Dojcsák Dániel

Battlefield 1942: Nincs több csalás

A rajongók nyomásának engedve az Electronic Arts és a DICE beülteti a Punkbuster csalás elleni programot sikeres második világháborús FPS játékába, a Battlefield 1942-be.

A két cég bejelentette, hogy a Battlefield 1942 közelgő 1.6-os javítócsomagjába fogja betenni a Punkbuster védelmet, melynek tesztelése már zajlik. "Célunk az, hogy határt szabjunk mind a jelenlegi, mind a jövőbeni csalásoknak" - olvasható a hivatalos Battlefield weboldalon. "Az anticheat programok felmérése után ugy véljük, hogy a Punkbuster mindenben tökéletesen megfelel az igényeknek."

Ezek a lépések egyértelműen a BF 1942 közösség részéről érkezett nyomásra való reakció volt. A felhasználók részéről egyre többször merült fel csalás vádja, egyre több meccset rontottak el a kódokat használó játékosok. Emlékezhetünk, hogy a máig népszerű Half-Life és CounterStrike esetében is nap mint nap találkoztak falon átlátó, 500 méterről a másikat fejbe lövő és egyéb fura dolgokra képes szuperemberekkel.

A Punkbuster fejlesztésért és kiadásáért felelős Even Balance módszere az online csalások megelőzésére több részből áll, többek közt a számítógépen belüli módosítások és csalások nyomainak keresésével, és olyan beállítások ellenőrzésével történik, melyek kiakaszthatják a játékmotort.

A program már több játékkal is használható, így az America's Army, Return to Castle Wolfenstein, Quake III Arena, Rainbow Six 3: Raven Shield és egyéb más neves FPS játékok. Egy ilyen komplex szűrőrendszerre már korábban is igény volt, de a technikai megvalósítás csak mostanra készült el. Ha beválik a rendszer, akkor talán új korszak kezdődhet az online gyilkolászásban, mikor nem lehet büntetlenül lelépni a becsületes útról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)