Spencer

A Microsoft tör előre a mobiltelefon-piacon

A CTIA (Cellular Telecommunications and Internet Association) e héten zajló éves konferenciáján központi szerepet játszik a mobiltelefonos piaci szegmensben gőzerővel előrenyomuló Microsoft.

A New Orleans-ben megrendezett szakmai konferencia nyitónapját a Microsoft rögtön azzal kezdte, hogy bejelentette: a Waterloo-i (Ontario) székhelyű RIM (Research In Motion) is csatlakozik a Microsoft mobiltelefonos operációs rendszereit használó gyártók egyre népesebb táborába. A konferenciáról természetesen maga Bill Gates, a Microsoft egyik alapítója és jelenlegi elnöke sem hiányozhat, aki várhatóan mindent megtesz majd a Pocket PC Phone Edition, illetve Smartphone 2002 szoftverek népszerűsítésének érdekében.

Ed Suwanjindar, a Microsoft szóvivője elmondta, hogy a szoftvercég az idei CTIA konferenciát kívánja felhasználni arra, hogy bejelentse: az egyik legnagyobb Egyesült Államokbeli mobiltelefonos szolgáltató cég, a Sprint még ebben az évben két olyan, integrált digitális fényképezőgéppel ellátott újgenerációs mobil készülék forgalmazását fogja megkezdeni, melyek a Microsoft szoftverei köré épülnek. Az egyik ilyen újdonság a Samsung i700-as Pocket PC-je, a másik pedig a Hitachi G-1000 típusjelzésű készüléke.

"El kell mondjam, hogy a Microsoft elégedett a jelenlegi mobiltelefon piaci pozíciójával. Egy évvel ezelőtt lényegében még nem is jegyezték a nevünket ebben a piaci szegmensben, most viszont már több mint két tucat gyártó forgalmaz olyan mobiltelefonokat, melyek a mi operációs rendszereinkre és szoftvereinkre épülnek. Elárulhatom, hogy a fejlesztéseket továbbra is gőzerővel folytatjuk, és bízunk abban, hogy folyamatosan növelni tudjuk a piaci részesedésünket" - nyilatkozta Suwanjindar.

A mobiltelefonos és kéziszámítógépes vonásokkal egyaránt rendelkező nagy tudású új mobil eszközök piacán a Microsoft, a Symbian és a PalmSource folytat ádáz harcot egymással. Ez a piaci szegmens még nagyon fiatalnak számít, így nem meglepő, hogy míg tavaly több mint 400 millió darab mobiltelefont adtak el világszerte, addig az ugyanezen időszakban eladott okostelefonok száma még alig érte el a kétmilliót. A piacot egyébként több mint 46 százalékos részesedésével jelenleg a Symbian uralja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #13
    Legalábbis amelyiket én használom. Hanem alul.:)
  • vax #12
    Én IPAQ-ot használok, de nem volt hozzá még szerencsém. Az IPAQ-on viszont nem hátul van a reset gomb.:)
  • marzipan #9
    Nekem SPV-m van, gondom volt már vele, kissé szokatlan a nokia után, többet nem akarok Smartphonet.
  • Laalee #8
    atultettek a 7-9-3 gombokra :D
  • vax #7
    Mert ha igen akkor a kék halálról nem beszélnétek. Na mindegy. Bár én az XP-ről, és a 98-ról is elmondhatom, hogy nem találkoztam a "kék" halállal. Talán a Ms Win Workgroups-nál találkoztam vele utoljára. Akkor is általában a kezdetekben.
  • vax #6
    Használtatok már PDA-t Ms 2002 op. rendszerrel?
  • ayden #3
    Hát ha egyet hozzámvágnának azt többet tuti nem látnák:))
  • Munch #1
    Nem látok rajta Ctrl, alt, del-t. Ez hogy lehet? :D