Franczy

Ritkák az Athlon XP 2400+ és a 2600+ processzorok

Az Advanced Micro Devices (AMD) számára továbbra is komoly gondot jelent a high-end kategóriás Athlon XP processzorok piaci bevezetése, így például a cég által már jó ideje bejelentett Athlon XP 2400+ és Athlon XP 2600+ típusjelzésű processzorok lényegében még mindig nem kaphatók, arról nem is beszélve, hogy az Athlon XP 2700+, illetve az Athlon XP 2800+ tényleges megjelenésére várhatóan hossszú heteket, esetleg hónapokat kell még várnunk.

Világszerte különböző információk terjednek az Athlon XP 2400+ és Athlon XP 2600+ típusjelzésű processzorokkal kapcsolatban, így például egyes források szerint az egyik legnagyobb skandináv disztribútor nemrégiben kapott egy szállítmányt ezen chipekből, azonban az Egyesült Államokban várhatóan csak október végén lesznek kaphatók az említett processzorok. Az egyik Illinois-i disztribútor úgy tudja, hogy még e héten kapni fog Athlon XP 2400+, illetve Athlon XP 2600+ processzorokat, egy másik amerikai számítógépes kereskedő azonban úgy vélekedik, hogy leghamarabb október 29-én érkeznek ilyen processzorok az AMD-től. Érdekesség, hogy az Egyesült Királyságban már szeptember óta kapni lehet Athlon XP 2400+ chipekkel szerelt, NEC gyártmányú személyi számítógépeket, sőt a cég high-end kategóriás PowerMate i-Select Multimedia XL4 típusú számítógépe Athlon XP 2600+ processzorral is rendelhető. Summa summarum az AMD agusztus 21-én bejelentett processzorai a kereskedelmi forgalomban olyan ritkák, mint a fehér hollók, és egyelőre senki sem tudja biztosan, hogy mikor lepik majd el nagyobb számban a piacot. Történik mindez akkor, amikor az AMD hétről hétre csökkenő forgalmi adatokról számol be, és mind a felhasználók, mind a gyártók úgy várják már a 32/64 bites Hammer processzorokat, mint a messiást.

Ide kapcsolódó hír, hogy különböző források szerint az AMD egyelőre még nem kapható csúcsprocesszora, az Athlon XP 2800+ korántsem kedveli a tuningot, vagyis esetében a Thoroughbred mag elérte a maximális működési frekvenciát. A 2250 MHz-es frekvencián ketyegő processzort orosz tuning mestereknek mindössze 2327 MHz-ig sikerült túlhajtaniuk úgy, hogy a rendszerbusz frekvenciát 166 MHz-ről 172 MHz-re emelték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)