Mortimer

Pókember a mobiltelefonon

Egy finn high-tech cég és a Marvel jóvoltából Spiderman és szuperhőstársai megjelenhetnek a mobiltelefonokon.


A Riot Entertainment játékokat és ikonokat fog készíteni a mobiltelefonok és más drótnélküli eszközök számára, melyek a Marvel univerzum több mint 4700 karakterén fognak alapulni, tette közzé szerdai nyilatkozatában a két vállalat. Az első termék, az "X-Men: The Wireless Game" e hónap végén lesz elérhető az internetképes WAP telefonok európai és ázsiai használóinak, az amerikai változatok később készülnek el.

A Riot-E mögött a világ vezető mobiltelefongyártója, a Nokia, Rupert Murdoch médiavállalata és a japán Softbank befektetőcég áll.
Nem ez az első a mobiltelefonokra játékokat gyártó cég, a szintén finn Moving Entertainment Oyj Ltd már kiadott képregényeket, és a Springtoys is számos e-játékot alakított át a mobilokhoz.

A mobilokra tartalomszolgáltatást végző cégek világszerte igyekeznek potenciálisan értékes dolgokkal bővíteni palettájukat. A tulajdonosok számára elsőrendű a nagy mennyiségű adatforgalmazásra képes harmadik generációs telefonhálózat költségeinek megtérülése. "A drótnélküli kommunikációs platform a kreatív szórakoztatás egyik leggyorsabban növekvő és egyik legnyereségesebb területe" - közölte a Marvel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)