Spencer

Grafikus kártya munkaállomásokhoz

A SonicBlue bejelentette azt a grafikus kártyáját, amely teljesítménye alapján elsősorban a munkaállomásokban használható fel hatékonyan.

Az új Fire GL4 grafikus kártya az RC1000/GT1000 chipekre épül. A nagyobb teljesítmény érdekében 256 bites, DDR SDRAM memóriákat tartalmaz. A kétdimenziós és a háromdimenziós megjelenítés is nagyon hatékony. Ezt rengeteg kiegészítő komponenssel érték el a fejlesztők. A pipeline-ok és a T&L (Transform and Lighting) alkalmazása is a teljesítmény javítását szolgálja. Az új kártya már az AGP 4x interfészt támogatja, amely egyre több alaplapon jelenik meg. Megfelel az OpenGL és a Dirct3D előírásoknak is. Mindezeknek köszönhetően a Fire GL3-hoz képest a GL4 modell körülbelül 25 százalékkal gyorsabb lett.

A cég az új kártyát elsősorban azokhoz a közép- és felsőkategóriás munkaállomásokhoz ajánlja, amelyek az Intel Pentium III vagy Pentium 4 illetve az AMD Athlon processzorokra épülnek. Ezekhez ugyanis az új eszköz teljesítménye éppen optimális. A Fire GL4 további nagy előnye, hogy tulajdonképpen ugyanazokat az illesztőprogramokat használja, mint a GL3. Ez a cég szerint azt bizonyítja, hogy a GL4 a nagy teljesítmény mellett nagyon megbízható eszköz.

A Fire GL4 a legideálisabban elsősorban a Windows NT 4.0 és a Windows 2000 operációs rendszerekkel együtt használható, de a Linux támogatás is megoldott. A Fire GL4 körülbelül 2000 dollárba (600 000 forintba) kerül. Ez azt jelenti, hogy az új kártya nagyon drága, azonban nem szabad elfelejteni, hogy nem az otthoni számítógépekbe készült, hanem olyan munkaállomásokba, ahol a grafikus teljesítmény sokkal fontosabb szempont. A cég szerint a Fire GL4 a tudásához képest jó áron vásárolható meg, sőt tulajdonképpen annyiba kerül, mint a Fire GL3.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kowajano #2
    még a FireGL2 is simán gyalulja az nvidia ugyanilyen tipusu kártyáját a Quadro2 Pro t. De az S3 igazán fejleszhetne valamit a otthoni videokártyákon is