Gyurkity Péter

Kiterjeszti az androidos appok támogatását a Microsoft

Már számos Galaxy-telefont bevontak a körbe, ezeket további gyártók készülékei követhetik.

Eredetileg még augusztus elején jelentette be a redmondi cég, hogy a Your Phone alkalmazás, valamint a Samsung együttműködése révén lehetővé válik a támogatott Galaxy-telefonokon lévő androidos appok Windows 10-en belüli futtatása. Ezt most egy újabb közlemény követte a sorban, eszerint alaposan kibővítik a támogatott készülékek körét.

A rövid bejegyzés alapján minden, jelen pillanatban támogatott Samsung-telefon tulajdonosa megkapja a fent említett funkcionalitást, mégpedig a bejelentést követően legfeljebb 48 órán belül. A cég természetesen részletes magyarázattal is szolgál a támogatói oldalon, viszont egyéb csatornákon keresztül is egyértelművé tették, hogy mindezt miként oldják meg. Eszerint a Galaxy Note-, a Galaxy S-, a Galaxy A-sorozat jelentős része (a frissebb típusok), valamint a hajlítható okostelefonok kerülnek ebbe a kategóriába, az ezen kütyükön futtatott androidos appokat pedig a Your Phone keretein belül a Windows 10-en is megjeleníthetjük, így szabadon játszhatunk, csetelhetünk, illetve rendelhetünk meg különböző termékeket és szolgáltatásokat, a számítógép jóval nagyobb kijelzőjén keresztül.

Egyelőre megmarad a komoly korlátozás, miszerint egyszerre 1 ilyen alkalmazást futtathatunk a PC-n, a multitaszk tehát még hiányzik a listáról, ezt később adják majd hozzá a kínálathoz. Az egyes androidos appokat viszont a Start menüben, vagy akár a tálcán is elhelyezhetjük, itt a meglévő WiFi-elérésen keresztül használjuk majd azokat, nyilván a közelben lévő okostelefon segítségével. Legalább ilyen fontos részlet, hogy egyelőre csak a Samsung készülékei kapnak helyet a listán, ez azonban a későbbiekben kibővülhet a további gyártók megoldásaival, így számíthatunk arra, hogy a Google, a OnePlus, az LG, vagy akár a Motorola egyes típusai is felbukkannak majd ott.

További érdekesség, hogy egyelőre a Microsoft Surface Duo sem támogatja ezt a funkciót, ez azonban a jövőben szintén változhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!