ZAX

Emperor: Battle for Dune, már megint a Harkonnenek

A Westwood új stratégiájával kapcsolatban ismét a Harkonnenek háza került az előtérbe, a cikkben új egység leírását olvashatjátok, és van egy trailerünk is.


Egyértelmű, hogy a Dune univerzumának nem a Harkonnenek a legszebb tagjai – narancssárga hajukkal és rossz fogazatukkal ez vitán felül áll. Ennek ellenére sokan szeretik őket, a Westwood-nál is ennek jegyében telt el a február, minden új részlet velük volt kapcsolatos, nincs ez másképp most sem.

Kezdeném a trailerrel, amiben ugyan nem a közvetlen játék képkockái kapnak helyet, hanem egy rövid összeállítás a Harkonnen házról, amelynek a tagjait - régi jó Westwood-os szokásnak megfelelően - színészek alakítják a gazdag bejátszásokban. Aki ügyes, néhány részletet elcsíphet a karakterekről, illetve a történetből is belőle. A filmecskével egyébként a házválasztáskor találkozhatunk majd az Emperorban.

És most térjünk rá a hét egységére:

Az egész bolygón nincs még egy egység, ami olyan félelmetes és tekintélyt parancsoló lenne mint a Harkonnen Devastator. Az újabban lábakon járó szörnyeteg szinte minden más földi egységnél magasabb, és háromszor annyit nyom mint egy teletankolt harvester... Ahogy az ellenség és a háborúban töltött idő már eléggé kikezdte az eredeti modellt, Rakan Herceg gyorsan kihasználta a 10182 körül bekövetkező viszonylag békésebb időket, hogy - nem kis összegek feláldozása árán - egy új designt hozzanak létre a Devastator-ok következő generációja számára. A prototípusok harcából egy kissé bizarr, három lábú modell emelkedett ki, amely minden teszten fényesen helyt állt. Rakan azonnal elrendelte 20 új, bevetésre kész Devastator legyártását még 10186 előtt, ez az intézkedés többek szerint az elrettentést szolgálta, illetve előrevetítette a későbbi agressziókat. A gyilkológép 2 félelmetes - egyébként illegális atomgenerátorok által hajtott - plazmaágyúval rendelkezik, amelyek szinte minden egység, nehézpáncélosok és páncélozatlanok ellen egyaránt halálos veszedelemmé változtatják a Devastatort. A légitámadások ellen a monstrum tetején egy önműködő célzóberendezéssel ellátott elhárító rakéta kapott helyet, amely másodlagosan földi célpontok ellen is bevethető. Az új modell egyetlen hátránya szörnyű lassúsága, ami miatt túlerőben lévő nagyobb csapatok legyűrhetik a menekülésre képtelen góliátot. Végső esetben a Devastator pilótája manuálisan túlterhelheti az atomreaktorokat, egy pusztító öngyilkos robbanást előidézve, ami valósággal letarolja az egység közvetlen közelében tartózkodókat.

Ugyancsak az Emperorral kapcsolatos hír, hogy akik feliratkoznak a játék elővételére, 3 különleges egységet kapnak a Westwoodtól ajándékba (mindegyik ház részére egyet-egyet). Ők a Westwood Online-on a cégtól kapott speciális kóddal aktiválhatják majd az exkluzív egységeiket, amik állítólag jelentős előnyt nyújtanak majd a multiplayer játékok során... Hogy ez kinek mennyire szimpatikus, azt döntse el maga, mindenesetre én nem tartom helyénvalónak, hogy valaki egy játékban a pénze - és a Westwood üzleti érdeke - miatt kerüljön fölénybe másokkal szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #16
    "Ők a Westwood Online-on a cégtól kapott speciális kóddal aktiválhatják majd az exkluzív egységeiket, amik állítólag jelentős előnyt nyújtanak majd a multiplayer játékok során..."

    És be is bukták az egészet a picsába.
  • Laalee #15
    en a westwoodtol gyomorkölcsöt kapok, de ha jolesz ez a dune akor kifogom birni... ez a környezet meger egy-két masolt cd-t :)))
  • Laalee #13
    es a vege??? :) remelem nem a csökkenö tendenciat folytatja :)
  • Dikkma #9
    De van ám... akartam is venni, de már elfogyott mind.
  • Eeneke #5
    Frank Herbert rulez! Dune 2000 nosztalgiának nekem jó volt. Nem tudjátok, megjelent már az új Dűne könyv? Azt hiszem Dűne:Atreidesek a címe
  • accord #1
    Gyenge horror játék...