SG.hu

A Network Associates csatlakozik a Microsoft mobilbiztonsági szövetségéhez

A Microsoft Mobil Partner Tanács (MPAC) meghívta tagjai közé a Network Associates-t.

A mobiltelefon iparágban egyre jobban terjedő standard operációs rendszerek és nyílt specifikációk az egyre összetettebb funkcionalitással együtt a mobil eszközök növekvő sérülékenységét okozzák. A tanács elsődleges célja, hogy emelje a biztonsági kérdések iránti tudatosságot az iparágban. A Microsoft azzal a céllal hozta létre a szövetséget, hogy összehozza az olyan vállalatokat, amelyek innovatív és egyedülálló mobil technológiákat, alkalmazásokat vagy szolgáltatásokat teremtenek. A fejlett harmadik generációs hálózatok és eszközök terjedésével a felhasználók egyre gazdagabb tartalmat tudnak letölteni mobiltelefonjaikra, de ezzel együtt megnő rosszindulatú tartalmak, vírusok terjedésének esélye is.

"A Network Associates szívesen dolgozik szoros együttműködésben a Microsofttal és más iparági szereplőkkel, hogy segítsen megfékezni a támadásokat és emelje a biztonsági kérdések iránti tudatosságot az iparágban" - mondta Arvind Narain, a Network Associates a vezeték-nélküli eszközök biztonságért felelős szenior alelnöke. "Az a veszély fenyeget, hogy a vezeték nélküli tér hamarosan hasonló támadásoknak és víruskitöréseknek lehet kitéve, mint amilyenek a vezetékes hálózatokon a Mydoom, a Netsky vagy a Bagle víruskitörések voltak. Alapvető fontosságú tehát, hogy mind az iparági szereplők, mind pedig a végfelhasználók felismerjék a helyzetet, és védelmi eszközök telepítésével kezdjenek lépéseket tenni a potenciális pusztítás veszélye ellen."

A Network Associates nemrég hozta ki a McAfee VirusScan PDA verzióját, amely átfogó vírusvédelmet nyújt a Microsoft Windows zsebszámítógépekhez készült mobilszoftveréhez, és biztosítja a kiszolgálókkal és asztali gépekkel megegyező szintű biztonságot a vállalati hálózathoz csatlakozó mobil eszközök esetén is.

"Nagyon örülünk, hogy a Network Associates csatlakozik a Microsoft Mobil Partner Tanácshoz" - mondta Julie Wymetalek, az MPAC program menedzsere a Microsoftnál. "Az MPAC célja szorosabb együttműködésre serkenteni a mobil iparágban jelentős befektetéseket végrehajtó vállalatokat. A Network Associates MPAC tagsága, és innovatív biztonsági megoldások fejlesztése terén megszerzett tapasztalatai fontos hozzájárulást jelentenek a Windows Mobil platformhoz".

Az MPAC tagság újabb bizonyítéka a Network Associates elkötelezettségének a mobil iparág irányában, csakúgy, mint a korábban bejelentett stratégiai partnerségi megállapodás a Texas Instruments-szel az OMAP platform támogatására, vagy a Dell-lel kötött megállapodás a Dell Axim felhasználók számára nyújtott vírusvédelemről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!