ZAX

Emperor: trailer, Atreides egységek, zene

Rengeteg új anyagunk van a Westwood készülődő 3D-s stratégiájáról, az Emperorról. Két új Atreides egység bemutatása mellett 3 zeneszámot is találhattok a legnemesebb Ház dallamvilágából. És - szerintem - a lényeg: egy jó hosszú, több percnyi játékjelenetet tartalmazó trailer. Kezdjük akkor talán az Atreides egységekkel:

Ornithopter

Klikk ide!A barátságtalan környezeti viszonyok miatt mindig is veszélyes vállalkozás volt az Arrakison repüléssel próbálkozni. A perzselő hőség, a mindenhová beférkőző homokszemcsék és a repüléshez nélkülözhetetlen folyékony anyagok nehezen megoldható konzerválása csak néhány tétel az akadályozó tényezők hosszú listáján. Miután évtizedek kemény munkája után sikerült legyőzni ezeket, és megépítették az első repülőgépet, a Carry-allt, jó szokás szerint máris a hadsereg hatáskörében folytak tovább a fejlesztések. A taktikusok álmaiban egy olyan konstrukció szerepelt, amely jó manőverező képességű, elbír némi katonai célú rakományt (pl bomba), kezelhető marad a viharos szélviszonyok közepette, és vész esetére életmentő felszereléssel is rendelkezik. Egy rögzített szárnyú repülőgép mindezt teljesíteni tudná, de nem lenne elég fürge. Így a tervezők egy eredeti koncepcióhoz, a Földön élt madarak felépítéséhez nyúltak vissza. Úgy gondolták, a mozgó szárnyakkal könnyebb ellenállni a viharos széllökéseknek, a homokos felszínről felfelé áradó nagynyomású hőáramlatoknak. Továbbá sokkal nagyobb fékező erő érhető el velük, ami nagyban megnöveli a manőverező képességet. A hosszas fejlesztés eredményeként végül megszületett az Ornithopter. Hogy ezek a madárszerű repülőgépek a levegőben maradhassanak, csak könnyű páncélzattal, és a még megengedhető legnagyobb - ám így is alacsony tűzerejű - rakétákkal vannak felszerelve. Emiatt - kockázatmentesen - leginkább elszakadt gyalogsági különítmények és más "könnyű" célpontok ellen a leghatásosabbak. Az Ornithopterek kiválóan alkalmasak még meglepetésszerű "üss és fuss" támadások kivitelezésére, mivel az ellenséges erők leginkább földi egységekre számítanak.

Sonic Tank

Klikk ide!A Sonic Tank nagy népszerűségnek örvend az Atreides haderőparancsnokok körében. A megbízható, szívós és viszonylag gyors harci egység Achillus szinte minden páncélos osztagának oszlopos tagja. Az ikerturbinái által hajtott speciális ágyúján keresztül halálos hangenergiát kibocsátó Sonic Tank nagy fenyegetést jelent a gyalogos-, és más könnyen páncélozott egységekre. A pusztító hanghullám szétszakítja az emberi szövet és a könnyű páncélzat kötőelemeit, és égető levegőrészecskéket juttat a felszabaduló vákumba. A hatás: sokk, és totális molekuláris összeomlás, ami a célpontot teljesen mozgásképtelenné teszi, egy rezgő, kaotikus energiagóccá változtatja. A komolyabban páncélozott egységek és a nehéztüzérség jobban viseli a Sonic Tank különleges támadását. A rettenetes erejű hanghullámok közvetlen közelében tartózkodó emberek - barát és ellenség egyaránt - speciális védőfelszerelés nélkül komoly sérüléseket szenvednek, ami rosszabb esetben azonnali halált jelent. Az Atreides Ház szerencsésnek tarthatja magát, hogy ilyen veszedelmesen hatékony technológia birtokában van. A kutatás-fejlesztés ára azonban sokszor nagyon magas. A prototípus elkészítése során a Ház négy főmérnöke vesztette életét egy balesetben, amikor egy hangturbina felrobbant. A hangrobbanás olyan erejű volt, hogy a szerencsétlenek maradványait három kilométer sugarú körben szórta szét...

Az Atreides zenék:

"Fremen Alliance" - Letöltés
"Battle of the Atreides" - Letöltés
"Unsuspected Attack" - Letöltés

Itt találhatjátok a trailert, amelyben rengeteg játékjelenettel tarkítva, személyesen Louis Castle, a Westwood Studios elnöke és társalapítója mutatja be nekünk az Emperort.

Hipermovie - Letöltés

És végül, a Westwoodnál meghirdetett új, Ordos hónap (április) jegyében, megtekinthetitek a rejtélyes Ház bemutatkozó videóját is:

Ordos bemutatkozó videó - Letöltés

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #13
    valahogy nem...

    mert ugye ott volt az a franya starcraft ami jatekmenetében meg most is aaz egyik legjobb, multyban pedig a legjobb!!
    aztan meg ugye volt egy TA is ami szinten eleg jo es grafikailag magasan verte az összes rts t a jatekmenete mar nemvolt annitra jo...

    amugy a ra1 ugyanazt a motort hasnalja mint a cc szoval mar az is megelözte...
  • Laalee #12
    nox kalap szar diablo koppintas scak eppen eleg szarul sikerult.
    a lol2t nem ismerem a 3 rol meg mindenhol azt mondytak hogy szar.
  • Laalee #11
    öszre igerik a warc3 illetve agusztusra... ugyhogy talan iden kint lesz.
  • Laalee #7
    lehet hogy nemvolt ujitasuk de a red allert az jo volt akarmekkora rokabör is az. a kyrandia is tapso volt. kar hogy azota csak szarokat ad ki. regen ök voltak a kedvenc szoftvercégem, mostmar blizzard :) bar ha az en penzemre4 utaznak akkor megszivtak mert amikor westwood manias voltam akor nemvolt penzem most hogy van mar nembizok bennuk, mig a blizzard idaig csak olyan jatekot adott ki ami megerte a penzt raaldozni... ha ez a dune ilyen marad mint a hirekben olvashato akkor labdaba se rughat a warcraft3 mal szemben.
  • Dikkma #1
    Király