Gyurkity Péter

Alakul a Microsoft hajlítható készüléke

Szabadalmi kérelmek jelzik, hogy a cég komolyan gondolja ezen törekvését.

A Microsoft esetében már több alkalommal felmerült, hogy saját hajlítható megoldással készülnek, amely minden bizonnyal a Surface családon belül jelenne meg, eddig azonban ilyen bemutatóra nem került sor. Most újabb szabadalmi kérelmek kerültek napvilágra, amelyek közelebbről is megmutatják nekünk a házon belüli elképzeléseket.

Egyszerre kettő ilyen beadvány bukkant fel a világhálón, ami azt jelzi számunkra, hogy a tavalyi állítólagos szünetet (halasztást) követően a cég visszatért a munkához. Márciusban még egy olyan kiszivárogtatás jelent meg, amely szerint az új megoldás kijelzőjét 360 fokban hajlíthatnánk meg, a WIPO adatbázisában most megtalált két kérelem pedig (lásd itt és itt) ezt támasztja alá. A jelek szerint 5 különböző pozícióban használhatjuk majd az érdekes készüléket, az egyes alkalmazások pontos pozíciója és funkcionalitása pedig többek között ettől, vagyis a készülék aktuális helyzetétől függ majd.

A beadványban a „Centaurus” nevet használják, míg korábban az Andromeda név bukkant fel a kiszivárogtatásokban. Amíg azonban ez utóbbi állítólag egy telefon-tábla hibridet, esetleg a Surface Phone típust takarta, az új név (és a kérelmekben mellékelt ábrák) viszont már inkább a Surface Go táblára hajaznak, némileg lekerekített sarkokkal. A szoftveres oldalon a Windows Core futna, amely a tervek szerint több eltérő készülékformát is támogatna, némileg hasonlóan ahhoz, ahogy azt eredetileg a Windows 10 esetében elgondolták. Ez azonban még nem teljesen biztos, így a további részletek kapcsán kénytelenek leszünk megvárni a hivatalos rendezvényt.

A Microsoft október 2-án kerít majd sort a következő Surface-rendezvényre, ekkor várhatóan több új készülékről is lerántják majd a leplet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!