JohnnyCage

A Windows 2000 jobb a többi Windowsnál

[Register] Azok a vállalati alkalmazottak, akik munkahelyükön Windows 2000 Professional operációs rendszert használnak, átlagosan heti 1-2 óra plusz érdemi munkára képesek, áll egy napokban kiadott jelentésben.

A Giga Information Group/Sunbelt Software felmérése szerint a redmondi szoftveróriás Microsoft Windows 2000 operációs rendszere nem tökéletes, de egészen tűrhetőre sikeredett, főleg a Windows 9x vonalhoz képest. A nemrégiben kiadott jelentés arról tanúskodik, hogy a Windows 2000 Professional 83%-kal megbízhatóbban működik, mint a Windows 95. A Win2k rendszerek a felmérés szerint 80%-kal ritkábban szállnak el, mint a Windows 98-alapú társaik, az előd Windows NT Workstation 4.0-nál pedig 59%-kal bizonyult stabilabbak az operációs rendszer.

A Windows 2000 Server a megkérdezett 1200 IT szakember döntő többségének elnyerte tetszését. A Windows 2000 Server operációs rendszerre épülő szervereket 64%-kal ritkábban kell újraindítani, mint a Windows NT Server 4.0-alapú rendszereket.
Bár a jelenlegi Windows rendszerek közül a Windows 2000 a legstabilabb, a Microsoft szoftvere a Unix megoldásokkal összehasonlítva már nem teljesít ilyen jól. A megkérdezettek elmondása szerint a Windows 2000 Server-t 300%-kal többször kell újraindítani, mint az Unix-alapú szervereket.

Laura DiDio szerint azok a számítógépes felhasználók, akik ezidáig Win9x/NT Workstation rendszereken dolgoztak, a Windows 2000 Professionalra átállva átlagosan napi 1,8 óra pluszteljesítményre képesek a kevesebb probléma miatt. A vállalatok a jelentés szerint viszonylag lassan álltak/állnak át a Windows 2000-re. Ez elsősorban a különféle szoftverek Windows 2000 inkompatibilitásának volt köszönhető, aminek kiküszöböléséhez időre volt szükség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sabe #17
    Lehet, hogy párthimnusz szaga van, de _munkahelyre_ nagyon jó. Mármint, ahol M$ szoftverekkel _kell_ dolgozni. Win2k sokkal rugalmasabb, mint az NT4, mégha lomhábbnak is tűnik. Viszont sokkal, de sokkal könnyebb adminisztrálni, karbantartani. Az XP ezzel szemben egy kalap sza*r... Inkább a win2k bosszantó hibáit kellene megcsinálniuk, nem csilicsálé még-egy-bőrt-lehúzok-rendszert fejleszteni.
  • sanya_ #13
    Ezért a cikkér valaki nagyon sok pénzt kapott az M$-től. Sux. :(
  • Szilasz #5
    Nekem eddig kétszer sikerült. S mióta ezt használom a tapéta is továb bírja...
  • CAD #3
    RatJ.: Az osszes Windows atlagosan? - nemhinnem...
  • AnarchoiD #1
    melohelyen enis w2k -t nyomok, egyedul a cegnel ... elmunkas vagyok! ;)