Franczy

Biztonsági hibák a Microsoft mobiltelefonos szoftverében

A Microsoft pénteken hivatalosan bejelentette, hogy a közeljövőben el fog készülni egy a mobiltelefonok piacára szánt Smartphone 2002 operációs rendszer biztonsági hibáinak javítására szolgáló javítócsomag.

A Microsoft munkatársai elmondták, hogy az említett szoftver többek közt olyan biztonsági hibákkal rendelkezik, melyek a rosszindulatú felhasználók számára lehetővé teszik különböző ártalmas programok mobiltelefonokra történő elküldését. A Microsoft képviselői azzal kapcsolatban egyelőre nem kívántak nyilatkozni, hogy a kritikus fontosságú javítócsomag pontosan mikor lesz elérhető, azonban az említett szoftverrel ellátott mobiltelefonokat forgalmazó egyik angol mobiltelefonos szolgáltató cég, az Orange egyik vezetője azt nyilatkozta, hogy amennyiben minden jól megy, akkor a javítást két héten belül ki fogja adni a Microsoft.

A szoftvercég most azzal próbál védekezni, hogy eddig egyetlen olyan esetről sem lehet tudni, amikor egy Smartphone 2002 operációs rendszerrel ellátott mobiltelefonra hackerek esetlegesen károkozásra is alkalmas szoftvereket küldtek volna, vagyis a Microsoft szerint az említett operációs rendszer biztonsági réseit mindeddig egyetlen hacker sem használta ki. Jelen pillanatban egyébként az Orange kínálatában fellelhető SPV a világ egyetlen olyan mobiltelefonja, melynek esetében a Microsoft-féle Smartphone 2002 tölti be az operációs rendszer szerepét.

Alan Reiter, a Wireless Internet & Mobile Computing nevezetű tanácsadó cég egyik vezető elemzője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az előfizetők, valamint a mobiltelefonos szolgáltatók legrosszabb álmai válnak valóra akkor, ha a közeljövőben forgalomba kerülő újgenerációs mobiltelefonok a Smartphone 2002 operációs rendszerhez hasonlóan biztonsági hibákkal teletűzdelt szoftverekkel lesznek ellátva. Reiter felhívja a figyelmet arra, hogy a különböző szoftverek, játékok, csengőhangok és képek letöltésére alkalmas újabb készülékek esetében egyre nagyobb az esélye annak, hogy a mobiltelefonok hackertámadások áldozataivá válnak, vagyis, hogy rosszindulatú felhasználók mindenféle illegális, károkozásra is képes szoftvereket töltenek fel rá a legnagyobb titokban. A Microsoft munkatársai egyébként nem kívántak kommentárt fűzni az ügyhöz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Spearow #35
    imei:35579500-540872-5-14
  • Spearow #34
    Nemtud vki segíteni sonyericson k300i biztonsági kódjának kiiktatásában?
  • Lion #28
    mindgyárt lekaparom a falt.... magyar nép.... egyé.... a Ti egyszerü szarházi telefonotok sosem fagyott le ??? ehhhhhhhh
  • Pheel #27
    A Nokia nem függ a MS-tól. Itt nem a Compaq vagy a Dell az ellenfél...
  • Cat #26
    akkor majd az ms fizet párszázmillio dollárt a nokiának, és a nokia is ezt fogja használni
  • Dömper Ármánd #24
    Igen, a Magellán című tévéműsornak álcázott űrszemét, az aztán mérvadó! Az első szavak, amik a műsorral kapcsolatban eszembe jutnak, a hiteles, igazság és tények. ;)
    Igen, ha jól emlékszem amikor a Win 95 megjelent, akkor is jó pár embernek volt az a véleménye, hogy na végre, ebbe most belebukik az M$. És hogy bejött ez a jóslat... Nem fognak ők egy ilyen pénzes piacról kitakarodni.
  • Pheel #22
    Ez csupán piaci tulajdonság. Ettől még ugyanolyan szar marad egy termék. Majd az idő eldönti. Jelenleg a legnagyobb cég a Nokia, a második a Motorola. A Nokia tuti nem fog átállni a Symbianról és van jónéhány konkurense is, aki licenszelte. Szóval a piac 50-60% biztosan nem lesz MS-os. Legalábbis nem egyhamar. Ahhoz meg sok pénzt kell a MS-nak kidobnia, hogy elterjedjen az OS-e.
  • Munch #20
    Tegnap volt a Magellánba vagy mibe erről szó...
    Hackelés telefonon, meg hibák, meg ilyenek... mekkora egy szar, és nevetséges világot élünk... de kajakra...
    Oké, ZPE, majd még meglátom...
  • Pheel #17
    Én csak azt nem értem, hogy ha valaki valamihez nem ért, akkor miért akarja mindenáron azt is csinálni, csupán azért, mert másban sikeres...

    Van a mobil platformnak saját OS-e, nem kell ide MS.
  • NasaTm #15
    Egy jobaratom meselte, hogy Osloban a repuloteri leszalofenyeket is Microsoft Oprendszer iranyitja :)
    Jaj nekik :)