SG.hu

chello light: olcsóbb szélessávú internet a UPC-től

A UPC Magyarország mától egy új, az eddigieknél kedvezőbb díjú szélessávú internet-szolgáltatást is kínál a kezdő és a kevésbé aktív felhasználók számára.

A UPC Magyarország ma Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter társaságában bejelentette, hogy chello light néven elindította új internet-szolgáltatását. A haladó és a legigényesebb felhasználóknak szánt chello classic (1536/512 kbps, 30GB adatforgalom) és chello plus (3072/512, 60GB) mellett a chello light (512/128 kbps, 5GB) szélessávú megoldást kínál azoknak a kezdőknek, akik az internetet nagy mennyiségű letöltések helyett főként e-mailezésre, szörfözésre és multimédiás szolgáltatásokra kívánják használni.

A chello light nevű szolgáltatás a hagyományos telefonmodemes kapcsolatnál nyolszor gyorsabb internetelérést nyújt 6500 forintért. A jelenleg széles körben elérhető legolcsóbb szélessávú hozzáférés révén az átlagos és a szerényebb igényű internetezők is élvezhetik az állandó, fix havidíjas webkapcsolat előnyeit. "Az új szolgáltatással is az egyre sokszínűbbé váló előfizetői igényekre igyekszünk reagálni és reményeink szerint még tovább növelhetjük a szélessávú internetet választók egyre népesebb táborát" - mondta Joe Zuravle, a UPC Magyarország vezérigazgatója. Hozzátette: a hazai internetpiac gyors fejlődését jelzi, hogy a chello light több mint 30 százalékkal, 4000 Ft-tal kevesebbe kerül, de ugyanakkora adatsebességet biztosít, mint az egy évvel ezelőtti alapszolgáltatás, melynek a sebessége időközben a háromszorosára emelkedett.

"A UPC új internetcsomagjának elindítása a verseny eredménye és így újabb bizonyíték arra, hogy jó távközlési szabályozás született" - vélekedett a bejelentés kapcsán az informatikai és hírközlési miniszter. Kovács Kálmán elmondta: a tárca céljai között mindig is kiemelt helyen szerepelt, hogy az internet, a kor elsőszámú információközvetítő eszköze minél szélesebb kör számára váljon elérhetővé. A chello light révén olyan szélessávú előfizetési csomag kerül most a piacra, az eddigieknél jelentősen olcsóbban, gyakorlatilag a dial-up költségekkel összemérhetően és így többek számára elérhetően kínálja mindazokat az előnyöket, amelyre csak egy gyors, időkorlát nélküli, szélessávú kapcsolat képes.

A fix havidíjú, állandó, gyors, szélessávú internetkapcsolat mellé a chello light előfizetői 1 e-mail címet kapnak 5 alcímmel és 10 MB levéltárhellyel, valamint 10 MB webtárhelyet is igénybevehetnek.

A kábeltelevíziós és internetszolgáltatások mellett műholdas digitális televíziós és telefonszolgáltatásokat is nyújtó UPC magyarországi csoportja immár több mint egymillió aktív előfizetést üzemeltet országszerte. Az egymilliomodik szolgáltatási szerződést megkötő előfizetőt Kovács Nimród, a UPC Kelet-európai Csoportjának elnöke és Joe Zuravle vezérigazgató ebből az alkalomból tegnap köszöntötte és megajándékozta egy két főre szóló hollywoodi álomutazással.

Kovács Nimród hangsúlyozta: a hagyományos kábeltelevíziótól és a Monortel vezetékes telefonszolgáltatásától kezdve, a UPC Direct műholdas televízióján és a chello interneten át egészen a legújabb kábeles telefonig ma már olyan szolgáltatás-kínálatot tudunk nyújtani, amely a családok mindenféle otthoni szórakoztatási, információs és kommunikációs igényét képes kielégíteni. Ez a tudatos fejlődés tette lehetővé, hogy mára a nemzetközi UPC leányvállalatai közül a magyarországi cégcsoport rendelkezzék az egyik legnagyobb előfizetői bázissal, hazánkban pedig az inkumbens telefoncég melletti legnagyobb távközlési szolgáltatóvá válhasson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #31
    fizikailag kizárt hogy legyen
  • Lizardman #30
    Sziasztok lehet hogy furcsán fog hangzani, de nem tudtok olyan programot vagy valamit amivel el lehet kerülni a chellosoknál az adatforgalommérést? vagy csökkenteni vagy valami!!! nem tudtrok ilyet?
  • dez #29
    És nem fél a UPC, hogy az a 80% átáll a félárú csomagra? (Bár kérdés, mennyien vállaltak 1-2 éves hűséget a nagybb csomaghoz.)

    Egyébként szép, hogy így támogatod a UPC-t (az Axeleróval szemben én is inkább őket támogatom), de azért talán arról is jó lenne tájékoztatni az ügyfeleket (mielőtt 2 éves hűségnyilatkozatokat írnak alá), hogy erősen jönnek a netes TV és pay-per-view szolgáltalások. (Itt persze megint kérdés, idehaza milyen fáziskésés lesz ezügyben.)
  • skorpio7 #28
    Nem kell fizetni egy forinttal sem többet és azzal a sávszéllel nyugodtan lehet továbbra is levelezni, web-ezni.
  • skorpio7 #27
    Ajánlom mindenkinek olvasásra a HWSW-n futó chello-s topic-ot, ahol 2-3 UPC-nél dolgozó személy segít esetlegesen az egyedi problémákon. Nos tölük volt olvasható a következő adat.:
    Jelenleg kb. 70.000 chello előfizető van és a 2004-es decemberi hónapban ezen előfizetők 75-80%-nak adatforgalma 5GB alatti volt. Nos az ő részükre hozták létre ezt a kedvezőbb csomagot.
  • dez #26
    Végülis aki amúgy sem "dönget" "túlzottan", és jó neki az 5GB limit, azt nem fogja a földhöz verni a 64/64. Csak az a kérdés, kik azok, akik kizárólag emaileznek és webeznek? Inkább csak azok, akik nem láttak még netet, azaz kezdők... Várjunk csak... Hiszen ez a beetetés...! (Naná! Így kell azt!)
  • shabba #25
    Nem kell fizetni. 64/64kbps-re.
  • Killerno #24
    Hi!Valaki segítsen légyszi,ha túllépem az 5GB forgalmat akkor nem kell utána fizetni ugye?Ugy van mint a többi chello csomagnál.Mennyire korlátoznak le?Köszi!!!
  • Janek81 #23
    Na várjál, mert itt most arról van szó, hogy lehet a korlátos és drága, vagy a korlátlan és drága csomag közt választani. Én erre mondom azt, hogy mindent meg lehet etetni a néppel. Az más kérdés, ha nincs választás, de egyenlőre itt erről szó nincs. Monopol helyzetben van maga az internet szolgáltatás, de amiről most beszélünk, sztem az nem az. Talán csak annyira, hogy a monopol helyzetben lévő szolgáltató kínálja a fent említett rága és korlátos, meg a drága és korlátlan csomagot. Nah, asszem így már rendben vagyunk.
  • formatuq #22
    nem mutogatja, hanem egy baratom, nekem kuldte, es en raktam ki, kapcsolodvan a chello-hoz.
    "Tény, hogy itt mo-on mindent meg lehet etetni a néppel, de hát ez van"
    nem hiszem hogy ez etetes, mivel meg lenne a baratom esze is valtashoz, ill. gondolom a tiede is. Csak hat ha nem lehet, vagy nehezen, akkor jon a monopol.........