Knee

3D Internet a Macromedia és az Intel gondozásában

A két vállalat kedden közölte, hogy közösen szeretnék létrehozni azt az új technológiát, amely jobb 3 dimenziós internetes grafikát tesz majd lehetővé.

A gyártó legújabb grafikus szoftvere, a Macromedia Director 8.5 már támogatja az Intel internetes 3D renderelést végző meghajtóprogramját, amely a bonyolult 3 dimenziós alkalmazások futtatásának terhét leveszi a szerverekről, mert azt részben a felhasználó számítógépe végzi, amelyből számos előny származik. Mivel a munka egy része áttevődik a helyi gépre, a szervernek kevesebb adatot kell oda elküldenie, ami különösen a kis sávszélességü kapcsolattal rendelkezőknek jó, hiszen csökken a letöltési idő. Az Intel új módszere emellett alkalmas a feladatok különböző szétosztására is, emiatt a gyors processzorok birtokosai jobb képminőséget élvezhetnek, de ugyanakkor a régebbi CPU-val dolgozók is ugyanúgy elérhetik az adott grafikát, jóllehet alacsonyabb felbontásban és kevésbé jó minőségben. A cégek közleménye szerint a program a mai leggyorsabb Pentium 4-es rendszereken nyújt optimális teljesítményt.

"Lényegében mi a számítógépet dolgoztatjuk meg keményebben ahelyett, hogy a modemmel tennénk ugyanezt" - mondta Manny Vara az intel szóvivője, hozzátette ezen kívül, hogy amikor az ötlet elméletben megszületett főleg az 56 Kbps sebességü modemet használókra gondoltak, de persze az összes felhasználónak előnyei származnak belőle.

A fejlesztő elmondása szerint a Macromedia Director 8.5 Shockwave Studio megjelenése mind a Windows, mind Apple Macintosh alá májusban várható. Az ára új vásárlóknak 1199 dollár, azoknak akik a 8.0-s verzióról szeretnék szoftverüket frissíteni csak 199 dollár, azoknak akik az 5-től 7-ig levő valamelyikről pedig 399. A francia, német, koreai és japán verziók júniustól kerülnek majd forghalomba. Szintén májustól lesz hozzáférhető az egyéni felhasználók számára az ingyenes verzió. A publikus béta változat, egy 3D mintával együtt már most letölthető.

  • A szoftver letöltése
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • Coine #1
      "A cégek közleménye szerint a program a mai leggyorsabb Pentium 4-es rendszereken nyújt optimális teljesítményt."

      VÉGRE mozdulnak a programozók a P4-re!!!