Berta Sándor

Steve Jobs segítene az iPod-ért meggyilkolt fiú családjának

Az Apple vezetője felajánlotta személyes segítségét a néhány nappal ezelőtt egy iPod hordozható zenelejátszóért meggyilkolt New York-i tinédzser szüleinek.

Mint arról beszámoltunk a 15 éves Christopher Rose-t és három barátját szombaton este támadta meg egy több főből álló társaság, akik a fiú egyik barátjánál lévő iPod készüléket akarták megszerezni. Mivel ő ezt nem adta át, a támadók egyre agresszívebbek lettek s végül a vita hevében többször is megszúrták a felsőtestén a fiatalembert. A hasonló bűncselekmények egyre gyakoribbak New Yorkban.

Az eset után Steve Jobs személyesen hívta fel az áldozat édesapját, Errol Rose-t, hogy kifejezze neki a részvétét, valamint hogy az együttérzéséről és támogatásáról biztosítsa. Mint azt Errol Rose a New York Times amerikai lapnak elmondta, először fogalma sem volt arról, hogy ki hívta fel és hogy az illető mit is akar tőle. Csak miután több percen át beszélgettek és az idegen férfi végig a keresztnevén szólította, kezdte az apa sejteni, hogy aki felhívta az voltaképpen nem más, mint Steve Jobs, az Apple első embere.

Errol Rose a beszélgetéstől teljesen meghatódott. Mint mondta, a neves vállalatvezető teljesen együtt érzett vele fia elvesztése miatti gyászában, és közölte vele, hogy ha bármikor bármit tehet érte, nyugodtan hívja fel. "Ez tényleg jól esett és segített" - idézte fel a beszélgetést Errol Rose, majd hozzátette: "Sokszor látni, hogy az egyszerű emberek is távolságtartóak a másikkal szemben, azonban ő (Steve Jobs) teljesen együttérző volt, és ahogy minden szó után szünetet tartott, éreztem hogy komolyan, szívből beszél."

Christopher Rose édesapja kőművesként dolgozik és nem csak a tetteseket hibáztatja fia haláláért. Rose elmondta: "a világ gyorsan változik. Ugyanakkor hiába vannak az emberiségnek olyan eszközei, mint amilyen például az iPod, rá kell döbbennünk, hogy ez nem minden. Dolgozni kell az emberek lelkén, fején és szívén. Az elkövetők esetében mindannyian vesztettünk, mert nem adtuk meg neki azt a szeretetet és törődést, amit megérdemeltek volna."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anteris #20
    a kis i-től hányok ; )
  • Anteris #19
    amúgy mi ez a szar Ipod?? nem néztem utána mert valahogy utálok mindent olyan elnevezést amihez odabasszák a nagy I-betüt. Volt régebben egy cég ami minden szoftverjéhez odabaszta hogy I-ez, I-amaz, I-tököm, stb, na azóta hányok az I betűtől. Bocs, ez saját specialitás de ez van.
  • Anteris #18
    ja, igaz. Nekem mndig álságosnak tűnik az a gyász amit kiteregetnek a nyilvánosság elé. Steve Job-ot is elküldtem volna a faszba ha felhív. Amit még piszkosuk rühellek akik a főútvonalon egy kirakott egy kirakott koszorúnál "gyászolják" a balesetben elhunyt hozzátartozójukat. Szerintem ezek az emberk csak játszák az agyukat. Mé nem a tametőben gyászolnak a sírnál ahol a test fekszik, nem? Mióta gyászolunk a baleset helyszínén vazze?? AZ még okés hogy néha van olyan hogy az eset médiaszámba megy és vadidegen emberek szaladnak oda kifejezni a gyászukat -bár ezeknek is kamu legalább a fele - de nehogy má a családtagomat ne a nyugvóhelyén sirassam! Szóval a lényeg, hoyg nem mindenkit taglóz le a közelálló elvesztése. Na ezek szokatk aztán bölcs dolgokat nyilatkozgatni már aznap a tévében : /

  • TH448 #17
    bocs, a nemekbe belekavarodtam, de a lényegen nem változtat
  • TH448 #16
    Lehet, h bölcs gondolatok, csak sztem kicsit kamu: próbáld meg egy anyának azt mondani, hogy a fiát megölték egy szaros 70e Ft-os digitális fostalicska miatt. Sztem ott egyik nő se kezdene filozofálgatni...
  • h4x0r #15
    Most SJ vagy jófej, vagy kiváló színész. Remélem az első az igaz.
    Azzal viszont elb@szná, ha felajánlana egy új iPod-ot :)
  • fie #14
    Szerencsétlen emberek. Nem adja át az iPodját, mert a rajta lévő számok már nem tölthetőek le ismét és nem is archiválható.
    Ide vezet a másolásvédem.
    Jobs azon is elgondolkozhat, hogy mit találhatnának ki, hogy több ilyen eset ne forduljon elő.
  • Mike #13
    jah, itthon a cigók szúrnak le
  • Mike #12
    Christopher Rose édesapja kőművesként dolgozik és nem csak a tetteseket hibáztatja fia haláláért. Rose elmondta: "A világ gyorsan változik. Ugyanakkor hiába vannak az emberiségnek olyan eszközei, mint amilyen például az iPod, rá kell döbbennünk, hogy ez nem minden. Dolgozni kell az emberek lelkén, fején és szívén. Az elkövetők esetében mindannyian vesztettünk, mert nem adtuk meg neki azt a szeretetet és törődést, amit megérdemeltek volna."

    ezek nagyon szép gondolatok
  • runethecrow #11
    Windowsért??? MUHAHAHAHA