JohnnyCage

A Nokia 50 millió Java eszközt tervez legyártani jövőre

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártója kedden bejelentette, hogy a 2002-es évben összesen mintegy 50 millió olyan mobil eszközt tervez eladni, amely támogatja a SUN Microsystems Java programnyelvét.

A finn, piacvezető mobiltelefon gyártó Nokia az IT ipari bizonytalanságok idején is meglehetősen optimista a jövőt illetően. A társaság csak a 2002-es évben mintegy 50 millió Java-alapú, internet-barát mobil készüléket szeretne értékesíteni a világon.

"50 millió SUN Microsystems Java-alapú eszközt fogunk legyártani a 2002-es évben, és ezt az értéket a rákövetkező, 2003-as évben ennek a duplájára szeretnénk növelni" - mondta a Reutersnek Tapio Hedman, a Nokia Mobile Phone részlegének egyik szóvivője.

A Java egy olyan szoftverplatform, amely lehetővé teszi, hogy egy program számos különféle operációs rendszeren, illetve digitális eszközön is fusson. Az olyan társaságok, mint a Nokia azt remélik, hogy a SUN Microsystems programnyelvének támogatása elérhetővé tesz készülékeikre számos interaktív szoftvert, játékot és üzleti alkalmazásokat egyaránt.

A Nokia egyik legnagyobb konkurense, a svéd Ericsson jóval visszafogottabb a jövőt illetően, és a közelmúltban közölte, hogy a cég nem sok esélyt lát a mobiltelefon ipar jövő évi fellendülésére. A társaság vezetői azt is elmondták, hogy a GPRS (General Pocket Radio Service - Általános Csomagkapcsolt Rádiószolgáltatás) kompatibilis, Internetes mobiltelefonok iránt egyelőre nem mutatkozik olyan mértékű érdeklődés, mint amilyenre korábban számítani lehetett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kako #1
    "General Pocket Radio Service - Általános Csomagkapcsolt Rádiószolgáltatás"
    brrrrr
    Gondolom Packet lesz, mert a zsebradionak itt nincs ertelme:-)