Franczy

Robbanás a DVD lejátszók piacán

A legfrissebb piackutatási adatok szerint lassan ott tartunk, hogy a házimozi rendszerek jobban fogynak, mint a legújabb hollywoodi filmekre szóló mozijegyek, és ebben a szakértők szerint nem kis szerepe van annak, hogy a DVD lejátszó berendezések minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Egy az NPDTechworld piackutató cég által a napokban nyilvánosságra hozott jelentésből kiderül, hogy az asztali DVD lejátszók eladásai manapság olyan rohamos ütemben nőnek, hogy ehhez hasonló robbanásszerű növekedésre a fogyasztói elektronikus eszközök piacán eddig még nem volt példa. A DVD eszközök gyártásával foglalkozó óriáscégek természetesen tisztában vannak azzal, hogy termékeik egyre kelendőbbek, és új szolgáltatások bevezetésével mindent megtesznek azért, hogy továbbra is egyre több vásárlót tudjanak megnyerni maguknak, ezenkívül pedig mindenképpen említésre méltó, hogy a gyártók olyan eszközeiket is ellátják DVD lejátszási képességekkel, melyek esetében ez nem is olyan rég szinte elképzelhetetlen lett volna.

"A gyártók tudják, hogy a DVD lejátszók a rendkívül keresett fogyasztói elektronikus eszközök sorába tartoznak. Mostanában az a tendencia, hogy a gyártók különböző teljesítménnyel és szolgáltatási körrel rendelkező DVD lejátszók révén próbálnak meg némi differenciálódást belevinni a termékskálájukba. Mindezt természetesen úgy teszik, hogy folyamatosan egyre több vásárlót tudjanak megnyerni maguknak, ezenkívül pedig az érintett gyártók DVD piaci nyereségüket is fokozatosan növelni szeretnék" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Tom Edwards, az NPDTechworld egyik elemzője.

Edwards elmondta, hogy a DVD lejátszók népszerűségének növekedése nem meglepő módon magával hozta a házimozi rendszerek eladási mutatóinak a javulását is. Az általában egy erősítőből, egy DVD lejátszóból, valamint hangfalakból álló házimozi rendszerek piacán 2001-ben közel 230 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak le, mint egy esztendővel korábban, de ami talán ennél is érdekesebb adat, 2002 első öt hónapjában ebben a piaci szegmensben nem kevesebb mint 987 százalékkal több terméket adtak el, mint a 2001-es esztendő hasonló időszakában. A belépőszintű DVD lejátszók ára az Egyesült Államokban immár jóval 100 dollár alatt van, ami a DVD lejátszók eladási mutatóinak rohamos javulását, és a jó öreg VHS rendszerek iránti kereslet megcsappanását hozza magával, igaz a DVD rekorderek egyelőre még Amerikában sem számítanak hétköznapi eszközöknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bekomman #10
    Ha van egy jó videókártyád akkor:
    egy DVD-rom 15000 Ft
    egy videó átalakító pár száz forint.
    Tessék és máris nézheted a DVD-det a tévén.
  • Mr_Rob #6
    hja, a legnagyobb kibaszás, hogy ott 10x annyit keresnek, és fele annyiba kerül a cucc! A magyar embernek meg mindent el lehet adni, csak menjen rá a fél fizetése, és tudjon vagizni, hogy Ő márpedig ennyiért vette meg. Nálunk nem azt mondod, hogy milyen jó, 20-ért tudtam venni egy DVD lejátszót, hanem hogy fél évig gyűjtöttem rá, én vagyok a májer!
  • hugi_0 #5
    az egy dolog hogy itt meg csak nem is olcsobb de
    te mennyi ido alatt keresed meg azt a szaz dolcsit ? :-((
  • CSOCSO #3
    mert onnan hozzák ide..meg japánbol.. nah azé...