünk hanem, hogy melyik a büdüsebb!
  • HuAn82
    #5
    Választások...két szar közül melyikbe lépjünk?!
  • Cat #3
    Még ha igaz is lenne, kb. óvodáskor óta nem túl erős védekezés a "de ő is csinálta"
  • Garfield
    #2
    Ehh, kedves PR-osok a Lendvai utcában, ez elég harmatosra, ámde annál izzadságszagúbbra sikeredett...
  • schakaal
    #1
    Na de ha én csinálnék ilyet,már rég sitten lennék...