Franczy

Új Nvidia GeForce2 MX chipek

Az Nvidia agresszív piaci stratégiáját jelzi az, hogy az elmúlt hetekben bemutatott különböző új grafikus chipek (GeForce3, GeForce2 Go 100, GeForce2 Go 200) után a cég még erre a hétre is tartogatott újdonságokat. A Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű óriáscég ugyanis most jelentette be két új termékét, a GeForce2 MX 200-as és a GeForce2 MX 400-as grafikus chipeket.

Az Nvidiának nem titkoltan az a célja ezekkel az új 64, illetve 128 bites memória interfésszel rendelkező és különböző órajeleken futó grafikus chipekkel, hogy kiváló képminőségű, nagyteljesítményű és mégis megfizethető árú grafikus megoldásokkal lássa el a "value", vagyis olcsóbb számítógépek piacát.

"A legújabb GeForce2 MX 200-as és GeForce2 MX 400-as grafikus chipekkel teljessé vált az Nvidia nagyteljesítményű GPU-kat tartalmazó GPU családja. A "value" számítógépek piacán az elmúlt időkben óriási igény mutatkozott a GeForce2 osztályba tartozó grafikus megoldások iránt. Most végre elértük azt a pontot, hogy nyugodtan kijelenthetjük, a különböző Nvidia GPU-kkal sikerült lefednünk az egész számítógépes piacot, hiszen a kisfogyasztású mobil chipektől kezdve a legnagyobb teljesítményű, asztali gépekbe szánt grafikuskártyákig szinte bármilyen teljesítményosztályba tartozó termékkel a vevők rendelkezésére állunk." - nyilatkozta Dan Vivoli, az Nvidia cég marketingért felelős alelnöke.



Az Nvidia GeForce2 MX GPU termékcsalád mostantól tehát két új taggal gazdagodott, hiszen az eredeti GeForce2 MX (128 bit SDR/ 64 bit DDR/ 64 bit SDR) chipre épülő monitorkártyák mellett hamarosan kaphatóak lesznek az új GeForce2 MX 200-as (64 bit SDR) és GeForce2 MX 400-as (128 bit SDR/ 64 bit DDR) chipekre épülő grafikuskártyák is. Az új chipekre épülő monitorkártyák mag- és memóriasebessége egyelőre sajnos még nem ismert, de mivel az új termékek leginkább olcsóságukról lesznek híresek, nem számíthatunk túl magas frekvenciaértékekre.

A két új GeForce2 MX chip egyébként teljes mértékben a tavaly júniusban bemutatott, és azóta több díjat is nyert eredeti GeForce2 MX chipre fog épülni, így természetesen az újdonságok is el lesznek látva olyan megoldásokkal, mint például a hardveres T&L (Transform and Lighting) engine, a per-pixel shader, a Digital Vibrance Control(TM), vagy a TwinView(TM) architektúra. A GeForce2 MX 200 és 400 chipre épülő első termékek várhatóan 30-60 napon tűnnek majd fel a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dikkma #2
    Nem! 32 bit ddr!
  • Dikkma #1
    Lesz állítólag 32 bit sdr is... ez minek????