JohnnyCage

Készülnek a Linuxos Kyro driverek

A PowerVR, vagyis az a társaság, amely a PowerVR 3-alapú Kyro és Kyro II grafikus chipeket kifejlesztette, Linux driverprogramokat fejleszt a chipekhez.

Az egyetlen probléma jelenleg az, hogy a társaság egyelőre nem tudta eldönteni, hogy a kezelőprogramok forráskódját szabadon elérhetővé tegye-e vagy sem. Az új, Linux operációs rendszerhez készült Kyro és Kyro II kezelőprogramok a társaság Linux irányú, a chipek beágyazott változataihoz végzett fejlesztéseinek egyik sarja, mondta a PoweVR szóvivője, David Harold.

A kérdésre, hogy a driverek forráskódját szabadon elérhetővé teszi-e a PowerVR, Harold azt válaszolta, "Ez az, amit itt a cégen belül is mindenki tudni szeretne, és mások is állandóan ezt kérdezik." Ezidáig a társaság még nem döntött a kérdésben. A probléma az, hogy a beágyazott Kyro rendszerek készítői számára az lenne előnyösebb, ha a szoftver forráskódja nem válna szabadon hozzáférhetővé.

Az elmúlt napokban szállt híre, hogy az ST Microelectronics, amely a Kyro és Kyro II chipeket gyártja, a vártnál később adja ki a Kyro II gyorsított változatát, valamint a teljesen új fejlesztésnek számító Kyro III-at. A Kyro II gyorsított változata eredetileg a nyár végén jelent volna meg, de a chip a jelek szerint csak október környékén lát napvilágot. Ennek oka feltehetően a chip nehézkesen megvalósítható órajel emelése, valamint a jelenlegi változat megfelelő sebessége lehet. A Kyro III, amely egy alapjaitól átdolozott chip lesz, emellett az év vége helyett csak a jövő év elejére készül el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anastasia #1
    Szerintem adjátok ki a kódot. Így meg van a lehetőségük a bújkáló hardcore codereknek hogy átdolgozzák a kódot és egy még optimálisabb drivert készítsenek sec-perc alatt. Ezáltal a Kyro használók boldogabbak lesznek és az jó az cégnek ha a felhasználó happy.