Franczy

Microsoft: egy perrel kevesebb

[CNet] A Microsoft peren kívül megegyezett egy korábban Új-Mexikóban a cég ellen indított antitröszt perrel kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy a jelenleg a cég ellen folyamatban levő tizenkilenc trösztellenes perből egyet már kipipálhat a szoftveróriás, ám még így is marad pontosan tizennyolc peres ügy, ami még akár nagyon komoly fejfájásokat is okozhat a Microsoftnak.

"A dolgok úgy alakultak, hogy az ügy megérett arra, hogy gyorsan határozatot hozzunk. Meg vagyok győződve arról, hogy a Microsoftot semmilyen körülmények között nem szabad feldarabolni. Úgy gondolom, hogy teljesen magátólértetődő dolog, hogy a Microsoft a jövőben is megpróbál majd ellenállni az őt ért támadásoknak, most pedig már éppen itt az ideje, hogy elfelejtsük ezt az egész ügyet, és továbblépjünk" - nyilatkozta Patricia Madrid, az új-mexikói igazságügy miniszter.

A Microsoft és Új-Mexikó közötti peren kívüli megállapodás szerint a redmondi szoftvercégnek különböző törvényben meghatározott kártérítési összegeket kell majd fizetnie Új-Mexikónak, és természetesen az eddigi perek költségeit is a Microsoftnak kell állnia, bár kétlem, hogy ezek az összegek túlságosan megfeküdnék a cég gyomrát.

"A Microsoft egy számára nagyon kedvező határozathoz jutott, mégpedig nagyon olcsón, egy olyan állami igazságügy minisztertől, akinek már itt lenne az ideje, hogy beadja a lemondását. Úgy gondolom, hogy a határozatot aláíró kormányzati jogászok nem részesülnek majd túl kedvező fogadtatásban a következő jogászösszejöveteleken" - nyilatkozta Rich Gray, a Szilícium Völgy egyik jogi szakértője, aki már hosszabb ideje folyamatosan figyelemmel kíséri a Microsoft trösztellenes bírósági ügyeit. A peren kívüli egyezség bejelentése egyébként sokkolta a független jogi szakértőket, és azokat is, akik az Egyesült Államok egyéb régióiban vesznek részt a Microsoft ellen folyó antitröszt ügyekben.

"Alaposan meglepődtem, amikor meghallottam az új-mexikói határozatot" - mondta Tom Miller iowai jogász, aki egyike azon jogászoknak, akik a Microsoft ellen jelenleg is folyamatban levő tizennyolc perben a vádat képviselik.

"Nagyon meglepett a bejelentés, bár tisztában voltam azzal, hogy Új-Mexikó sohasem tartozott a Microsoft ellen keményen fellépő régiók közé" - mondta Glenn Manishin, a Microsoft trösztellenes pereivel foglalkozó jogász.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kako #5
    Ismet egy konkretumok nelkuli hir. Azon kivul, hogy az Antitroszt per, es a Microsoft lassan szinonimak lesznek, nem sok ujat tudtunk meg.
  • Bekomman #2
    Ojan jó cég az MS, hogy jobb volt a szaporításáról szóló itélet.
    "Szegény" Gates egész nyáron a cégbíróságon ácsoroghatott volna.
  • MuERTe #1
    hja,a pénz nagy úr.