Alex

Ingyen letölthető a Hidden & Dangerous Deluxe

Nagy meglepetésre a Gathering ingyenesen letölthetővé tette a Hidden & Dangerous teljes verziójú, Deluxe változatát, mely pályaszerkesztőt is tartalmaz.

A Hidden & Dangerous egy háromdimenziós, csapatmunkára alapozott taktikai harci játék, mely 1999 őszén jelent meg. Meglehetősen sikeres volt, amit a később kiadott kiegészítő, a Devil's Bridge is bizonyít. Az ingyenes letölthetőség oka a folytatás megjelenése, mely az eredetileg tervezett 2001-es megjelenéshez képest elég sokat csúszott.


Az eredeti játék CD-borítója

A második világháborúban játszódik, 6 hadjáratot (23 küldetést) tartalmaz és az 1941-es Olaszországtól kezdve az egész európai hadszíntéren átmegy, míg 1945-ben, Csehszlovákiában be nem fejeződik. Feladatod a háború legelitebb szövetséges katonáinak, a brit SAS irányítása. Az SAS (Különleges Légiszolgálat) a legismertebb és legrettegettebb különleges csapat a világon. A világháborúban betöltött szerepe jól dokumentált, bár egyes részletek máig szigorúan titkosnak számítanak. A H&D-ben szereplő küldetések lazán kötődnek a háború megtörtént eseményeihez. A te SAS-csapatod magasan képzett emberekből áll, akiket az ellenség vonalai mögötti tevékenységre képeztek ki.


Az SAS 40 emberből áll, 8 különböző országból. Mindegyiknek saját története és személyisége van, ami valamilyen fokon hat a teljesítményükre is. Ezen túl, az emberek tudása öt jellemző tulajdonságon alapszik: reakció, erő, lopakodás, lövés és állóképesség. A tulajdonságok és a te parancsaid kombinációja határozza meg, hogy a katonák mennyire lesznek képesek végrehajtani a feladataikat. A H&D jelentős részben stratégiai játék, ezért nem csak az akcióhősi vonásaid lesznek fontosak, hanem a kiadott parancsaid is.


Pont ez az, ami a H&D-t megkülönbözteti a többi taktikai harci játéktól, és egyedülállóvá teszi. Az egyik küldetésben te és a csapatod egy Lancaster gép fedélzetén utaztok, és ejtőernyős ugrást terveztek a cél fölött. A gépet lelövik, és így vészhelyzetben kell kiugranotok. A szélnek és más körülményeknek köszönhetően négy embered szétszóródik és lemarad az ellenséges vonalak mögött.

Ebben a küldetésben, valamint az ezt követő négyben, össze kell szedned a csapatot, belopakodni egy elfoglalt városba, civil ruhát szerezni és ellopni egy német ágyúnaszádot a kikötőből. Ezután indulhatsz az eredeti célpontod felé, ahol fel kell robbantani egy kulcsfontosságú csatornát, majd el kell jutni egy titkos repülőtérre, ahonnan az ellenállás odaszállított küldeményét kell eljuttatni baráti területre. Ez persze nem olyan könnyű, amilyennek hangzik. Az ellenség ismeri a tervet és megtámadja a repülőteret. Mielőtt odajutnál persze, át kell haladnod egy ellenséges táboron is, amely egy bunkerban rendezkedett be. Ha már elértél a repülőtérig, védd meg a leszállópályát az érkező gép számára, juss el a gépig, majd védd meg magad az ott lévő fegyverekkel, mialatt felszállsz. Ha ez megvan, máris a második megbízatás következik.


Innen a játék egyre jobb lesz. Ellenséges járműveket fogsz lopni, Tigris tankok kergetnek végig Németországon, tengeralattjárót robbantasz, és titkos információt mentesz meg egy süllyedő német hadihajóról. A hó, az eső, a szél, a köd és a napszakok mind drámaian fogják befolyásolni a küldetést. Az ellenséges egységeket külön AI (mesterséges intelligencia) irányítja, amely figyeli a küldetés eseményeit és nem függ a játékostól. A játék menete nem lineáris, mint a 'Half-Life', ezért sokkal teljesebb élményt nyújt.

A Hidden and Dangeroust ultra-realizmus jellemzi, nem lesz könnyű megszokni azt, hogy nagyon nehéz. Három nehézségi fok van ugyan, de még a könnyű is nagy kihívást jelent. Mind a négy harcosunkat egyszerre irányíthatjuk.

A letöltés az összes javítást, a kiegészítőt és a pályaszerkesztőt is tartalmazza, IDE KATTINTVA érhetitek el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mazlista #35
    Én itt és most letöltöm
  • DJSamFly #34
    AZ INGYENJÁTÉK.HU-RÓL KELL LETÖLTENI,AZ BIZTOSAN JÓL FOG MENNI
  • SNJOCO #33
    Ez a Hidden letöltés csak kacsa?
    Vagy csak türelem rózsát terem elvet kell követni és egyszer majd csak sikerül.
    Nekem egyszer már sikerült és akkor még regisztrálni sem kellett.
  • jejhas #32
    én játszotam a a bővités azt kell h mondjam h király ennél realisztikusabat nem lehet találni a piacon igaz egy kicsit bugos volt( kidobott a játékból ). Ajánlom mindenkinek aki szereti a műfajt.
  • gergoOO7 #31
    Valaki segitségitsen!
    Nem tudok tovább jutni a második pálya második küldetésénél! Aki tudja mit kell csinálni külnyon e-mailt a gergo.2@freemail címre! Köszi
  • Tom3 #28
    SG "letöltés" -nél ott van.
  • Kandurex #23
    NET-en lehet vele játszani?

    Én az első résszel nyomtan anno még LANon.
  • Mice #21
    thx
  • Mice #20
    höhö ms.
    nem tom, hogy feltűnt e de nem a methodra kérdeztem rá, hanem a netcímre mert a sgamez-es letöltések nagy része szinte sose érhető el, a hivatalos hpage pedig tele van maszlag reklámmal.
  • Mice #16
    akkor végül is mi a konkrét netcím?

    másik: ahonnan te szedted ott is javicsomikkal együtt volt?