Franczy

Először csapott le a "DVD kommandó"

New Yorkban pénteken rendőrök özönlöttek el egy illegális DVD másoló üzemet, melyet az akció után azon nyomban be is zártak a hatóságok. Az MPAA (Motion Picture Association of America), vagyis az amerikai filmstúdiókat magába tömörítő társaság szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az Egyesült Államok történelmében most először került sor ilyen jellegű rendőri razziára. A társaság szóvivője hangsúlyozta, hogy az elmúlt időkben szinte mindennapossá váltak az olyan rendőrségi akciók, melyek keretein belül illegális videokazetta, vagy CD sokszorosító üzemeket rohamoztak meg a rend őrei, azonban mindeddig nem volt példa arra, hogy DVD lemezek másolásával foglalkozó bűnszövetkezetet leplezzenek le. A rendőrök az akció során egy embert letartóztattak, tizenöt DVD-írót, 1208 darab DVD lemezt, valamint 5200 dollár készpénzt lefoglaltak.

"Elmondható, hogy természetesen sajnos a bűnözők is haladnak a korral, vagyis a videokazetták és CD-k másolása mellett egyre több bűnszervezet foglalkozik DVD lemezek másolásával. Ezen bűnbandák gyorsan rájöttek arra, hogy a DVD piac manapság egyre nagyobb bevételi forrással kecsegtet, hiszen napjainkban egyre többen rendelkeznek számítógépbe szerelhető DVD-ROM meghajtóval, vagy asztali DVD-lejátszóval, vagyis a DVD technológia népszerűbb mint valaha. A kalózkodó személyek villámgyorsan képesek lemásolni a hollywoodi filmstúdiók DVD lemezeken tárolt filmalkotásait, és ezen másolt diszkeket hasonló gyorsasággal képesek forgalomba hozni a feketepiacon, azonban mondanom sem kell, hogy az ilyen lemezeket vásárlók csökkent minőségű termékekhez jutnak" - nyilatkozta Jack Valenti, az MPAA vezérigazgatója, majd hozzátette: "köszönetet kell mondanunk a pénteki akcióban részt vevő New York-i rendőröknek, akik egytől egyig nagyon profi munkát végeztek".

Az MPAA az elmúlt hetekben-hónapokban egyébként számtalanszor hallatta a hangját azzal kapcsolatban, hogy véleménye szerint a broadband, azaz szélessávú internet elérések terjedése rendkívül káros hatással van a filmes iparra, ugyanis az ilyen internet eléréssel rendelkező felhasználók nagyon rövid idő alatt hozzájuthatnak akár a legfrissebb mozifilmekhez is. Az MPAA szakértői az internetes mozifilm kalózkodás okozta veszteségeket egyelőre megbecsülni sem tudják, az internethez nem köthető illegális filmmásoló iparról azonban tudni lehet, hogy évente körülbelül 3 milliárd dollárt vesz ki a filmstúdiók zsebéből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #14
    Ebben tökéletesen egyetértek Garfielddel

    Ha én átveszem a barátnőmnek pár cd-t, az nem éppen ugyanaz mint ha egy mocsok azon gazdagodik meg, hogy hamisított dvd-t ad el eredeti helyett.
  • Garfield #13
    Gyerekek, azért valamin el kéne gondolkodni.

    A warezolás, meg a CD-firkálás még elmegy. Ha borzalmasan jószívű pillanatomban kaptok el, akkor azt mondom, hogy még a pénzért CD-írás is oké (de inkább ne).

    De egy kifejezetten másoló üzem működtetése azért már az arcátlanság teteje, és véleményem szerint az ilyenek aztán igazán megérdemlik, amit kapnak.
    Márcsak azért is, mert reflektorfénybe kerül a warezolás és néhány f*sz kapzsisága veszélyeztet egy amúgy többé-kevésbé pénzmentes rendszert.

    Az ilyenek nagyipari másolók bekaphatják.
  • MuERTe #11
    Bocs, de egy digitális jelfolyam hogy tud veszíteni a minőségéből? Ott vagy van értelmezhető jel, vagy nincs, da ha van, akkor az olyan minőségű, mint az eredeti.
  • Pheel #8
    Nyugi! A médium lesz még olcsóbb is :)))
  • Supergamer_real #6
    "az Amcsik kötöttek Kínával egy titkos!!! szerződést, miszerint annyi milliárd CD-t/DVD-t másolnak "saját" használatra amennyit akarnak, de ha kiviszik akkor szét rúgják a seggüket. "

    Bocs, de nekem ez eleg hihetetlennek tunik
  • Inquisitor #5
    Egyszer kérdeztem egy Kínai ismerőst, hogy ha már hegyekben nyomják a kamu VCD/SVCD/DVD lemezeket, miért nem hoz nekem olcsón?
    Azt mondta, hogy az Amcsik kötöttek Kínával egy titkos!!! szerződést, miszerint annyi milliárd CD-t/DVD-t másolnak "saját" használatra amennyit akarnak, de ha kiviszik akkor szét rúgják a seggüket. Ezért ezt az ottani hatóságok nagyon szigorúan veszik :)
    Ezek után "valószínü", hogy a csóró amerikaiak csinálnak nagy kárt a DVD piacnak a saját "másolóüzemeikben" :D
  • Ligend #1
    "az ilyen lemezeket vásárlók csökkent minőségű termékekhez jutnak" - En itt maximum a tok/borito minoseget birom gyengebbnek elkepzelni, hiszem egy digitalis adathordozorol keszult masolat egy az egyben megegyezik az eredetivel. Legalabbis illene igy lennie... De ha meg decrypt-aljak is a VOB-okat, akkor sem veszit az MPEG2 video a minosegebol.