SG.hu

USA: hibák az új biometrikus rendszert kiszolgáló adatbázisokban

[Infinit] Az Egyesült Államokban biztonsági szakemberek beismerték, hogy számos hibás adat lehet azokban az adatbázisokban, amelyeket az új, az országba beutazókról információkat tartalmazó rendszer használ.

Vezető biztonsági szakemberek szerint a US-Visit elnevezésű rendszer, amely az Egyesült Államokba érkező külföldiekről a belépőpontoknál ujjlenyomatot vesz, olyan adatbázisokból jut hozzá adatokhoz, amelyek egy része korántsem hibamentes.

A US-Visit egyébként 27 különböző adatbázisból merít személyes információkat, ezeket veti össze egyetlen biometrikus rendszerrel. A belbiztonsági minisztérium által működtetett program igazgatóhelyettese, Robert Mocny elmondta, hogy a 27 adatbázis némelyike tartalmazhat hibákat, és ezeket nem valószínű, hogy kijavítják, mivel az adatok pontosságát szabályozó törvényi rendelkezések az ezeket az adatbázisokat kezelő szervek egy részére nem vonatkoznak.

Az FBI National Crime Information Centre elnevezésű rendszere például rá van kapcsolva a US-Visit hálózatra, ám a nyomozóhivatal szóvivője szerint lehetetlenség garantálni, hogy az abban szereplő valamennyi adat pontos és hibátlan. A szóvivő elmondta, hogy az FBI-nak valóban nem kötelessége garanciát vállalni, hogy minden általa kezelt adat pontos, ugyanakkor hozzátette: komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a hibákat elkerüljék.

Az FBI szóvivője elmondta: annak ellenére, hogy nem vonatkozik rájuk az adatok pontosságát előíró rendelkezés, saját érdekükben is mindent megtesznek azért, hogy ne legyenek hibák a rendszerben, hiszen a bűnüldözés eredményessége is nagyban függ attól, hogy az adatbázisokban fellelhető információk mennyire pontosak és naprakészek.

Mocny is elismerte, hogy a működő adatbázisokban szerepelnek hibás információk: elírt nevek és születési adatok, ám az új biometrikus adatbázistól éppen azt várják, hogy ezt a problémát is küszöbölje ki. Elmondása szerint minél több új adat kerül be a biometrikus rendszerbe, annál kevesebb hiba marad a többi adattárban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #2
    USA - ROTFL
  • gz8 #1
    Mily meglepő!