Franczy

Új Quantum3D termékek

A kiváló minőségű, nagyteljesítményű professzionális grafikus megoldásairól ismert Quantum3D cég képviselői a napokban bejelentették, hogy piacra dobják a PC-s platformra készült Quantum3D AAlchemy grafikus alrendszer továbbfejlesztett változatait, melyek akkora teljesítménnyel rendelkeznek, hogy még UXGA (1600 x 1200 pixel) felbontásban, 4, vagy 8 sub-pixel sample, T-buffer, és rotated grid anti-aliasing mellett is képesek a folyamatos képfolyam biztosítására. A Quantum3D most bejelentett újdonságait először a nemrégiben Franciaországban megrendezésre került ITEC, the International Conference keretein belül tekinthették meg az érdeklődők.

A Quantum3D professzionális grafikus alrendszer termékcsaládja három új taggal bővült. Az AAlchemy 8232SB, az AAlchemy 8264SB, valamint az AAlchemy 8464DB típusjelzéssel ellátott újdonságok mindegyike képes az 1600 x 1200-as felbontásban történő FSAA (Full Scene Anti-Aliasing) szolgáltatás megfelelő sebességgel történő alkalmazására, valamint a Performance Trilinear(TM) texture filteringnek, és az egy órajel alatt történő 2 pixeles feldolgozási képességnek köszönhetően az újdonságok a fejlesztők szerint jelentősen jobb képminőséget és jóval nagyobb grafikus teljesítményt nyújtanak a cég korábbi grafikus alrendszereihez képest. A Quantum3D cég képviselői szerint a PC-s platformon jelenleg az ő termékeik nyújtják a legnagyobb 3D-s grafikus teljesítményt.

"A 1600 x 1200-as UXGA felbontás melletti négy, illetve nyolc sub-pixel sample FSAA teljesítményük révén az új Quantum3D grafikus alrendszerek az E&S-féle Simfusion rendszerekhez képest 50 százalékkal magasabb anti-aliased felbontásra képesek, mivel a Simfusion rendszerek nem támogatják az 1280 x 1024-es felbontásoknál nagyobb felbontásokban történő FSAA-t." - nyilatkozta Ross Smith, a Quantum3D cég egyik alapítója, és egyben marketingért felelős alelnöke.

A Quantum3D szerint az új AAlchemy grafikus alrendszerek által a négy subpixel sample-t használó FSAA mellett nyújtott 890 Megapixel/sec-os teljesítmény körülbelül négyszer akkora grafikus teljesítmény, mint amekorra teljesítmény elérésére az SGI Graphics Clustere-i képesek. Az AAlchemy 8232SB és az AAlchemy 8264SB rendszerek esetében nyolc darab VSA-100-as grafikus chip dolgozik a megfelelő teljesítmény elérésének érdekében, mely rendszerek esetében egyébként a fejlesztők 21,25 GB/sec-os memóriasávszélességet értek el. Az Quantum3D AAlchemy 8464DB rendszer esetében pedig tizenhat darab VSA-100-as grafikus chipről és 42,5 GB/sec-os memóriasávszélességről beszélhetünk, azonban az új Quantum3D rendszerek ára egyelőre még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #6
    Megint mindenki félreérti. Ezek a kártyák nem játékra vannak kifejlesztve. NEM! És nem az átlagemberek pénztárcájához és tápegységéhez. Különben nem újdonság az ilyen alkatrész, csak ez most nagyobb reklámot kapott. Igazából ez minket nem érdekel. Ja, és a chipje pedig nagyon jó, csak a 3Dfx nem tudta jól összehozni játékosok számára.
  • MuERTe #3
    lehet,hogy nem derült ki a cikkből,de ez nem egy játékkártya.
    abban a piaci szegmensben ,ahová szánják pedig nem az ár az elsődleges tényező.
  • MuERTe #1
    talán mégsem a vsa100 chip volt bukás.
    lehet abbol értelmes dolgokat is alkoni,nem csak vudu kártyát.