26
  • Looooser
    #26
    Bocs bnem látom a felső képet
  • Looooser
    #25
    Bocs bnem látom a felső képet
  • Pluskast
    #23
    Nem az x35-re mondtam. Az az egyik lehetséges versenytárs volt az YF-22 mellett.
  • NEXUS6
    #22
    Nem azé mondom de nekem az JSF x/f-35 elég hagyományosnak tűnik. Na jó helybőlfelszáll, meg lopaxik, de azér csak van neki szárnya, meg kerót zabál.
    Persze a B-2-röl rebesgették, hogy neki már van egy bizonyos specko elektronikus segédhajtása, de ez csak pletyi.
  • Anteris
    #21



    felső kép: Kenneth Arnold, az UFO-örület elindítója, aki 47-ben a repülőgépéből a képen látható fazonú "UFO"-kat látott repülni.
    alsó kép: a német Horten IX.jet
  • Pluskast
    #20
    A középkorban boszorkányokat, ördögöket és külnöböző féle szellemeket láttak az emberek a heylzet ma sem változott csak éppen ma ufokat meg kis zőld emberkéket látnak.
    Ha van is valami az nem más mint az usa repülőgépkisérletei. Amikor nyilvánosságra hozták, hogy az F22 vadászgép nyerte meg a pályázatota amit az amik mehírdettek a legújabb vadászgép programjukra, utánna kijelentették, hogy ez volt az utolsó mai értelemben vett hagyományos vadászgép s hogy a jövőben teljesen más külalakú és hajtóművű harci gépeik lesznek.
  • Bonewerkz
    #19
    mindenesetre repulo nem volt, az biztos...
    egyebkent nem mondtam, hogy kis szurke emberek figyeltek benne lefele, csak azt, hogy nem igazan lehet megmagyarazni, mik voltak
  • Bonewerkz
    #18
    ja... igy is el lehet intezni...
  • Anteris
    #17
    igen exibicionisták lehetnek ezek az ufonauták, mert direkt kivilágítják az űrhajójukat este, hogy csinosak legyenek a nézőknek.
    baromság.
  • Bonewerkz
    #16
    aham... en is lattam egy ilyen 'repcsit': 3 fenye volt, csak eppen egy ido utan a hatso vezersik feny (ami altalaban felul van, ezen alul volt...) elkezdett lemaradni a gep tobbi reszetol, majd a felso feny eltunt, a hatso feny kozben pedig meg jobban lemaradt a megmaradt elso fenytol, majd a 'repcsi' (vegig hang nelkul) lampai eltuntek, mintha kikapcsoltak volna oket....
    a masik egy olyan csillag volt, ami csak allt egy helyben, fenyesebb volt, mint a venusz, de eszak fele (kb 60-70 fokos magassagban)latszott. aztan egyszercsak minden hang nelkul elindult, majd 90 fokon (a zeniten, az eg kozepen)eltakarta az erkely pereme
    szal lattam mar en is repcsiket, igen halkan birnak repulni, de ezektol viszont meg a szunyogot is hallani lehetett volna...
    ps: igaz, hogy nem mind iti, ami fenylik, de attol meg elofordul kozte egy-ketto, szerintem...
    muhold nem lehetett, mert az sokkal egyenletesebb sebesseggel kering
    repulo kizarva (hacsak nem egy Sea Harrier alldigalt ott magaban a levegoben, persze hang nelkul:))
    ugyhogy nem art idonkent felnezni az egre....
  • Anteris
    #14
    nem tudom, hogy ez volt-e a múltkor a discovery-n, de ízekre szedték és kiderült, hogy hamisítvány a film.
    Régebben én is nagy UFó-hívó voltam, kritika nélkül elfogadtam a legvadabb állításokat is. Ez már jó néhány éve volt, azóta kiismertem az embereket és rá kellett, hogy döbbenjek arra, hogy nem kis számmal vannak a tudatos csalók, az anyagi érdekből hamísítók, a félkegyelműek, a naívak, a tudatlanok és az álmodozók.
    A hétem két dolgot is láttam, amire egy átlagember pakásból rámondaná, hogy ufó. AZ egyik egy alacsony pályás műhold volt szer vagy csüttörtök éjszaka, Ény-Dk irányba halad, de olyan fényes volt, hogy még engem is meglepett pedig már évek óta tudom, hogy ott szoktak elhúzni. A másik meg egy magánjet volt késő este, de oylan vaddisznó leszállófénnyel, hogy majd fel borított. Hangja már csak akkor volt, amikor régen túl volt rajtam. Nem a sebessége hanem a hajtómű jellge miatt. Egyszer régebben meg egy benzinkútnál állt a bál, midenki nézte az eget. mONdanom se kell, hogy a Jupiter volt az, ami tényleg igen jól mutatott a tiszta égbolton.
    Én örülnék a legjobban, ha ez a dolog igaz lenne, de félő, hogy csak egy tömegpszichózis részesei vagyunk. Olyan vallásalapítás-féle feelingje van ennek az ufóláznak. Nem véletlenül az az alapkérédés mindeg, hogy te hiszel-e benne?
  • Poki
    #12
    Az biztos, hogy vannak és voltak mindig is érdekes jelenségek. Lehet ez is egy ojan dolog ami hozzá tartozik a Földünkhöz csak éppen még nem magyarázta meg senki.
  • Poki
    #11
    Az inkább ufonauta :)

    Bálint: a meteor kizárható, mivel láttam már a légkörbe belépő meteort és az egy körívszakaszt ír le az égbolton. De ez nem az volt az tutti. A pláne az hogy két egymást követő éjszaka történt mindez, és a meteorok nem hiszem hogy csak ott lépnének be a légkörbe.
    Villanypózna is kilőve, mivel elég magasan volt :))
  • RelakS
    #10
    Az UFO valóban az azonosítatlan repülő tárgy rövidítése, de a hétköznapi szóhasználatban már a kis szürke emberke is ufó.
  • b
    #9
    > az UFO észlelések 95%-át szemfényvesztésnek tartja

    ez a fő mondat. a többi sallang! viszont szerintem még így is sokat mond mulder.
  • NEXUS6
    #7
    Valószinű: mer ugye minden egybevág, korongalakú (vagyis távolságtól függően az átmérője legalább 10-50m, ui. pár km távról ez még talán korongnak tűnik) , egy helyben áll, jó sokáig láccik (Mr Poki öntudatra ébredését meg ablakhoz való csoszogását is megvárta és csak azután égett el több tizezer km/h sebességgel a légkörben, merhogy ugye földet nem ért, (még szerencse mert ha ráesik, nemzetünk fővárosának sanyi), de ha ez sem igaz akkor is ezer +1 (igazán ál-) tudományos válasz létezik. pl a szemben levő póznán épp a telefon lehallgatást folytató Moszad ügynök (született Kiss Borbála, 1965 Csajágóröcsöge alsó, anyja neve Stux Ica) gyújtott rá nikotin mentes cigerettájára, lángoló szüzet ábrázoló RONSON tipusú öngyújtójával.
    A tudomány mindenre kimeritő válasszal szolgál, de az igazság odaát van! ;)))
  • Poki
    #3
    Hát én nem tom mit higgyek a dologgal kapcsolatban az utóbbi 3 napban. Most ojat írok ami miatt nem kell kiröhögni.

    Szóval hétfő este aludtam (mi mást csinálhattam volna) és felkeltem ojan 2:30 és 3:00 között. Az ágyamból fekve frankón ki tudok bámulni az ablakon az égboltra. Mielőtt lefeküdtem láttam, hogy mijen jól lehet látni a csillagokat, sehol egy felhő. Szal felkelek és kibámulok az ablakon és akkor láttam egy fényes csillagot. Nagyobb volt mint a többi, meg egy kicsit ovális is. Na mondom biztos tiszta könny a szemem azért ojan ovális és nagy. Odabattyogok az ablakhoz oszt csak ojan még minig, aztán kisebb lett majd megint nagyobb, végül összement és teljesen eltűnt. Nem tudom mi a picsa volt, arra is gondoltam, hogy csak a Holdból látszik kicsi rész a felhők miatt, de felhő az nem volt az égen egy sem. Aztán arra gondoltam, hogy gömbvillám mert mikor eltűnt akkor mintha villant volna valami. Ja, és az érdekes az volt még, hogy nem mozgott, csak ott állt egyhelyben.

    Na ez még semmi. Kedd este ugyanezt látta a barátnőm is és akkor még nem is meséltem neki azt, hogy én is láttam ugyanezt. Ő is valamikor 2:00 és 3:00 közé saccolja az időpontot, és neki is ugyanez volt a jelenség leírása. Hát ez már több mint érdekes.

    Valamikor régen (voltam vagy 8 éves), láttam csészealjakat. De ez annyira álomszerű volt, hogy megvoltam-vagyok győződve róla, hogy álom is volt.

    Na mostmár lehet röhögni, meg cikizni, de a barátnőm és én akkor is láttunk valamit amit nem tudunk mi. Lehet hogy UFO volt vagy csak egy kísérleti műhold vagy a tetves űrállomás?