JohnnyCage

GeForce 3-özön a TSMC gyáraiból

[Register] A Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Tajvan legnagyobb félvezetőket gyártó cége bejelentette, hogy a társaság immár teljes gőzzel folytatja az nVidia GeForce 3 chipjének tömeggyártását.

A TSMC neve sokaknak talán ismeretlenül csenghet, de a VIA Cyrix III, a Transmeta Crusoe és nVidia GeForce neveket mindenki ismeri. A TSMC Tajvan toronymagasan legnagyobb chipgyártója, és többek között az említett Cyrix III, Crusoe és GeForce X chipek gyártása is e cég üzemeiben (is) történik.
A TSMC a VIA Cyrix III processzorának képében az első processzorgyártó volt a világon, amely 150 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiát alkalmazott, és az sem kizárt, hogy a szintén VIA Ezra CPU képében az első 130 nm-es processzor is a TSMC gyáraiból kerül ki. A társaság gyáraiban készült chipek ezidáig olyan megbízhatónak bizonyultak, hogy a Transmeta a Crusoe chipjeinek gyártásához az IBM mellett a TSMC-t jelölte meg második gyártóként.

Az elmúlt napokban, a TSMC legújabb sajtóközleményében látott napvilágot a hír, miszerint az igen népszerű GeForce 3D gyorsító grafikus chipek készítője, az nVidia elindíttatta a legújabb csodachip, a GeForce 3 tömeggyártását a TSMC gyáraiban. A legújabb generációs nVidia 3D gyorsító grafikus chipek, amelyek számos forradalmi újítást is tartogatnak a felhasználók számára, a 150 nm-es csíkszélességű technológiát alkalmazó gyártósorokon már jelenleg is teljes gyártókapacitással készülnek.

A hírek szerint a gyártás során nem merültek fel problémák, ezért a legyártott mennyiség gyorsan tovább emelkedhet majd, rövid idő alatt lecsökkentve a jelenleg még meglehetősen drága chip árát. A sorozatgyártás ütemének felgyorsítása a Microsoft-féle Xbox játékkonzol megjelenésének közeledtét is jelzi, mivel az ősszel megjelenő konzol a GeForce 3 grafikus chip egy speciális változatát fogja alkalmazni.

A grafikus chip mellett az Xbox játékkonzoljának Media Communications Processor elnevezésű egysége (média kommunikációs processzor) is nVidia fejlesztés lesz. A TSMC gyáraiban e chip gyártása is elkezdődött, így az Xbox konzolok összeszerelését hamarosan elkezdheti a Microsoft.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Richard Donkies #10
    [nevetes1]
  • Richard Donkies #9
    [nevetes1]
  • Laalee #8
    ahha 180+faert mar egesz emberi nem?:)))

    brrr kell a raknak ennyiert...
  • Coine #7
    GF3 kb. 170-180+Áfa lesz.....
    De reméljük lemegy akkor a GF2 Ultra ára :-))

  • serivo #6
    majd használtan 25-30 ezerért veszek egyet:)
  • Loose #5
    Minek vegyek ilyet mikor ehez már olyan gép is kell.
    ami ugy egy fél millábol+GF3,
    700-800eFT egy komplett gép sok ez nem??