Gyurkity Péter

Android-részleget hoz létre a Microsoft

Jobban figyelnének a mobilos platformra, amely a Windows kiterjesztéseként szolgálna.

A redmondi cég háza táján nemrég arról olvashattunk híreket, hogy felhő-játékokat fejlesztenének, ezzel erősítve a szegmensben elfoglalt pozíciójukat. A friss beszámolók alapján eközben az Androidra is nagyobb figyelmet fordítanak, ez ugyanis több lehetőséget kínál számukra.

Külsős jelentésekben olvashattunk a napokban arról, hogy a Microsoft újabb alapos átszervezésbe fogott, ennek elsődleges célja pedig a meglévő androidos ajánlatok további javítása, valamint újak felsorakoztatása ezek mellé. A legfontosabb döntés a Panos Panay termékigazgató által jegyzett anyagban található meg, ebben ugyanis arról írnak, hogy a Surface Duo OS, a SwiftKey, a Phone Link, a Microsoft Launcher, valamint egyéb androidos projektek a jövőben egy teljesen új részlegen belül folytatják pályafutásukat, ezen divízió pedig az Android Microsoft Platform and Experiences (AMPX) névre hallgat majd, ami szintén jelzi a fókusz áthelyeződését.

A részleg élén a korábban a Surface-vonal fejlesztéséért felelős Ali Akgun áll majd, ő közvetlenül Panay-nak jelentene. A jelek szerint a Microsoft a Windows-számítógépek egyfajta kiterjesztéseként gondol az androidos kütyükre, ezen kapcsolatot szeretnék sokkal szorosabbá tenni, erősen emlékeztetve arra, amit az Apple esetében a Mac és az iPhone-vonal között láthatunk. A szorosabb integráció megvalósítása tehát az elsődleges cél, ez sokkal jobb opciókat kínálna számunkra, mint a jelenleg elérhető Phone Link alkalmazás, bár a konkrét előrelépések kialakítása és azok megismerése nyilván még odébb van.

A mostani átszervezés az elkövetkező néhány évben hozhatja meg gyümölcseit, meglátjuk, mit érnek el a megújult erőfeszítésekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Jelenleg az amazon android-os alkalmazasboltjat hasznalja a windows 11 android tamogatasa. Ezt minimum erdemes lenne nekik atallitani egy sajatra, ahol a jutalek hozzajuk fut be.

    Ezen kivul tovabbi android integracio azt jelenti, hogy bent tudnak maradni a vallalati kornyezetekben, ha mar az iphone integraciot nem engedi az apple.

    Kivetelesen ezek uzletileg is logikus dontesek es ha meg akarjak tartani a windows / office vonalat mint beveteli forrast, akkor meg kell lepniuk oket.
  • Sir Cryalot #1
    Szerencsére már ez a vonat is elment srácoknak, na nem mintha girrrz of war meg halo címeres ökörségekkel lehetne arrafelé gurítagatni mint azt ők megszokták :DDDD