Hunter

Amerikában agresszív UFO-kutatást sürgetnek

A földönkívüli dolgok kutatásáról híressé vált amerikai TV-társaság, a Sci Fi Channel szokatlan lépésre szánta el magát. Hadjáratot indított, hogy meggyőzze a kormányt a következetesebb és agresszívabb fellépésről az UFO-észlelések kivizsgálásában.

A Sci Fi egy washingtoni lobbistát bízott meg céljai eléréséért, valamint segítséget kapott Bill Clinton egykori amerikai elnök személyzeti főnökétől egy 1965-ös eset dokumentumainak a közvélemény elé tárásához. Az UFO-kutatással a Sci Fi olyan területre lép, mely nem csupán a kétkedést vonzza, hanem könnyen nevetségessé is válhat a bizonyítások során. Még azok is vonakodnak nyilatkozni a témában, akik hisznek az UFO-k létezésében.

Miután kiszivárgott, hogy Carter elnök maga is látott UFO-t, a TV csatorna egyik filmese, James Fox igyekezett az ex-elnök képviselőitől interjút kérni, azonban többszöri próbálkozása is sikertelenül zárult. Végül az elszánt Fox egy könyv dedikálásán támadta le Cartert, aki megerősítette az esetet, ám rövid válaszai és kényszeredett mosolya jelezte, hogy nem örül a kérdezősködésnek.

A nyomozások nem öncélúak, egy felmérés szerint az emberek igen jelentős hányadát foglalkoztatja a kérdés. Tavaly novemberben a Sci Fi az 1947-es roswelli UFO-katasztrófáról készített dokumentumfilmet, ami magasan a legnézettebb műsor volt a csatorna 11 éves történetében, két és félszer annyian kapcsoltak az Államok háromnegyed részén fogható csatornára, mint más napokon főműsoridőben.
Fox, aki eredetileg újságíróként dolgozott soha nem érdeklődött különösebben az UFO-k iránt, egészen kilenc évvel ezelőttig, amikor Nevadában egy barátjával egy csészealj alakú objektumot láttak hangtalanul lebegni az égen, ami azután eliramodott a tekintetük elől.


Televiziófelvétel egy Moszkva feletti UFO-ról, 1997 augusztus 6-án

"Amikor odahaza előadtam, mindenki kinevetett" - mondta. "Senki sem hitt nekem, még a családom sem." Kiváncsiságból elkezdte beleásni magát más észlelésekbe. 1998-ban eladott egy dokumentumfilmet a Discovery Channelnek és elkészítette az "Out of the Blue" című filmjét ugyanezen csatornának, akik azonban kijelentették, hogy nem vásárolnak több ilyen témájú alkotást, így Fox tovább állt a Sci Fi-hez.

Fox az UFO észlelések 95%-át szemfényvesztésnek tartja, vagy egyszerű koholmányok, vagy megmagyarázhatók szokványos jelenségekkel. Azonban így is jelentős mennyiségű rejtélyes eset akadt fent a rostán. Az "Out of the Blue" számosat felvázol közülük, a legszavahihetőbb szemtanúkra összpontosítva, egykori űrhajósokra, katonai és kormányzati tisztviselőkre, melyet egy ex-elnök tetőz be.

"Nem az a fő célunk, hogy UFO-t találjunk" - mondta Ed Vitale, a TV társaság alelnöke. "A cél az igazság kiderítése. Azt a ködös vonalat akarjuk kiszélesíteni és felderíteni, ami a tudományos fantasztikum és a tudományos tények között húzódik."
Fox előadásmódja nem szenzációhajhász, ám a film végén az esetekre adott kormányzati magyarázatok még nevetségesebbek, mint maguk az észlelések.

"Az ember minden egyes epizód végén eljut egy pontra, amit már nem lehet figyelmen kívül hagyni" - mondta Fox. A társaság szerint több ok is elképzelhető, amiért a kormányok nem akarnak az UFO-król beszélni. Egyrészt elképzelhető, hogy a hadsereg nem kíván időt és pénzt fordítani valamire, ami nem jelent veszélyt számára, másrészt lehet, hogy a hivatalok szeretik a titkolózást, a többi kormány szemében úgy tűnhet, hogy egy új fegyver technológián dolgoznak. Ne feledjük el azt a lehetőséget sem, hogy elég kínos kiteregetni tudatlanságukat és az emberi technika korlátait, valamint senki sem szeretne egy "Világok Háborúja" típusú eseményt előidézni.

Gondoljunk bele az alábbi nyilvános közleménybe: "Nem tudjuk honnan jönnek, nem tudjuk mit csinálnak. Nem tudjuk megállítani őket, ha ellenségessé válnának. Köszönjük, jó éjszakát!"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Looooser #26
    Bocs bnem látom a felső képet
  • Looooser #25
    Bocs bnem látom a felső képet
  • Pluskast #23
    Nem az x35-re mondtam. Az az egyik lehetséges versenytárs volt az YF-22 mellett.
  • NEXUS6 #22
    Nem azé mondom de nekem az JSF x/f-35 elég hagyományosnak tűnik. Na jó helybőlfelszáll, meg lopaxik, de azér csak van neki szárnya, meg kerót zabál.
    Persze a B-2-röl rebesgették, hogy neki már van egy bizonyos specko elektronikus segédhajtása, de ez csak pletyi.
  • Anteris #21



    felső kép: Kenneth Arnold, az UFO-örület elindítója, aki 47-ben a repülőgépéből a képen látható fazonú "UFO"-kat látott repülni.
    alsó kép: a német Horten IX.jet
  • Pluskast #20
    A középkorban boszorkányokat, ördögöket és külnöböző féle szellemeket láttak az emberek a heylzet ma sem változott csak éppen ma ufokat meg kis zőld emberkéket látnak.
    Ha van is valami az nem más mint az usa repülőgépkisérletei. Amikor nyilvánosságra hozták, hogy az F22 vadászgép nyerte meg a pályázatota amit az amik mehírdettek a legújabb vadászgép programjukra, utánna kijelentették, hogy ez volt az utolsó mai értelemben vett hagyományos vadászgép s hogy a jövőben teljesen más külalakú és hajtóművű harci gépeik lesznek.
  • Bonewerkz #19
    mindenesetre repulo nem volt, az biztos...
    egyebkent nem mondtam, hogy kis szurke emberek figyeltek benne lefele, csak azt, hogy nem igazan lehet megmagyarazni, mik voltak
  • Bonewerkz #18
    ja... igy is el lehet intezni...
  • Anteris #17
    igen exibicionisták lehetnek ezek az ufonauták, mert direkt kivilágítják az űrhajójukat este, hogy csinosak legyenek a nézőknek.
    baromság.
  • Bonewerkz #16
    aham... en is lattam egy ilyen 'repcsit': 3 fenye volt, csak eppen egy ido utan a hatso vezersik feny (ami altalaban felul van, ezen alul volt...) elkezdett lemaradni a gep tobbi reszetol, majd a felso feny eltunt, a hatso feny kozben pedig meg jobban lemaradt a megmaradt elso fenytol, majd a 'repcsi' (vegig hang nelkul) lampai eltuntek, mintha kikapcsoltak volna oket....
    a masik egy olyan csillag volt, ami csak allt egy helyben, fenyesebb volt, mint a venusz, de eszak fele (kb 60-70 fokos magassagban)latszott. aztan egyszercsak minden hang nelkul elindult, majd 90 fokon (a zeniten, az eg kozepen)eltakarta az erkely pereme
    szal lattam mar en is repcsiket, igen halkan birnak repulni, de ezektol viszont meg a szunyogot is hallani lehetett volna...
    ps: igaz, hogy nem mind iti, ami fenylik, de attol meg elofordul kozte egy-ketto, szerintem...
    muhold nem lehetett, mert az sokkal egyenletesebb sebesseggel kering
    repulo kizarva (hacsak nem egy Sea Harrier alldigalt ott magaban a levegoben, persze hang nelkul:))
    ugyhogy nem art idonkent felnezni az egre....