Gyurkity Péter

Mégis megjelenhet a Microsoft hajlítható telefonja

Szabadalmi kérelem mutatja meg nekünk a megoldást, amely idén futhat be.

Arról mi is beszámoltunk, hogy az úgynevezett Andromeda-projektet a Microsoft tavaly jegelte, ezt követően pedig nem sok hír jelent meg a cég állítólagos okostelefonjáról. Most egy újabb bejegyzés látott napvilágot, amelyben viszont a szabadalmi kérelem árulja el nekünk a fontosabb részleteket.

A World Intellectual Property Organization (WIPO) adatbázisában bukkant fel a kérelem, valamint annak részletei, amelynek révén betekintést nyerhetünk a házon belül zajló munkálatokba. A rajzokból egy olyan hibrid készülék jelenik meg előttünk, amely komplex megoldással oldaná meg a hajlítás problémáját, ezt pedig kihajtott állapotban akár kisebb laptopként is használhatnánk, hiszen míg a felső kijelző megtartaná eredeti funkcióját és a különböző tartalmakat jelenítené meg számunkra, addig az alsó példány egy virtuális QWERTY-billentyűzettel segítené munkánkat. Behajtott állapotban természetesen telefonként üzemelne a készülék, kérdés azonban, hogy ez pontosan mekkora helyet foglalna el.

A korábbi értesülésekből egy hagyományos méretű készülék képe rajzolódott ki, ez viszont egyes állítások szerint egy valamivel nagyobb példány lenne, amit már nem igazán hordhatnánk kényelmesen a zsebünkben. Ami a hivatalos megjelenést és a piacra dobást illeti, ez a tavalyi hírek szerint legkésőbb az idei év végéig valósulna meg, a Microsoft azonban eddig gyakorlatilag semmilyen részletet nem közölt a nagyközönséggel, így továbbra is marad a találgatás, nem pusztán a bemutató időpontját, de még a projekt végső kimenetelét illetően is. Amennyiben maradnának a Windows 10 alkalmazása mellett, erősen kérdéses lenne a sikeres rajt, hiszen ezt a platformot tulajdonképpen ők maguk kukázták, legalábbis a telefonok szegmensében. Az idei évben kiderülhet, mi igaz az eddig megjelent hírekből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #4
    Remelem lesz..
    Amit hasznal az ember az asztalin progik azokat is ide feltenni azt kesz, ez jo lenne.
  • Gauge #3
    Kellene alternatíva Android és IOS mellé, valami más.
  • NEXUS6 #2
    Szerintem nincs az M$-nek olyan fejlesztői kapacitása, hogy egy ilyen HW-t kihozzanak. Kiadják valami kínai gyártónak, a Samunak, az fogja lefejleszteni, ők csak a dizájnt adják majd, meg az OS-t.

    Szerintem.
  • takysoft #1
    Hát itt csak attól félek, hogy ez nem droidos lesz....

    Mert a MS-nak presztizskérdés lehet, hogy valami vindóz fusson rajta.

    De a Windows Store meg ugye.... ami volt is benne valaha, az is meghalt :(