Berta Sándor

Naponta egymillióval több mobiltulajdonos

Napról napra hatalmas tempóban nő azoknak a száma, akiknek van mobiltelefonjuk, és ez a folyamat nem hogy gyengül, hanem egyre inkább erősödik.

A Global Mobile Suppliers Association (GSA) nevű szakmai szervezet felmérése szerint csak az idei esztendő első hónapjában világszerte 234 millió 700 ezer új kártyás vagy számlás előfizetőt szereztek a mobilszolgáltatók. A GSM/3G Network Update nevű dokumentumból kiderül, hogy a mobilpiac növekedése elsősorban az afrikai, dél-amerikai és ázsiai országoknak, valamint Indiának köszönhető. A GSA információi szerint jelenleg a világ 200 államában 670 GSM-hálózat található és jelenleg 1700 különböző mobiltelefon-modell kapható.


A mobiltechnológiák terén egyértelműen a GSM vezet

A harmadik generációs szélessávú mobilhálózatok nyújtotta lehetőségeket ugyan napjainkban csupán a felhasználók egy kis része tudja kihasználni, ettől függetlenül világszerte fokozatosan nő ezeknek az előfizetőknek a száma. A GSA szerint a mostani több mint 1,5 milliárd mobiltelefon-tulajdonosból 32,22 millió képes a 3G-s mobilhálózatokban rejlő lehetőségek kiaknázására.



Afrikában már 108,9 millió, Indiában pedig majd 60 millió előfizetés van

Az idén összesen huszonkét 3G-s mobilhálózat kezdett vagy kezd működni. Mindez azt jelenti, hogy 2005 végére már világszerte nyolcvankét 3G-s mobilhálózatot tartanak majd nyilván. Ezenkívül hét harmadik generációs mobilhálózat építését kezdik meg még az idén, azonban ezeket már csak 2006-ban adják át.


Hazánkban a Nemzeti Hírközlési Hatóság szeptemberi adatai szerint a mobilelőfizetések száma már meghaladta a 9 milliót, melyből a T-Mobile Magyarországra. 45,6, a Pannon GSM-re 34,09, a Vodafone-ra pedig 20,32 százalék jutott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #6
    "Láttam már olyan 7-8 éves kisgyereket akinek 2 kamerás 3g-s telefonja volt."

    bibi nekem 3 van,es az en apukam sokkal erosebb
  • Skyper #5
    be ne szarjak a magyar mobilhálozatoktól
    a t-mobile magyarországi részesedése:100000000 ft
    németo ban :100000000 euró
  • lazarhuba #4
    A faszomat bekaphatjak. Az orange a legjobb
  • Venom1986 #3
    Azért ez dúrva!
  • DKm #2
    Láttam már olyan 7-8 éves kisgyereket akinek 2 kamerás 3g-s telefonja volt. (Ezt azért mégse kéne!)
  • DKm #1
    Most ennek örülni kéne?