Gyurkity Péter

Játékokat streamelne a Galaxy-telefonokon a Microsoft

A gyártó új készülékein dolgozik, eközben azonban a Microsoft játékokkal hódítana.

A Samsung kapcsán mostanában inkább az érkezőben lévő hajlítható megoldásról olvashattunk, bár a Galaxy S10 tavasszal esedékes bemutatkozása is egyre gyakrabban szerepel a hírekben. A Microsoft részesülne az első számú telefongyártó sikereiből, ezért saját stream-platformjukat a Galaxy okostelefonokon is elérhetővé teszik.

A redmondi cég október elején már beharangozta, hogy az xCloud platform révén hamarosan programokat is streamelnének, akkor azonban azt is megemlítették, hogy ez idővel a játékokra is vonatkozna. A jelek szerint a Galaxy-család esetében igyekeznek ezt minél jobban kihangsúlyozni, a Samsung fejlesztői konferenciáján ugyanis néhány nappal ezelőtt már arról beszéltek, hogy szinte minden ilyen, internetkapcsolattal rendelkező megoldáson elérhetővé tennék platformjukat. Ezáltal a felhasználók meglévő telefonjukon szinte bármilyen játékot futtathatnának, bár a Microsoft saját Xbox-kontrollereinek csatlakoztatását és megfelelő támogatását is elérhetővé teszi, a még nagyobb kényelem jegyében.


Ez a gyakorlatban annyit jelentene, hogy maguk a játékok valamilyen adatközpontban, annak szerverein futnának, a felhasználó hordozható készüléke pedig mindössze a „végeredmény” megjelenítéséért lenne felelős, amivel a mai okostelefonok és táblák nyilván gond nélkül megbirkóznak majd. Azt persze nem felejthetjük el, hogy a kifejezetten PC-re, illetve konzolra fejlesztett alkotásokat ki kell majd egészíteni, hogy minden tekintetben teljes legyen a támogatás, viszont legalább a játék futtatásának terhét leveszik a hordozható kütyükről, némileg hasonlóan ahhoz, ahogy azt a Google teszi a saját Chrome-böngésző, valamint az Assassin’s Creed: Odyssey esetében, egyelőre az USA-n belül.

A Microsoft jelen pillanatban a szükséges szoftver telepítését végzi az adatközpontokban, jövőre jöhet a platform beüzemelése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Neocortex #3
    én is erre lennék kíváncsi. néhány játéknál mikor pár ezredmásodpercet késik az egerem már az is az őrületbe kerget
  • _svd_ #2
    Vajon a hatalmas Ping problémájával mit kezdenek majd?!
  • dzsagon #1
    bámulatos hol tart már a tudomány