JohnnyCage

A Rambus is a részvényesek áldozatául esett

A visszaeső amerikai gazdaság, majdpedig a romló kilátások következtében csökkenő részvényárfolyamok miatt a közelmúltban számos cég részvényesei beperelték saját társaságukat. A jelek szerint most a Rambus került sorra.

A Rambus - Infineon per felemás ítélete után a Rambus befektetőinek egy nagyobb csoportja összehangolt jogi támadást indított a cég ellen. A pereskedéseiről ismert, memóriatechnológiákat fejlesztő cég a jelek szerint most a vádlottak padjára ül. A per azon Rambus részvényesek nevében indult, akik 2000. február 11. és 2001. május 9. között vásároltak Rambus Inc. részvényt, mivel a vádirat szerint a társaság félrevezette a befektetőket azzal kapcsolatban, hogy a memóriagyártóktól jogdíjat tud majd beszedni az alkalmazott technológiái után.

A befektetők szerint a Rambus - Infineon per rávilágított arra a tényre, hogy a Rambus Inc. jogtalanul követelt licenszdíjat a csalással megszerzett szabadalmak után. Mindez a leromló kilátások miatt a Rambus részvényárfolyamának 450-ről 10 dollár alá esését eredményezte. Ahogy ez történt a Transmeta-val és számos hasonló céggel is, a dollárjaikat kereső befektetők elkeseredésükben saját társaságukat perelték be, tovább nehezítve a cég helyzetét, és következésképp tovább csökkentve saját részvényeik árfolyamát.

A Rambus - Infineon perben a bíróság napokban meghozott ítélete felülbírálta a korábbi döntést, miszerint a Rambus csalást követett el, amikor eltitkolta a szabadalmait a technológiát alkalmazó cégek elől. A társaság azonban 7,1 millió dollárt kénytelen fizetni az Infineonnak költségei fedezésére, ráadásul nem tudta bebizonyítani, hogy az Infineon jogsértő módon nem fizet licenszdíjat az SDRAM és DDR-SDRAM szabadalmai után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ligend #5
    Kicsit gondolj mar bele, mi lenne ha az altalad igen erosen utalt MS egyszer csak megszunne letezni. Annyira szeretem ha valaki divatbol anyaz egy ceget... Emlits mar egy olyan otthoni operacios rendszert, ami atvehetne a Windows szerepet. A BeOS-rol nagyokat hallgatnak, az OS/2 gyakorlatilag halott, a linux pedig akarki akarmit mond nem egy "atlagjuzer multimedias oprendszere". Amig minden nagy jatek/multimedia fejleszto a Windows mellett all, addig az MS-nek nem kell felnie. Es szerintem ez sokaig igy is lesz...

    Az eredeti temahoz:
    Erezheto hogy az Intel is nagyon varja mar azt az ominozus 2002 tavaszt, mikoris lejar a szerzodese a Rambus-szal. Sullyed a hajo, es meg idejeben ki tud szallni az Intel. Remelem ez a kis ballepes a rossz partnervalasztast illetoen nemsoka feledesbe merul.
  • ixyon #4
    remélem a következő a microsoft::)
  • PyRex #3
    "Mindez a leromló kilátások miatt a Rambus részvényárfolyamának 450-ről 10 dollár alá esését eredményezte. "

    Uhhhh, ba*meg :)))))))))) Ezt k*rvara megszivtak! VEGRE! :))))))

    PyRex
  • skorpio7 #1
    Csak azt kapja majd , amit megérdemel .
    Intel szövetség ide vagy oda .