Franczy

3D Prophet 4500 Kyro II chippel

Az ST Microelectronics és a Hercules cégek közösen jelentették be, hogy a jövőben a személyi számítógépekhez készülő grafikus megoldások piacán közös termékekkel fogják képviseltetni magukat.

Az együttműködési szerződés mindkét fele nagyon erőteljes vállalkozásnak számít, hiszen a Hercules már régebb óta ismert és elismert márkanév a PC-s grafikuskártyák piacán, míg az ST Microelectronics a világ egyik legnagyobb, komplex szilícium chipek és PC-s perifériák gyártásával foglalkozó cége. Az együttműködési szerződések nyilvánosságra hozatalával egyidőben az ST és a Hercules is bemutatta legújabb termékét, ugyanis az ST által kifejlesztett új Kyro II-es grafikus vezérlő képezi a Hercules új grafikuskártyájának alapját.

A Hercules cég új termékéről, a Hercules 3D Prophet 4500 típusú monitorkártyáról a cég marketingesei úgy nyilatkoztak, hogy ez a világ első olyan nagyteljesítményű grafikusgyorsítója, mely a legtöbb PC-s játékos által megfizethető árszinten van. A Hercules új kártyáján főszerephez jutó Kyro II chip az ST cég második generációs grafikus megoldása, mely egyébként az Imagination Technologies cég által kifejlesztett PowerVR architektúrára épül. Az új grafikus chip esetében alkalmazott páratlanul új Tile Based Rendering technológia segítségével a cég állítása szerint csökkenthetőek a redundáns grafikai számítások, ami nagyon jó hatással van napjaink egyik legégetőbb problémájára, a sosem elegendő memória sávszélességre.



"A számítógépes grafikus piacon manapság szinte az a legfontosabb, hogy a programfejlesztők a játékokban úgy hozhassanak létre nagy textúrákkal ellátott komplex jeleneteket, hogy közben sem a program futási sebbességének, sem vizuális minőségének nem kell csökkennie." - nyilatkozta Claude Guillemot, a Hercules Technologies cég elnöke.

A Hercules új 3D Prophet 4500 típusú grafikuskártyáján egy 0,18 mikronos gyártási technológiával készülő Kyro II-es chip üzemel 175 MHz-es frekvencián, míg a kártyán található 32-, illetve 64 MB 128 bites SDRAM ugyancsak 175 MHz-en ketyeg. Az új ST chip sajnos nem tartalmaz T&L engine-t, és az új kártya csak 2x-es AGP sebességre képes, emellett pedig a mindössze 270 MHz-es RAMDAC sem válik a Hercules új kártyájának büszkeségévé. A Kyro II-es chipnek olyan komoly ellenfelekkel kell majd harcba szállnia, mint például az Nvidia GeForce 2 MX, vagy a RADEON VE, így koránt sem lesz könnyű dolga.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bith #9
    Na ez szar ebben az országban...
  • Laalee #8
    hat akor megse olyan hudejohir... :)
  • Laalee #5
    es miert nem lehet kapni seholsem meg az 1 eset sem???
    vennek en ilyet ha ocso lenne, nemszimpatikus az nvidia de nemnagyon van mas...
  • Dikkma #4
    Jaja! Belsőleg minden 32 bites, stb... rengeteg király feature, t&l kellene még. És mindez (Kyro esetében) 125 MHz-en!!
  • Dikkma #2
    Már a Kyro is tudott 4x-es agp-t, nem?
  • Dikkma #1
    atomatomatomatom