Tóth Kristóf

1 GB-ra nőtt a Freemail

A Freemail alapszolgáltatása 5 MB-ról 25-re, fizetősen pedig az eddigi maximális 55 MB-ról 1 GB-ra nőtt.

Ugyan május elején, a Magyar Telekom márkaváltásakor már bejelentettük hogy 1 GB-ra fognak nőni a Freemail.hu levelezőszolgáltatás postafiókjai, de most már konkrétumokat is közölhetünk. Újdonság, hogy a levelek mérete nincs megszabva, azaz akkorákat küldhetünk, amekkora a postaládánk - persze nem árt előtte meggyőződni arról, hogy a fogadó fél képes is ekkorát fogadni. A spamszűrésen is változtattak, már öt fokozatban állíthatjuk a szoftver szigorát.

Ára sajnos meglehetősen borsos: a nemzetközileg is nagy portálszolgáltatótk (GMail, Yahoo, MSN) ingyen adnak ekkorát, monopolhelyzetben lévő telekom cégünk viszont 3 hónapra 500 Ft-ot, fél évre 2700-at, egy évre pedig 5100 forintot kér. A legkisebb csomag akár SMS-ben is kifizethető, a két nagyobb viszont csak bankkártyával egyenlíthető ki.

A szolgáltatással egyidejűleg a sima felhasználók is örülhetnek, hiszen a régóta várt bővülés számukra is elérkezett. Postafiókjuk 25 MB-ra nőtt, a fogadható levelek mérete pedig 10 MB-ra. A levélfiókokhoz a cég ingyenes spam- és vírusszűrést is ígér.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Roli #33
    Na most egy kicsit dicsérhetem a szolgáltatóm !
    A webmail rendszere korlátlan akármennyit fogadhatok és küldhetek egyszerre, de az adatforgalamt nyomja, tehát ha valaki küld egy 200megás levelt az nekem ha letöltöm 200megát vesz el az 5giából, de ha én küldök az is. Nem annyira jó, de legalább korlátlan :D
    Ja a korlátlan csomag 5db e-mail címet tartalmaz, és nincs adatforgalom csak fix havidíj.
  • greekboy #32
    Tudom jól.
  • Sil78 #31
    Na, megoldódott ez a rejtély is: nyári akcióról van csak szó. katt ide
  • fapapi #30
    Ne legyél balfasz a Gmail meghívásos azért nem tudsz regisztrálni!!!!
  • greekboy #29
    Miért nem alszol ilyenkor? :-)
  • Sil78 #28
    Igen, épp a yousendit-et akartam rá felhozni példának, hogy valami olyasmi, csak hirtelen nem ugrott be a neve. (Meg ott a hasonló kategóriában talán legrégebbi Streamload, bár annak az ingyenes része meglehetősen korlátozott.)
  • greekboy #27
    Szerintem jól érted, de erre ott van a www.2big.hu (100 mb) v. a www.yousendit.com (1 giga) v. a www.dropload.com (szintén 100 mb-vel) és egyikhez sem kell reg.
  • Sil78 #26
    Nem éppen, mert fogadni csak 10MB-os leveleket lehet max, még a fizetős verzióval is. A legtöbb helyen egyébként max 10-20MB küldhető/fogadható, egyedül a lentebb említett 4umail-nél 150MB (legalábbis más ilyet nem ismerek).

    Egyébként megnéztem most a FAQ-jukban ezt az "óriáslevél" cuccot, de valahogy nem egészen értem. Ott (meg a tájékoztató emailjükben is) azt írják a fizetős részről, hogy a "Fogadható és küldhető e-mailek maximális mérete: 10 MB" (azaz küldeni se lehet 10MB-nál nagyobbat), de ami igazán érdekes, az az, amit magáról az "óriáslevélről" írnak:
    "Óriáslevél küldési lehetőség
    Az extra felhasználóinak lehetősége van maximálisan 1 GB méretű fájlok elküldésére tetszőleges e-mail címre. Az óriásfájlok maximális letöltési ideje 1 hét és egy-egy fájlt maximum 10-szer lehet letölteni, utána automatikusan törlődik a rendszerből. A fájlokat gyakorlatilag egy szerverre másolja a felhasználó, így lehetősége van a fájlok kezelésére is az Extra/Óriáslevél menüpontban. Itt van lehetőség az érvényességi időn belül újra elküldeni, akár másik e-mail címre, illetve törölni is lehet azt a lejárat vagy a maximális letöltési szám elérése előtt."

    Azaz eszerint ez nem csatolmány (inkább ftp-re emlékeztet), és nem függ a fogadó oldaltól, csak a letöltéshez szükséges linket küldi el. (Így viszont már kivitelezhetőnek és használhatónak tűnik.) Vagy nagyon félreértelmeztem volna ezt a leírást? szerintetek?
  • 3P #25
    Hát ez marhajó akció. Ezek után ki fog megrendelni fél éves, vagy 1 éves előfizetést? :)
    Tuti elszámolták magukat a Freemail-nél, s az hamar felugrik minimum 1500 Ft-ra...
  • irkab1rka #24
    sgmail.hu

    gmail.com

    nem?