SG.hu

A brit hadsereg betiltotta az Apple i-Podot

[Menedzsment Fórum] A fényképezős mobiltelefonok után újabb digitális eszközöket tilthatnak ki biztonsági okok miatt a munkahelyekről.

Az angol védelmi minisztérium a döntést azzal indokolta, hogy a készülék biztonsági kockázatot rejt magában. "A közvetlenül a számítógéphez kapcsolódó, USB-csatlakozóval ellátott készülékekkel ugyanis ki lehet kerülni bizonyos jelszavakat, s közvetlenül be lehet hatolni a rendszerekbe" - közölte a hadsereg egyik szóvivője.

Mint ismert, az i-Pod-lejátszók olyan csatlakozóhellyel rendelkeznek, amelyek USB vagy Firewire kapcsolaton keresztül gyors adatforgalmat tesznek lehetővé. Ennek segítségével akár több Gigabyte-os adatbankokat is néhány percen belül merevlemezre lehet másolni. Az i-Pod erre is alkalmas, hiszen egyes típusok akár 40 Gigabyte adatot is képesek tárolni, de még a nemrég piacra dobott mini-iPod is 4 Gigabyte-os. A tilalom egyébként nem csupán az Apple lejátszó-készülékeire, hanem minden, USB-csatlakozóhellyel rendelkező, a gyors adatlopást lehetővé tévő tárolóeszközre vonatkozik.

A hadsereg mellett a vállalatok is egyre nagyobb veszélyforrást látnak a mobil, adattárolásra képes készülékekben. Egy felmérés szerint a brit cégek 82 százalékának vannak ilyen félelmei, sokuk szerint ily módon saját alkalmazottaik is meglophatják őket. Mint ismert, a közelmúltban külföldi nagyvállalatok után a hazai cégek is egymás után jelentették be, hogy - hasonló okból - gyáraikon belül betiltják a kamerás mobiltelefonok használatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PyRex #5
    LOL!
  • Mage #4
    Pl. az összeesküvés-elméletekben nem kell.
  • RangeR #3
    Bármennyire furcsa, ezt nem pénzelik, hanem a lényege az, amiről a cikk szól. Mert van ám olyan dolog is a világon, amiben nem kell összeesküvés-elméletet kutatni.
  • Pheel #2
    Ez most reklám vagy antireklám? Más szóval vajon ki pénzeli? Apple vagy konkurencia?
  • gy #1
    "A tilalom egyébként nem csupán az Apple lejátszó-készülékeire, hanem minden, USB-csatlakozóhellyel rendelkező, a gyors adatlopást lehetővé tévő tárolóeszközre vonatkozik."

    Aha, szóval "egyébként"...