Castellum

Nem lesz floppy a Win2K-hoz és az ME-hez

A Microsoft ma megerősítette az a hírt, hogy nem lehet könnyen frissíteni a BIOS-t a Windows Millenium és Windows 2000 operációs rendszereken. A parancssorok eltávolításának sajnálatos mellékhatása, hogy így nem lehet boot lemezt létrehozni, ami szükséges lenne a BIOS frissítéshez. A Windows 2000 nem tudja elkészíteni floppys boot verzióját, a Windows ME-vel pedig nem lehet használni a SYS parancsot vagy a /s kapcsolót a formatálásnál.

A WinME rendelkezik egy vész-bootlemez (EBD) opcióval, de ez 30 file-t ír a lemezre, amik több mint 1 megát foglalnak el. Sajnos a legújabb frissítés az Intel Vancouver VC820 BIOS-hoz 729KB, ami nem fér fel az EBD-re. A problémát a felesleges file-ok letörlésével oldhatjuk meg, de az átlagos felhasználótól nem várható el, hogy tudja melyek felesleges és melyek nem.

A Microsoft egyik technikai szakembere azt nyilatkozta, hogy a ME alatt csak nehezen tudtak boot lemezt készíteni, míg Win2K alatt sehogy sem. A legjobb megoldás, amit ki tudott találni az az volt, hogy írjuk a BIOS adatokat egy következő lemezre és cseréljünk lemezt. Sajnos az Intel frissítési folyamata teljesen automatizált és az autoexec.bat-ból fut. Mivel manapság a legtöbb frissítéshez át kell írni a BIOS-t ez komoly problémát jelenthet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!