Mikeyy

Beperelték az Apple-t szabadalomsértésért

Az Apple Computer már évekkel ezelőtt abbahagyta LaserWriter nyomtatóinak gyártását, azonban szerepel azoknak a cégeknek a listáján, amelyeket a Pitney Bowes beperelt szabadalomsértésért.

A Pitney Bowes bejelentette, hogy beperelte az Apple, a Lexmark International, a Matsushita, a Panasonic, a NEC, a Samsung és a Xerox társaságokat szabadalmának megsértéséért. A társaság ebben az ügyben már nyert a Hewlett-Packarddal szemben, amelynek most 400 millió USD kártérítést kell fizetnie. Michael Melton - a Pitney Bowes szellemi tulajdonokkal és technológiával kapcsolatos általános jogi tanácsadója - egy telefonos interjúban elmondta, hogy a társaság "272. szabadalma" egy módszert ír le a nyomtatott oldalakon található karakterek létrehozásához szükséges pontok méretének megváltoztatására.

Melton elmondta a MacCentralnak, hogy a LaserWriter termékcsalád az Apple azon termékei közé tartozik, amelyek megsértették ezt a Pitney Bowes szabadalmat, amely már a LaserWriter fejlesztésének megkezdése előtt érvényben volt. Melton szerint esetlegesen más Apple termékek is megsérthették ezt a szabadalmat. "Reméljük, hogy meg tudunk egyezni ezekkel a társaságokkal" - nyilatkozta Melton.

Az Apple elleni keresetet a társaság június 18.-n nyújtotta be egy Connecticuti kerületi bíróságon. Melton elmondta, hogy egészen addig az Apple nem reagált a követelésekre, és hozzátette, hogy a listán szereplő társaságokon kívül még számos más társaság is megsértette a Pitney Bowes szabadalmát.

"Jelenleg egyeztető tárgyalásokat folytatunk ezekkel a társaságokkal, és megpróbáljuk üzleti úton megoldani a helyzetet. Továbbra is keressük minden módját annak, hogy a társaság szellemi tulajdonait licenszeljék, és olyan partneri kapcsolatokat akarunk kialakítani, amelyek során a kategóriájukban legjobb megoldásokat tudjuk nyújtani vásárlóink számára" - mondta Melton.

A Pitney Bowes-t 1920-ban alapították, jelenleg világszerte 29 ezer alkalmazottja van, és a társaság bevétele 2000-ben nagyjából 3,9 milliárd dollár volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lez #5
    Érdekes, a Rambus esetében hasonló volt a helyzet, és ott elutasították a keresetet, sőt még visszeéléssel is megvádolták őket.
    Mert ha nem szándékos, hogy eddig le se szarták ezt a szabadalmukat, most meg hirtelen rájönnek, hogy: Jé, de hiszen ezt mi már előttetek kitaláltuk, na ide a manit!
  • MuERTe #1
    ejjj...
    érdekes,mostanában mindenki talál egy több éves szabadalmat, amit a világon nagymértékben elterjedt technologiák sértenek.talán jobb lenne,ha ezek 5 év mulva elavulnánakelőbbre tartana a világ és nem lennének ezek a balhék.