Franczy

Új ELSA videókártyák

A kiváló minőségű grafikuskártyáiról ismert ELSA cég bejelentett két újabb professzionális kategóriájú videókártyát. Az ELSA GLoria III típusú kártya az NVIDIA Quadro2 Pro chipset-re épül, míg az ELSA Synergy III nevet viselő termék az NVIDIA QUADRO2 MXR típusú grafikus chipset-et használja.

Az NVIDIA Quadro2 Pro chipset-re épülő ELSA GLoria III óriási teljesítménye révén kiváló választást jelent a különböző bonyolultabb tervezési és animációs feladatokhoz is. A kártyán található memória 6.4 GB/sec-os sávszélességgel rendelkezik, így a kártya másodpercenként 1 milliárd pixel renderelési teljesítménnyel és 31 millió háromszög/sec-os geometriai feldolgozási teljesítménnyel rendelkezik. Az új ELSA kártyán a cég állítása szerint a jelenleg kapható leggyorsabb DDR memóriákat találhatjuk meg, melyből egyébként 64 MB áll a rendelkezésünkre.

A 350 MHz-es RAMDAC-nak köszönhetően pedig akár 2048x1536-os felbontásban, 32 bites színmélység mellett is 85 Hz-es képfrissítési frekvenciára képes az ELSA GLoria III. Az ELSA ezen kártyáját úgy tervezték, hogy kiváló teljesítményt nyújtson olyan professzionális alkalmazásokban is, mint például a 3D Studio MAX, az AutoCAD, a Maya, a Pro/ENGINEER, a SOFTIMAGE, vagy a Lightwave 3D. Az ELSA GLoria III ára 1199 dollár (~360e Ft).

Az ELSA Synergy III-as típusú grafikuskártyáján 32 MB SDR memória és nagyobb testvéréhez hasonlóan 350 MHz-es RAMDAC található. A kártya így másodpercenként 25 millió háromszög kiszámítására és 400 millió pixel megjelenítésére képes. Az ELSA a Synergy kártyákat egyébként leginkább komplexebb architekturális tervezési és játékfejlesztési feladatokhoz ajánlja. A kártya képes egyszerre két monitort is meghajtani, így relatíve kedvező áron nagy tudású, belépő szintű grafikuskártyához jutnak azok a felhasználók, akik kifizetnek érte 499 dollárt (~150e Ft).

A GLoria eszközökhöz hasonlóan a Synergy-ket is leginkább olyan alkalmazásokhoz ajánlja az ELSA, mint például az AutoCAD, a Dreamweaver, a Lightwave 3D, a Microstation, vagy a 3D Studio MAX. A Synergy kártyák különböző változatokban kaphatóak, így létezik sima VGA, vagy DVI-I kimenetes, kombinált VGA-DVI-I kimenetes, valamint duál VGA kimenetes változat is, melyhez egy DVI-I-VGA adaptert is mellékelnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!