JohnnyCage

Késni fog a Kyro III és Kyro II Ultra

Az európai chipgyártó ST Microelectronics sokak által várt Kyro III és megnövelt sebességű Kyro II grafikus chipjei a jelek szerint késni fognak a cég korábbi terveihez képest.

A késés várhatóan nem lesz jelentős, mindössze egy-két hónapról lehet szó. A "meg nem nevezett ST Microelectronics vezetők"-től származó hír szerint a Kyro III grafikus chip az idei év legvége helyett 2002 elején fog megjelenni, késni fog azonban a Kyro II gyorsított, várhatóan Ultra néven megjelenő változata. A Kyro II "Ultra" eredetileg a nyár végén jelent volna meg, a chip kiadására azonban csak valamikor ősszel kerül sor.


A chipek esetében az efféle késések nem meglepőek, és általánosnak számítanak. Azt, hogy a Kyro III kifejlesztője, az Imagination Technologies miért késik a chippel, egyelőre nem tudni, a Kyro II esetében azonban a jelek szerint mindössze arról van szó, hogy egyelőre nincsen szükség a gyorsított változatra, a jelenlegi változat ugyanis tökéletesen megfelel céljának. Emellett a Kyro II Ultra késését az is okozhatja, hogy a chipet igen nehéz túlhajtani. Az Ultra egyébként az eredeti 175 MHz helyett 200 MHz-en fog működni.

A Kyro III azonban egy teljesen új generáció lesz, 130 nm-es eljárással fog készülni, 250-300 MHz-es órajele lesz, emellett nagyteljesítményű T&L motor, és 4 megjelenítő futószalagja (rendering pipeline) kerül bele. Az új Imagination Technologies chip maximálisan 64 MByte DDR-SDRAM memóriát tud majd kezelni, és továbbra is az ST Microelectronics fogja gyártani. Az Imagination Technologies a napokban egyébként szabadon hozzáférhetővé tette a Kyro család SDK-ját, amely lépés többek között elősegíti a Linux driverek készítését a chipekhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #13
    "El vagytok tévedve...:) Hány játék használja ma ki a T&L-ot??? 2? 3?"

    Tévedés. Úgy egy jó féléve szinte mindegyik játék támogatja. Az a 2-3 az inkább 30-40. Az már más kérdés hogy ezeket ki lehet kapcsolni és akkor sebességre jó lehet. látványra viszont nem. Egy hardveres T&L nagyon ütősen néz ki.
  • Laalee #8
    csak mindez hiaba ha nemfogja lekezelni a sok uj jatek ami igenylei azokat a shédereket :) pl a doom3 bar engem ez nemigazan zavar :)
  • Dikkma #6
    jajj de nagyon királyság lesz! Legyen alig drágább mint a Kyro II, és nVidia felkötheti a gatyót!
    Ha 175 MHz-en a Kyro II azt nyomja, amit nyom, T&L nélkül, akkor 250-300 MHz-en, T&L-el brutál lesz!!!
  • An-Dee #5
    Hi
    Tudom hogy nem ide való, de nem tudja valaki, hogy ECS ELITEGROUP alaplapokat hol lehet itthon venni?

    előre is köszi, ha lehet mailben válaszoljatok
  • kowajano #2
    Kyro rulz :)